Saint Joan
13:00 - 14:45 op BBC2
Biografie (1957) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (501 stemmen)
Met Richard Widmark, Richard Todd, Anton Walbrook e.aDe jonge Jeanne d’Arc wordt op de koninklijk paleis ontboden om de kroning bij te wonen van de jonge kroonprins. Zij wordt er benoemd tot aanvoerder van het Franse leger.


Yes We Can
14:00 - 15:40 op TV5
Komedie (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.6 (12 stemmen)
Met Vincent Desagnat, Loup-Denis Elion, Jenny Mutela e.aTwee oude vrienden, oude sjoemelaars, arme drommels maar niet echt slecht, hebben een origineel idee: de oma van Barack Obama kidnappen en losgeld vragen. Ze vertrekken dus naar Kenia, waar de oude vrouw woont. Maar daar loopt niets zoals ze hadden voorzien...


The Day the Earth Stood Still
20:30 - 22:35 op RTL5
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (89188 stemmen)
Met Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith e.aEen buitenaards wezen en een enorme robot bezoeken de aarde. Ze blijken deel uit te maken van een superras dat de orde bewaakt in het universum en dat de aarde zal vernietigen als de bewoners ervan een bedreiging vormen.


The 'burbs
20:30 - 22:35 op RTL8
Actie (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (16195 stemmen)
Met Tom Hanks, Bruce Dern, Carrie Fisher e.aRay Peterson neemt een week vrij om lekker niks te doen. Hij ontdekt dat hij vreemde buren heeft. Ze gedragen zich allemaal een beetje raar, maar één in het bijzonder, de Klopleks. Ray en de andere buren besluiten de Klopleks te gaan onderzoeken. Van Ray's weekje ontspannen komt derhalve niks terecht.


Escape from L.A.
20:30 - 22:30 op Veronica
Actie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (17916 stemmen)
Met Kurt Russell, A.J. Langer, Steve Buscemi e.aEen aardbeving heeft Los Angeles verdreven van het vasteland van Amerika. Los Angeles is verworden tot een poel van verderf, waar Snake Plissken wordt overgehaald om de rebelse dochter van de president te redden. Deze Utopia kaapte haar vaders privé-vliegtuig en stal een apparaat waarmee de dag des oordeels kan worden ontketend. Aan Snake te taak om haar te vinden voordat het te laat is.


Hope Springs
21:55 - 23:25 op Eén
Komedie (2003) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.3 (2207 stemmen)
Met Colin Firth, Heather Graham, Minnie Driver e.aDe Britse artiest Colin bevindt zich in een slecht hotel in een klein plaatsje in Vermont na te zijn gedumpt door zijn verloofde. De eigenaresse van het hotel koppelt hem aan een lokaal meisje.


No Country for Old Men
22:00 - 00:30 op RTL7
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 8.4 (136454 stemmen)
Met Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin e.aHet verhaal begint wanneer Llewelyn Moss op een pick-up truck stuit die omringd is door een lijfwacht van dode mannen. Achterin de wagen treft hij een partij heroïne en twee miljoen dollar aan. Moss neemt het geld mee en dat leidt tot een catastrofale kettingreactie van zoveel geweld dat zelfs de politie in de persoon van de al wat oudere, van al z’n illusies beroofde sheriff Bell niet aankan. Moss probeert te ontkomen aan zijn achtervolgers, met name aan een mysterieus genie die met kop of munt over mensenlevens beschikt.


Tous les soleils
22:30 - 00:15 op Canvas
Komedie (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (697 stemmen)
Met Stefano Accorsi, Neri Marcorè, Clotilde Courau e.aDe Italiaanse Alessandro doceert barokke muziek en leeft in Straatsburg met zijn broer en zijn vijftienjarige puberdochter Irina. Broer Crampone is een onschuldige anarchistische idioot die sinds Berlusconi aan de macht kwam, politiek asiel probeert te verkrijgen. Soms heeft Alessandro het gevoel dat hij twee tieners moet opvoeden. Terwijl hij een modelvader probeert te zijn en geniet van het gezelschap van zijn grote groep vrienden, is hij vergeten hoe hij weer een liefdesleven opbouwt. Wanneer zijn dochter echter voor het eerste verliefd wordt, komt Alessandro’s leven op zijn kop staan.


Vacancy
22:30 - 00:10 op Veronica
Horror (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (22388 stemmen)
Met Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley e.aDe auto van David en Amy Fox begeeft het in een verlaten gebied. Hierdoor zijn ze gedwongen de nacht door te brengen in het enige motel in de omgeving. Ze vermaken zich met wat horrorfilmpjes op de t.v. in de kamer, tot ze er achter komen dat die filmpjes opgenomen zijn in dezelfde kamer waar ze nu zitten en de camera's er nog hangen...


The Incredible Hulk
22:35 - 00:45 op RTL5
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (172073 stemmen)
Met Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth e.aWetenschapper Bruce Banner (Edward Norton) zoekt onopvallend de aarde af naar een middel dat voor genezing kan zorgen van de meest furieuze oerkrachtmens op deze aardbol: The Incredible Hulk. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken, laten hem niet met rust. Zelf wil hij niets liever dan terugkeren naar zijn enige grote liefde, Betty Ross . Bij zijn terugkeer naar de beschaafde wereld wordt de briljante geleerde meedogenloos achtervolgd door De Afgrijselijke, een nachtmerrie van een beest, één bonk adrenaline en agressie met krachten die niet onderdoen voor die van de Hulk. Er volgt een gevecht dat zo uit een stripboek zou kunnen komen. Banner moet een beroep doen op de held die in hem sluimert om New York te redden van totale vernietiging. De wetenschapper staat voor een kwellend dilemma. Hij moet een definitieve keuze maken: Een vredig leven als Bruce Banner of voorgoed veranderen in The Hulk.


Van God Los
22:35 - 23:50 op NED3
Misdaad (2003) uit Nederland
IMDB-rating: 7.3 (2148 stemmen)
Met Egbert Jan Weeber, Tygo Gernandt, Angela Schijf e.aDe 17-jarige scholier Stan verveelt zich te pletter, totdat de kleine crimineel Maikel zijn leven binnenstormt. De twee beunen eerst nog wat bij met illegale handeltjes, maar maken onbedoeld indruk op de plaatselijke maffiabaas door bij een roofoverval een drugshandelaar neer te knuppelen.


You Don't Know Jack
23:40 - 01:50 op NED2
Biografie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (13225 stemmen)
Met Al Pacino, Brenda Vaccaro, John Goodman e.aAl Pacino zet een Emmy winnende rol neer als Dr. Jack Kevorkian ook wel bekend als Dr. Death. Dr. Kevorkian is vanaf de jaren tachtig een voorvechter van hulp bij zelfdoding en euthanasie. Meer dan honderd patiënten worden door Jack hierin bijgestaan. In conservatief Amerika gaat dit niet vanzelf en wordt hij keer op keer voor de rechter gesleept.


Highlander
23:50 - 01:40 op Eén
Actie (1986) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (33004 stemmen)
Met Christopher Lambert, Roxanne Hart, Clancy Brown e.aConnor Macleod is geboren in de Hooglanden van Schotland in 1518 en behoort tot een ras van onsterfelijken, waarvan de leden elkaar door de eeuwen heen bevechten. In het New York van 1986 moeten ze strijden om The Prize, waarmee de totale macht op Aarde verkregen kan worden.


Mourir d'aimer
00:00 - 01:35 op TV5
Drama (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (16 stemmen)
Met Muriel Robin, Pauline Acquart, Jeanne Balibar e.aDe passionele maar verboden relatie tussen een professor in de letteren van een jaar of veertig en een van haar leerlingen van net zestien jaar. Een verboden liefde die dramatische gevolgen krijgt zodra hij ontdekt wordt…


Good Night, and Good Luck.
00:05 - 01:30 op BBC2
Drama (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (33734 stemmen)
Met Jeff Daniels, David Strathairn, Alex Borstein e.aDit is het verhaal van CBS-nieuwsverslaggever Edward R. Murrow (David Strathairn), die samen met zijn producer Fred Friendly (George Clooney) bijdroeg tot de val van de beruchte communistenjager Senator Joseph McCarthy.


Eddie
00:35 - 02:30 op SBS6
Komedie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 4.6 (2685 stemmen)
Met Whoopi Goldberg, Frank Langella, Dennis Farina e.aEddie is een limousine-chauffeuse die over niets anders dan basketbal kan praten. Ze is een enorme fan van de New York Knicks en gaat naar al hun wedstrijden. Ze heeft zo haar mening over de spelers en hun spel, zeker wanneer zij ineens de coach wordt van het team.


Grosse Pointe Blank
00:35 - 02:20 op BBC1
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (33719 stemmen)
Met John Cusack, Minnie Driver, Alan Arkin e.aMartin Blank, huumoordenaar van beroep, studeerde tien jaar geleden af en verdween toen spoorloos. Er is een reünie van z'n school Grosse Pointe High, waar hij afstudeerde. De reünie bezoeken betekent dat hij Marty, de vrouw die hij toen verliet, zal terugzien. Martin moet echter toch in Detroit zijn voor z'n volgende moord. Marty zal heel wat mensen moeten uitleggen over Martin's jarenlange afwezigheid en zijn vak.