Page 1 of 16 123611 ... LastLast
Results 1 to 10 of 156

Thread: Oscam cacheex=3

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    21-01-2011
    Posts
    114
    Uploads
    0

    Thumbs up Oscam cacheex=3

    Незнам дали тук е темата но един колега с Multi CS (нова версия от днес незнам коя) се закача към моя oscam-r8695 само по IP и Port за размяна на кеш и oscama поакзва така:
    при мен csp e пуснато.
    Clip.jpg

    Даже и Hit се появиха доколкото бях запознат Multi CS и Oscam не разменят кеш.Явно ми е старо инфото :)

  2. #2

    Re: Oscam cacheex=3

    Прави ли ви впечатление, че след последните няколко промени по cacheex модула, обема на кеша рязко се вдигна, но процента на hit намаля с около 15%? Това е твърде голямо разминаване, очевидно има нещо сбъркано. На практика, обема се е вдигнал с кеша идващ от multics и csp, но оскам не го използва пълноценно, вероятно защото кеша идващ от споменатите софтуери е твърде бавен. Частично решение е, да се блокира с опцията "cacheex_drop_csp = 1" и да се пусне кеша от оскам без ограничение по хоп. Това горе-долу приближава hit% до стойностите от преди седмица, но пак са по-ниски. Ако някой е намерил по-добро предложение, готов съм да тествам веднага....

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam cacheex=3

    Има ли значение с коя версия си, аз съм с тази r8643. И аз забелязах увеличение и същото като при теб.

  4. #4

    Re: Oscam cacheex=3

    Без значение от версията, прецакаха го глобално, като добавиха пачове за csp и multics (преди също вземаше каш от тях, но сега изглежда, че не го използва). Смяната на версията не е решение, просто потока който идва е пълен с неизползваеми CW-та. На всичкото отгоре в последната версия на multics има добавена опция за директна размяна на кеш с оскам, което допълнително товари трафика с шрот.

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam cacheex=3

    Това не е добре, те ще го оправят но започва пак играта на версии. Ако махнем ограничението по хоп няма ли да получим много невалиден също? Сложих на всеки потреб и четец да не пуска csp, hop са 3 сега след рестарта статистиките са тези

    1604680 169157 3939 (2.33%) 3196

    Изминалите дни стигах до 5 % без проблем.

  6. #6

    Re: Oscam cacheex=3

    Всъщност, те считат, че сага са го оправили, а преди не е бил добре Основния проблем е, че този модул се пише основно от хора които не ползват cache. По този начин, нещата се случват доста бавно, понякога влачат бъгове подобни на този с месеци.

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam cacheex=3

    Предният път CapNCook им помогна да си оправят бакиите, сега да се надяваме че ще се получи пак така, аз бих се включил но нямам толкова свободно време и възможност вече.

  8. #8

    Re: Oscam cacheex=3

    Този път не може да се разчита, защото в стриймборда е написал, че няма проблем, което не е така. Всички мои познати от скайпа изреваха с подобно оплакване.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    21-01-2011
    Posts
    114
    Uploads
    0

    Re: Oscam cacheex=3

    Юнаци от снощи ръчкам и прескочих 3% Total Hit с следната конфигурция:

    [cache]
    delay = 1
    max_time = 14
    max_count = 10000
    wait_time = 700,0963:550,0604:200:250
    cacheexenablestats = 0
    csp_port = xxxx
    csp_serverip = xxx.xxx.xxx.xxx
    csp_ecm_filter = 1810,1702,0963,09CD,4AEE,5581,0604,0B01,0BAA
    csp_allow_request = 1
    csp_allow_reforward = 1
    cwcycle_check_enable = 0
    cwcycle_check_caid =
    cwcycle_maxlist = 3000
    cwcycle_keeptime = 14
    cwcycle_onbad = 1
    cwcycle_dropold = 1
    cwcycle_sensitive = 4

    и cacheex_maxhop = 2 преди ми беше на 5 .когато е на 5 Total Hit пада под 1%.
    caid = 1810,1702,0963,09CD,4AEE,5581,0604,0B01,0BAA

  10. #10

    Re: Oscam cacheex=3

    @fakirastanly
    и така пробвах, но резултатите са по-слаби от преди. За сега, най-добре върни като се дропне csp и се пусне чисти кеш от оскам без ограничение.

    cacheex_maxhop =
    cacheex_drop_csp = 1

    освен, че процента на hit се вдига (не колко преди, но сравнително добре) натоварването на процесора пада на половина.

Page 1 of 16 123611 ... LastLast

Similar Threads

  1. Oscam cacheex=3-Част6
    By turbopower in forum Oscam
    Replies: 63
    Last Post: 23-06-2013, 11:49:37
  2. Oscam cacheEX
    By the-cache in forum OSCam CACHE-EX Exchange
    Replies: 1
    Last Post: 13-02-2013, 20:29:08
  3. Oscam cacheex=1 or 2
    By fakirastanly in forum Oscam
    Replies: 2
    Last Post: 15-10-2012, 10:28:37
  4. Question oscam cacheex = 3
    By turbopower in forum OSCam Cache-EX Configuration
    Replies: 0
    Last Post: 15-07-2012, 01:24:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •