Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: DM500 - проблем dyndns и модем на виваком

  1. #1

    DM500 - проблем dyndns и модем на виваком

    значи имам следния проблем .Ползвам нет от виваком и имам multics сървар на дриим 500 . та проблема ми е следния -след като изключа компа сървара на дриима спира , ако някои може да помогне с настроиките на модема за да не работи постоянно компа

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: проблем с модем на воваком

    Защо смяташ че проблема ти идва от компютъра, как е свързан приемника към модема, какви настройки на мрежата има?

  3. #3

    Re: Multics - проблем с модем на виваком

    приемника е свързан към модема с кабел но настроиките на самия модем не съм ги правил аз а ми ги правиха и незнам как са направени- ако някои има желание ще му дам достъп да ги погледне

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Multics - проблем с модем на виваком

    Добре напиши какъв е модела на модема и му прочети упътването и ти за да се види дали няма нещо специфично. Предполагам че има индикатор за включеният кабел към дрийма, когато се изгуби връзката изгасва ли индикатора. Ти как разбираш че ви спира сървъра? През дрийма може ли да се гледат кодирани канали когато мислиш че е спрял?

    Направи проба включи дрийма с кабела към който е включен компютъра, за да се разбере дали спира и през друг изход и кабел от модема.

  5. #5

    Re: Multics - проблем с модем на виваком

    модема е HUAWEI HG530-значи като изключа компа линиите които ми дават се връзват и продалжават да си работят, а на тия които вземат от мен спират и се връзват когато пак се вкл компа и заработи програмата duc 30

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Multics - проблем с модем на виваком

    DUC stands for Dynamic Update Client. This means that the program will keep track of any changes in your IP, and will automatically update the DNS stored in the No-IP servers. Thus, the people visiting your website will never know that they've been redirected to another IP.
    Опитвай се да описваш всичко в първият пост защото ми трябваха няколко поста за да разбера нужните минимални подробности, защото от поста ти се разбира че ти спира нета на дрийма, проблема ти е съвсем друг.
    Губи се домейн името което се обновява от компютъра решението е си инсталираш inadyn на dm-500.

    How to configure inadyn on Enigma1

    Loads of People asking and we assume everyone knows how to [IMG]http://www.***************/images/set7/005.gif[/IMG] Here Little Manual, It can vary slightly from image to image


    you should have inadyn file on var/bin, if not, send this one in Also send this called inadyn_script.sh to /var/script/ and cmod 755 edit your details, save and restart.
    Inadyn will start automaticaly Both files attached for your use, enjoy [IMG]http://www.***************/images/smilies/coolthumb.gif[/IMG]coolthumb



    SCRIPT FOR EAGLE, PUNTAL, NABILO, GEMINI, ETC


    Things to edit

    #!/bin/sh Like this to stop DAEMON

    !/bin/sh Like this to start DAEMON


    INADYN_USERNAME=xxxxxx@xxxxx.com
    Your DNS username
    INADYN_PASSWORD=xxxxxx Your DNS password
    INADYN_ALIAS=xxxxxx.no-ip.info Your DNS host
    Code:
    #!/bin/sh
    DAEMON=/var/bin/inadyn
    NAME=inadyn
    DESC="InaDyn dynamic DNS Client"
    INADYN_ON=1
    INADYN_USERNAME=xxxxxx@xxxxx.com
    INADYN_PASSWORD=xxxxxx
    INADYN_ALIAS=xxxxxx.no-ip.info
    UPDATE_PERIOD=60000
    LOG_FILE_ON=0
    LOG_NAME=/var/log/inadyn.log
    DYN_SYSTEM_ON=0
    DYN_SYSTEM=dyndns@dyndns.org
    
    
    
    
    test -f $DAEMON || exit 0
    
    
    set -e
    
    
    case "$1" in
        start)
            if [ $INADYN_ON -ne 0 ]; then
                    ARGS="-u $INADYN_USERNAME -p $INADYN_PASSWORD -a $INADYN_ALIAS --update_period $UPDATE_PERIOD"
                    if [ $LOG_FILE_ON = 1 ]; then
                            ARGS="$ARGS --log_file $LOG_NAME"
                    fi
                    if [ $LOG_FILE_ON = 2 ]; then
                            ARGS="$ARGS --syslog"
                    fi
                    if [ $DYN_SYSTEM_ON -ne 0 ]; then
                            ARGS="$ARGS --dyndns_system $DYN_SYSTEM"
    
    
                    fi
                 #  echo -n "starting $DESC: $NAME... "
    $DAEMON  $ARGS &
    #                start-stop-daemon -S -b -n $NAME -a $DAEMON -- $ARGS
    #       echo "done."
            fi
            ;;
        stop)
    #     echo -n "stopping $DESC: $NAME... "
    #        start-stop-daemon -K -n $NAME
            prockill $DAEMON 
            rm $LOG_NAME
        #    echo "done."
            ;;
        restart)
          #  echo "restarting $DESC: $NAME... "
            $0 stop
            $0 start
         #   echo "done."
           ;;
        *)
            echo "Usage: $0 {start|stop|restart|reload}"
            exit 1
            ;;
    esac
    
    
    exit 0
    Attached Files Attached Files

  7. #7

    Re: DM500 - проблем dyndns и модем на виваком

    INADYN_USERNAME=xxxxxx@xxxxx.com
    INADYN_PASSWORD=xxxxxx
    INADYN_ALIAS=xxxxxx.no-ip.info-извиняваи може да ти изглеждам глупаво но на първия ред пиша узера на модема нали , на втория пасс на модема и на третото моя сървар- поправи ме ако греша, благодаря предварително

    примерно

    INADYN_USERNAME=root
    INADYN_PASSWORD = sdfghj
    INADYN_ALIAS=chobanvi.zapto. org

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: DM500 - проблем dyndns и модем на виваком

    За съжаление нямам дм500 за да пробвам. Да но това е идеята като потреб име ти е мейла с които си регистриран там.

  9. #9
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: DM500 - проблем dyndns и модем на виваком

    Quote Originally Posted by chobanvi View Post
    INADYN_USERNAME=xxxxxx@xxxxx.com
    INADYN_PASSWORD=xxxxxx
    INADYN_ALIAS=xxxxxx.no-ip.info-извиняваи може да ти изглеждам глупаво но на първия ред пиша узера на модема нали , на втория пасс на модема и на третото моя сървар- поправи ме ако греша, благодаря предварително

    примерно

    INADYN_USERNAME=root
    INADYN_PASSWORD = sdfghj
    INADYN_ALIAS=chobanvi.zapto. org
    Колега поне да беше написал дали е станало, как може да има такива егоисти.
    Другият път обаче сам ще си помагаш.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    06-08-2011
    Location
    London / Пловдив
    Posts
    147
    Uploads
    0

    Re: DM500 - проблем dyndns и модем на виваком

    Като гледам сървъра му е off едва ли се е оправил .

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Info Съобщаване на проблем с размяната ви
    By Geryl in forum Размяна на линии
    Replies: 26
    Last Post: 15-12-2014, 13:52:11
  2. Информация за кодировка в енигма 2
    By kaizera82 in forum Линукс базирани
    Replies: 3
    Last Post: 19-05-2013, 12:47:17
  3. Компилиране
    By rotation in forum Oscam
    Replies: 10
    Last Post: 13-12-2012, 17:36:36
  4. Replies: 0
    Last Post: 16-06-2005, 15:49:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •