Results 1 to 6 of 6

Thread: dm500s serial console?

  1. #1
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern €urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    dm500s serial console?

    Здравейте, с dm500s съм, китаец, OpenPli имидж.
    Някой знае ли как мога да стартирам конзолата през RS232.
    Пробвах със console=/dev/tts/0 и console=/dev/ttyS0, това го пиша на буутлоадъра преди да зарди бокса, но не се случва нищо.
    Бокса има някви проблеми с мрежата, и това е единсвения начин да ги локализирам.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: dm500s serial console?

    Изпробвай с ls -al /dev/tt* да видиш какви устройства имаш и така ще разбереш дали е вдигнато и кое е.

  3. #3
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: dm500s serial console?

    Няма да стане така, сега не мога да кажа, но като се прибера ще погледна и ще напища, трябва да се пусне Getty на серийния порт, но като погледна ще пиша. Другото е дали изобщо може да се променя файла inittab, ако не може, ще трябва да се прави гимнастика с шел скрипт който ти пуска кам-а. Това което си пробвал върши работа но за да смениш паролата на root, не може за постоянно.

  4. #4
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern €urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: dm500s serial console?

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Изпробвай с ls -al /dev/tt* да видиш какви устройства имаш и така ще разбереш дали е вдигнато и кое е.
    Quote Originally Posted by mminkov View Post
    Няма да стане така, сега не мога да кажа, но като се прибера ще погледна и ще напища, трябва да се пусне Getty на серийния порт, но като погледна ще пиша. Другото е дали изобщо може да се променя файла inittab, ако не може, ще трябва да се прави гимнастика с шел скрипт който ти пуска кам-а. Това което си пробвал върши работа но за да смениш паролата на root, не може за постоянно.
    Мерси и на двамата, май ми просветна, беше нещо такова нали
    Code:
    ttyS0:respawn:/bin/getty -L ttyS0 115200
    Ще пробвам довечера, и ще пиша резултата.

  5. #5
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: dm500s serial console?

    Горе-долу е такова, обаче: 1. няма agetty (както е описано в inittab) в дрийма; 2. inittab-а не може да се редактира.
    РЕШЕНИЕТО: бутваш през серийната конзола - с putty или hiperterminal, като се появи boot промпта - натискаш ctrl-c, изтриваш всичко с бакспейс и пействаш това: root=/dev/mtdblock5 rootfstype=squashfs ro console=ttyS0,115200
    ако добавиш `single' ще влезеш в единичен потребител. Всъщност можеш да добавиш само `console=ttyS0,115200' защото по принцип се взема последното и console=null от началото няма да сработи. Като тръгне всичко и видиш нещо си за PAL установки, натискаш пак ctrl-c и картината на ТВ-то спира. осле пускаш от командния ред `/bin/enigma' и се наслаждаваш на лог-а. Може да ползваш & за фонов режим и така ще имаш и промпт. На `/bin/enigma' може да пробваш да добавиш `> /dev/null 2>/dev/null' за да няма `талаш'

    С това си имаш пълноценна серийна конзола вместо телнет

  6. #6
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern €urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: dm500s serial console?

    Мерси, стана работата, сега дебна за лог. Значи все пак съм бил близо, ама кой да се сети трябва и скорост да се добави. Убийма, нямаше как да се сетя да пробвам без "дев".

Similar Threads

  1. TV3 launches 3D on Nintendo's video console
    By OnePiece in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 01-03-2012, 15:45:38
  2. Sony claims VOD console leadership
    By OnePiece in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 08-06-2011, 10:44:40
  3. OSCOM - Monitor for the console
    By sami.sami in forum OSCam
    Replies: 1
    Last Post: 17-10-2010, 11:44:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •