Results 1 to 7 of 7

Thread: Freesat in Romania in 2013

 1. #1
  New Member spaniolul's Avatar
  Join Date
  22-01-2007
  Location
  Tenerife/Spain
  Posts
  6
  Uploads
  0

  Freesat in Romania in 2013

  Eutelsat a anunţat, marţi, la Bucureşti, că în primul trimestru al lui 2013 vrea să lanseze o nouă platformă de televiziune prin satelit, Freesat, care vizează însă un alt model de distribuţie decât cel al celorlalte platforme de pe piaţa din România, potrivit lui Şerban Beleneş, agent al companiei.  Planurile companiei de sateliţi Eutelsat de dezvoltare a unui proiect pilot al unei noi platforme de televiziune prin satelit în România au fost anunţate oficial în 2011.

  Marţi, la International Digital Forum 2012, organizat la Bucureşti, Şerban Beleneş, reprezentantul operatorului de sateliţi Eutelsat în România, a declarat că proiectul platformei de satelit Freesat este funcţional.

  "Am stat şase luni în teste şi preconizăm că în primul trimestru din 2013 putem începe să distribuim canale pe această platformă", a declarat Şerban Beleneş.

  El a precizat că Eutelsat a întâmpinat dificultăţi în momentul în care a început negocierile cu televiziunile, care au impus costuri pentru distribuirea acestora pe noua platformă de satelit. Potrivit lui Beleneş, la retransmisia pe satelit nu funcţionează modelul "must carry" din Legea audiovizualului, prin care operatorii de cablu trebuie să retransmită obligatoriu anumite posturi de televiziune, care la rândul lor trebuie să nu le impună cabliştilor condiţionări tehnice sau financiare.

  Astfel, în prezent, Eutelsat este într-o perioadă "de reaşezare" a proiectului său de lansare a unei noi platforme de televiziune prin satelit, însă "planul va fi respectat", a mai spus Şerban Beleneş.

  Noua platformă de televiziune prin satelit se va deosebi de cele existente deja pe piaţa din România prin faptul că va percepe de la utilizatori (public) doar o taxă pe o cartelă de decodare a programelor, utilizatorii trebuind să aibă de asemenea şi un set-top-box (un decodor pentru a putea recepţiona televiziunile) şi o antenă de satelit. Însă, publicul nu va trebui să plătească un abonament lunar, pentru o perioadă care s-ar putea întinde pe o perioadă de 3 ani, potrivit planurilor iniţiale ale Eutelsat.

  Pe de altă parte, tot Şerban Beleneş este cel care, anul trecut, a solicitat înregistrarea mărcii Freesat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), el confirmând, pe 1 septembrie 2011, pentru MEDIAFAX, existenţa unui proiect pilot al unei noi platforme de televiziune prin satelit.

  În mod concret, Şerban Beleneş a solicitat OSIM, în nume personal, înregistrarea mărcii Freesat, la sfârşitul lunii iulie 2011. Solicitarea de înregistrare a mărcii Freesat s-a făcut pentru clasa "Difuzarea programelor de radio şi televiziune; închirierea de echipament pentru recepţia programelor de radio şi televiziune".

  La momentul respectiv, Şerban Beleneş a confirmat existenţa unui proiect pilot al unei platforme prin satelit, pe care erau difuzate atunci circa 30 de televiziuni româneşti, printre care canalele TVR (inclusiv cele regionale), televiziunile trustului Intact, dar şi Naţional TV, Realitatea TV etc. Totodată, pe platforma de satelit erau difuzate implicit televiziunile free-to-air (libere la retransmisie), respectiv circa 500 de programe.

  Posturile româneşti care erau difuzate atunci în proiectul pilot şi-au dat acordul să fie retransmise pe platforma Freesat doar în faza aceasta a testelor. Există posibilitatea ca, în condiţiile în care platforma va fi lansată, în oferta acesteia să nu se regăsească televiziunile menţionate mai sus.

  În derularea acestui proiect, un partener al Eutelsat este şi compania eVision din Ungaria, care asigură servicii de uplink (ridicare a semnalului la satelit, n.r.).

  Pe de altă parte, afirmaţiile lui Şerban Beleneş de marţi, de la International Digital Forum 2012, vin în continuarea declaraţiilor lui Patrice Sidot, Head of Sales pentru Europa Centrală şi de Est al companiei Eutelsat, de la International Digital Forum 2011. Atunci, Patrice Sidot a spus că proiectul Eutelsat vizează o platformă de televiziune digitală care nu intră în competiţie cu platformele digitale ce funcţionează deja pe piaţa din România, Digi TV şi Dolce.

  "Vom avea o altă abordare, va fi un alt model de distribuţie. Vom lucra în parteneriat cu partenerii noştri - radiodifuzori", a explicat atunci Patrice Sidot.

  Întrebat atunci dacă Eutelsat are planuri să se implice în procesul de tranziţie la televiziunea digitală terestră din România, Patrice Sidot a precizat: "Nu pot să spun că avem chiar planuri. În prezent, testăm modele tehnice, avem în curs de derulare un proiect. Credem că avem un model care ne permite să sprijinim atât clienţii - radiodifuzorii, cât şi tranziţia la digital".

  Pe de altă parte, potrivit lui Patrice Sidot, "România este o ţară importantă pentru Eutelsat, din motive istorice". "Am fost dintotdeauna aici, de la început, TVR este un client important, tradiţional, de-al nostru. Am fost aici şi când grupul Intact şi-a dezvoltat canalele de televiziune".

  Dacă noua platformă de televiziune digitală va fi lansată, Freesat va fi cea de-a şasea platformă digitală (Direct to Home - DTH) din România, alături de Digi TV (operată de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operată de compania de cablu UPC), Dolce (operată de Romtelecom), AKTA (operată de Digital Cable Systems şi preluată în 2011 de Romtelecom) şi Boom TV (operată de DTH Television Grup şi preluată în 2011 de Romtelecom).

  Compania franceză Eutelsat este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de satelit din lume. Compania, înfiinţată în anul 1997, cu o investiţie a mai multor guverne europene, deţine 27 de sateliţi. În prezent, sateliţii Eutelsat transmit 3.800 de televiziuni şi 1.100 de radiouri, pentru peste 200 de milioane de case conectate la cablu. Eutelsat este satelitul tradiţional folosit de Televiziunea Publică din România.

  International Digital Forum 2012 se desfăşoară marţi, la Bucureşti, şi reuneşte oficiali, autorităţi de reglementare, televiziuni şi producători de echipamente, retaileri, precum şi reprezentanţi ai consumatorilor.

  International Digital Forum, ajuns la a treia ediţie, este organizat de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale (ACD), în cooperare cu Grayling, companie de consultanţă în comunicare la nivel global. Fondată în anul 2009, Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale este principalul for independent consacrat promovării tehnologiilor digitale în România şi în special a tranziţiei la serviciile de televiziune digitală terestră.

  http://www.mediafax.ro/cultura-media...campaign=Feed: mediafax/Qddx (Mediafax_ALL)

 2. #2
  New Member ASiX88796LF's Avatar
  Join Date
  20-02-2013
  Location
  LQFP 128
  Posts
  8
  Uploads
  0

  Post Re: Freesat in Romania in 2013 !!!

  Quote Originally Posted by spaniolul View Post
  Vezi sa incepi si pe aici cu, copy/paste cum faci si pe restul forumurilor!
  Tu vorbeşti mă de copy/paste? Da asta ce este?

  Citeşte http://www.mediafax.ro/pagini/termen...nditii-311372/ de la mediafax.ro:

  • Orice formă de copiere, stocare, modificare şi/sau transmitere a Conţinutului este expres interzisă, fără acordul prealabil şi scris al Mediafax.
  • Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului www.mediafax.ro, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial
  • Preluarea de informaţii de către alte site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă... ...se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor.


  Faptul că citezi sursa nu te face cu nimic mai corect în faţa legii aşa că fă bine şi vezi-ţi de ilegalităţile tale şi nu fă pe lupul moralist. De când ai auzit că l-au făcut plagiator pe Ponta numai copy/paste ai în cap. Faptul că te-ai autoproclamat regele internetului şi împăratul forumurilor este problema ta dar în termeni medicali asta se numeşte paranoia megalomanică.

  Rog un moderator să facă o verificare şi dacă situaţia o impune să ia măsurile necesare.

 3. #3

  Re: Freesat in Romania in 2013 !!!

  lasa ma nu va mai certati

 4. #4
  New Member ASiX88796LF's Avatar
  Join Date
  20-02-2013
  Location
  LQFP 128
  Posts
  8
  Uploads
  0

  Re: Freesat in Romania in 2013 !!!

  Discuţia a început pe alt forum şi probabil pare scoasă din context însă pentru cei care nu cunosc ţin să precizez că acest individ a sărit pe mine apostrofîndu-mă ca plagiator şi hoţ repetînd în continuu copy/paste. Nu sunt obligat să înghit tot ce refulează din mintea acestui Homo erectus şi-mi rezerv dreptul de a replica în consecinţă.

  După cum am precizat, rog un moderator să facă o verificare şi dacă consideră că situaţia o impune să ia măsurile necesare.

 5. #5
  New Member
  Join Date
  09-02-2009
  Location
  romania
  Posts
  2
  Uploads
  0

  Re: Freesat in Romania in 2013 !!!

  Lansarea pachetului FREESAT a intrat in linie dreapta. Pe eutelsat 16 E se va putea receptiona un pachet cu programele romanesti ce va contine pro tv ,pro cinema,acasa ,sport.ro,TVR urile toate,Antenele(deocamdata pentru Antena 1 se poarta negocieri)National.N24,Prima tv si celelalte programe transmise free(etno,taraf,DDTV,vacanta tv,etc.Va fi disponibil un card viaaccess,valabil un an de zile,la un pret de aproximativ 15 euro +99lei.Compresia este MPEG 4 -DVBs2,deci va fi nevoie de receptoare HD.

 6. #6
  Junior Member
  Join Date
  09-12-2008
  Posts
  14
  Uploads
  0

  Re: Freesat in Romania in 2013 !!!

  cica oficial sa lansat freesat acu doua zile/doecamdata nu nse gasesc carduri la niciunul din firmele postate pe site/mai asteptam

 7. #7
  Senior Member
  Join Date
  13-05-2009
  Location
  Milan - Italy
  Posts
  226
  Uploads
  4

  Re: Freesat in Romania in 2013

  Freesat Romania

  freesat.jpg

Similar Threads

 1. Sky, Freesat et Freesat de Sky retransmettront 48 chaînes de la BBC pour les JO 2012
  By Andrushenka in forum L'actualité Journaličre sur la Télévision par le câble et le Satellite
  Replies: 0
  Last Post: 05-04-2012, 12:12:29
 2. HD Suisse,Hd+,TVR HD,UPC Romania,DigiTv Romania as locals.
  By parpaneata in forum CCcam Exchange: Local
  Replies: 1
  Last Post: 04-04-2011, 16:45:00
 3. Freeview= vs Freesat= vs Freesat= From Sky=
  By Dobe7777 in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 10-12-2009, 20:45:58
 4. Ubuntu server with 2 local : UPC Romania and FOCUS SAT Romania
  By bmihai47 in forum CCcam Exchange: Local
  Replies: 4
  Last Post: 02-12-2009, 11:48:12
 5. Rsc1 Romania Rsc2 Romania Rsc3 Protv In
  By miran in forum English (UK)
  Replies: 0
  Last Post: 12-12-2005, 06:46:03

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •