Results 1 to 7 of 7

Thread: cum obtin firmware+emu?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    06-02-2013
    Posts
    4
    Uploads
    0

    cum obtin firmware+emu?

    Buna tuturor,

    Sunt nou aici si as dori sa stiu care ar fi procedura de a obtine firmware+emu, de exemplu ... am vazut pe aici: decoder_model_1.5.26_emu.abs. unde pe site-ul producatorului este data versiunea: decoder_model_1.5.26_conax.abs. Deci probabil ecuatia de mai jos este este corecta:

    decoder_model_1.5.26_conax.abs + "some tools" = decoder_model_1.5.26_emu.abs

    Imi poate spune cineva care sunt uneltele necesare si cum trebuie procedat?

    Multumesc anticipat, Alx

    PS: am un decodor AMIKO 8240 CICXE

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    07-04-2009
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Re: cum obtin firmware+emu?

    Din cāte īnţeleg eu vrei să faci un upgrade la firmware şi mai precis să pui un firmware care are şi funcţia de EMUlare.
    Trebuie să cauţi pe internet un firmware pentru modelul tău de receiver.

    Upgrade se face īn 2 moduri:
    • pe portul RS232 folosind un cablu nullmodem
    • pe USB, folosind un Memory Stick

    Īn funcţie de ce connectori dispune receiverul tău poţi alege metoda potrivită. Trebuie menţionat că pentru RS232 ai nevoie de un progrămel (uploader) care la fel trebuie să cunoască modelul tău de receiver.

    Nu am receiver AMIKO aşa că nu-ţi pot explica pas cu pas dar procedura este aproape identică la toate receiverele:
    • conectezi receiverul la PC (prin cablu nullmodem)
    • porneşti programul de upload
    • bagi receiverul īn priză
    • alegi fişierul cu firmware şi-l uploadezi īn receiver
    • restart receiver

    sau
    • pui firmware-ul pe un memory stick
    • conectezi stickul la receiver
    • cauţi īn meniul receiverului funcţi Upgrade by USB
    • cānd este gata, restart receiver


    După cum spuneam, trebuie să cauţi pe net versiunea de firmware de care ai nevoie. Firmware cu EMU nu o să găseşti pe site-urile oficiale, doar pe de astea, de hobbyşti. Fi foarte atent că dacă pui un firmware greşit nu-ţi mai pornească receiverul. Blocarea receiverului cu firmware greşit se poate şi ea repara dar nu face obiectul garanţiei aşa că va trebui plătit.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    06-02-2013
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: cum obtin firmware+emu?

    Buna seara Rxp,

    Multumesc pentru raspuns, dar nu asta ma interesa! Eu vreau sa stiu cum fac eu sa adaug la firmware existent, functia de emulare, asa cum vad ca fac cei de pe aici. Apare versiunea de firmware-xxx, imediat apare si firmware-xxx_emu, de unde eu deduc ca se "peticeste" versiunea de firmware-xxx cu functia de EMUlare! Deci? Stie cineva cum fac?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    07-04-2009
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Post Re: cum obtin firmware+emu?

    Nu ai nici o şansă. Repet īncă odată: Nu ai nici o şansă.

    Tu gāndeşti că firmware + EMU = firmware_EMU deoarece nu ai cunoştinţe de programare. Dar nu este aşa.
    E mult de vorbit pe tema asta şi nu este cazul. O să īncerc să-ţi explic foarte foarte pe scurt.

    Firmware se obţine prin compilarea "cod sursă" folosind un compilator special pentru tipul de procesor folosit īn receiver. Adică se transformă ceva de genul "Hello World" īn "100100100011101".
    "Codul sursă" este realizat de echipe de programatori şi se plătesc bani grei pentru el. El se compilează şi criptează pentru a fi greu de descifrat.

    Pentru a modifica un firmware trebuie să fi geniu pentru a face modificări īn fişierul ala de 0 şi 1. Mai este şi varianta de a folosi un decompilator care ştie să convertească din "100100100011101" īn "Hello World". Un decompilator dedicat pentru procesoarele de receiver este foarte scump şi nici vorbă de găsit crăckuit pe net.

    Faptul că pe net găseşti firmware şi firmware_EMU are o explicaţie simplă: firmware_EMU este făcut tot de cei care au făcut şi firmware doar că este făcut "pe ascuns". Acest lucru se face deoarece EMU este o chestie ilegală dar care duce la creşterea vānzărilor. Īntre un receiver care suportă EMU şi unul care nu suportă EMU toţi clienţii cumpără pe cel cu EMU.

    Există şi receivere cu SO (sistem de operare) şi care se comportă ca un calculator, adică poţi instala tu diferite programe printre care şi diverşi EMU. De aici apare şi diferenţa de preţ şi de popularitate īntre receiverele cu SO şi cele cu firmware.

    Dacă vrei cu orice preţ să-ţi modifici propriul firmware sfatul meu este să īncepi cu ceva mult mai simplu: īncearcă să modifici un fişier exe de windows. Şi EXE se obţine prin aceeaşi metodă, adică "codul sursă" se compilează folosind un compilator pentru intel/AMD şi se obţine un exe. Pentru EXE se găsesc pe net o groază de compilatoare/decompilatoare şi este şi plin de tutoriale, manuale, forumuri, etc. După ce reuşeşti cu EXE poţi trece la firmware pentru receivere.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    06-02-2013
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: cum obtin firmware+emu?

    hai mai ca esti folclorist! ... genii, facut pe ascuns ... ptiu, Dumnezeule... ce tampenii spui ... nici tu nu crezi ce scrii, sau daca o faci, asta e si mai grav! ) si ai mai si pierdut timpul sa umplii jumatate de pagina cu asa aiureli ... asta ca sa nu spun ca in final, nici nu ai raspuns la intrebarea mea ... scrii si tu ca sa te afli in treaba!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    07-04-2009
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Post Re: cum obtin firmware+emu?

    Quote Originally Posted by WinRxp1024 View Post
    Nu ai nici o şansă. Repet īncă odată: Nu ai nici o şansă.
    Eu ţi-am răspuns dar se pare că eşti prea retardat ca să īnţelegi.
    Documentează-te īn altă parte şi anunţă-ne cānd ai reuşit.

  7. #7
    Member dishsat's Avatar
    Join Date
    06-09-2005
    Location
    Europa
    Posts
    79
    Uploads
    0

    Re: cum obtin firmware+emu?

    Quote Originally Posted by kktkkt View Post
    hai mai ca esti folclorist! ... genii, facut pe ascuns ... ptiu, Dumnezeule... ce tampenii spui ... nici tu nu crezi ce scrii, sau daca o faci, asta e si mai grav! ) si ai mai si pierdut timpul sa umplii jumatate de pagina cu asa aiureli ... asta ca sa nu spun ca in final, nici nu ai raspuns la intrebarea mea ... scrii si tu ca sa te afli in treaba!
    măi....intelighentule,de ce nu-ţi răspunzi tu dacă e atīt de simplu...intelighentule

Similar Threads

  1. Which Firmware which box???
    By Coach77 in forum Opticum
    Replies: 1
    Last Post: 21-09-2011, 15:49:33
  2. Question Firmware 738...
    By jtjiji in forum Technomate
    Replies: 0
    Last Post: 14-02-2011, 18:25:33
  3. Replies: 0
    Last Post: 02-09-2010, 20:50:15
  4. better firmware
    By redstar99 in forum Matrix Reborn Cam
    Replies: 0
    Last Post: 02-10-2008, 14:45:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •