Понеже се побърках тази седмица да намеря плъгин за субтитри на кирилица и изпробвах какви ли не боклуци, реших да напиша резултата от моята блъсканица.
Купих си преди 2 месеца Golden Media 990 Reloaded. Операционна система Spark.
Хубавото е, че тази машинка има вграден двоен Бутлодер и може да работи на 2 различни Линукс системи. Още по-хубавото е, че струва само 90 €.
До тук добре!

1 Spark не е лоша система, но за мен постепенно се оказва, че не е практична. Започнат запис не се гледа от началото докато не е приключил ( за мен огромен проблем)
2 Енигма 2 : търсене и изпробване на поне 5 различни имиджа. Не всички работят безупречно на 990. Най на края успешно и без засечки работеща Е2 Хиперион от 14.05.2013.

Желанието обачее да използвам приемника и за Мултимедиа Плейър. Има инсталиран Медиа Плейър, но нагласен от поляци - за средна и западна Европа.
Кодировката на субовете само на Уйндовс 1250 и никакви възможности за настройки. ( за мен дърво)

Днес , след дълго търсене попаднах на страницата:

http://code.google.com/p/mediaplayer2-for-sh4/

За мое щастие тамошния плъгин е с името mediaplayer2 и не се налага да махам полския, че и това не ми е ясно как става точно. Че той не е в менюто на плъгините в Енигмат-та.

Упътване:

Сваляте последния ".ipk" файл и го поставяте в папка "tmp" на Енигмата.
От менюто с плъгини търсите (ако го нямате инсталирате Dream Explorer) С него намирате файла (М Плейър2) и го инсталирате.
Рестарт (на приемника) и пускате плейъра.
Намирате желания Филм и го пускате. С бутон Инфо на дистанциионното се включва Help меню. Някъде на последните опции се намират субтитри.
С ОК бутона излиза ново меню и 2-та опция са настройките.
Записвате промените и излизате от менютата.

Наслаждавайте се на филма.

Дано съм помогнал на някого. Ако има неясности пишете!
Ако има грешки от моя страна, моля да ме извините.
Направих го, за да скъся мъките на съмишлениците си!

Благодаря и на тези, които прочетоха тоя ферман!