Blank Check
06:10 - 08:00 op SBS6
Komedie (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (9977 stemmen)
Met Brian Bonsall, Karen Duffy, James Rebhorn e.aDe twaalfjarige Preston is ontevreden over het armzalige leven dat hij leidt. Als hij van een crimineel een blanco cheque krijgt als vergoeding voor de schade aan zijn fiets, gaat hij naar de bank en neemt een miljoen op.


Angel on My Shoulder
07:15 - 09:00 op BBC2
Komedie (1946) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (1276 stemmen)
Met Paul Muni, Anne Baxter, Claude Rains e.aEen gangster wordt vermoord maar mag van de duivel terugkeren naar aarde als hij de plaats inneemt van een op hem lijkende rechter die de laatste tijd te veel potentiële helvaarders op het rechte pad zet. De duivel rekent echter niet op de invloed van de verloofde van de rechter.


Dragonheart: A New Beginning
07:20 - 08:55 op RTL4
Actie (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 4.6 (1222 stemmen)
Met Christopher Masterson, Harry Van Gorkum, Rona Figueroa e.aWanneer Geoff, een staljongen zonder ouders, Drake, de laatste draak ter wereld ontdekt, realiseert hij zich dat zijn droom om een ridder te worden waarheid kan worden. Samen gaan ze al snel een aantal uitdagingen aan die helden van ze maken.


Up, Up, and Away!
09:00 - 10:35 op Veronica
Komedie (2000) uit Canada
IMDB-rating: 4.5 (349 stemmen)
Met Robert Townsend, Michael J. Pagan, Alex Datcher e.aDe 13-jarige Pagan is de enige in zijn familie die niet begaafd is met superkrachten. Als zijn familie gekidnapt wordt door een geflipte wetenschapper, moet hij ze op de ouderwetse manier gaan redden.


Zakmes, Het
09:00 - 10:30 op NED3
Drama (1992) uit Nederland
IMDB-rating: 6.7 (284 stemmen)
Met Olivier Tuinier, Verno Romney, Adelheid Roosen e.aMees zit met een probleem. Hij heeft per ongeluk het zakmes van zijn beste vriend mee naar huis genomen.


Ice Age
12:55 - 14:30 op RTL4
Avontuur (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (55231 stemmen)
Met Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary e.aDuizenden dieren trekken naar het zuiden om de winter te ontvluchten, maar Manfred, een eenzame, norse mammoet, is op weg naar het noorden. Al snel ontmoet hij Sid, een zelfingenomen en irritante luiaard, die, tegen Manfred's zin, mee wil gaan. Als ze plots een weeskindje vinden, overtuigt Sid Manny van het feit dat ze de mensenbaby terug moeten brengen naar zijn familie. Dit kan alleen maar met behulp van Diego, de sluwe tijger, die denkt dat hij een snelle manier weet om de familie op te sporen. Uiteindelijk blijkt Diego een oplichter te zijn, die hun in de handen van de tijger-leider wil drijven als 'lekker snoepje', om zo een ruzie tussen beiden goed te maken. Na een lachwekkende en hartverwarmende tocht staat Diego voor de keuze om of de kant van zijn nieuwe vrienden te kiezen, of toch de baby te overhandigen aan de leider, die uit is op zoete wraak.


Lawrence of Arabia
13:30 - 17:00 op Eén
Avontuur (1962) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8.4 (123715 stemmen)
Met Peter O'Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn e.aTijdens de Eerste Wereldoorlog moet de Britse officier T.E. Lawrencede Arabieren zien te steunen in hun strijd tegen de Turken, die aan Duitse zijde vechten. Lawrence slaagt er inderdaad in om respect te winnen, met name van sjeik Ali. Er ontstaat een boeiende vriendschap tussen twee mannen die niets met elkaar gemeen hebben.


Hans Christian Andersen
15:05 - 16:55 op BBC2
Biografie (1952) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (903 stemmen)
Met Danny Kaye, Farley Granger, Zizi Jeanmaire e.aWanneer een Deense schoenmaker succes krijgt met zijn sprookjes vertrekt hij naar Kopenhagen, waar hij liefde en roem vindt.


Karla og Jonas
15:30 - 16:45 op NED3
Familiefilm (2010) uit Denemarken
IMDB-rating: 5.9 (81 stemmen)
Met Elena Arndt-Jensen, Joshua Berman, Nanna Koppel e.aDe 13-jarige Karla wil closer worden met Jonas, de jongen die ze in de zomer ontmoet heeft en waarmee ze voor het eerst zoende. Ze hebben elkaar al lange tijd niet gesproken en Karla wil hem opbellen, maar twijfelt of hij haar wel leuk vindt. Ze besluit hem te vragen voor een interview over kinderen in kindertehuizen, omdat Jonas hier zelf ook lange tijd verbleven heeft. Karla komt erachter dat Jonas erg verlangt naar zijn echte moeder en nadat ze een televisieprogramma ziet over kinderen die herenigd worden met hun moeder, komt ze op het idee om samen met Jonas op zoek te gaan naar zijn moeder. Op deze manier kan ze de relatie tussen hen ook verbeteren.


First Knight
17:55 - 20:00 op BBC2
Avontuur (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (17020 stemmen)
Met Sean Connery, Richard Gere, Julia Ormond e.aLancelot gaat op reis naar Camelot, niet alleen om zich tot ridder te laten slaan maar ook uit liefde voor lady Guinevere. Zij is echter voorbestemd om met koning Arthur in het huwelijk te treden, maar ze komt erachter dat ze van beide mannen houdt. Koning Arthur nodigt beiden uit in zijn koninkrijk, maar weet niet dat zijn liefde en vertrouwen op de proef zullen worden gesteld.


Hoe overleef ik...?
18:15 - 18:45 op NED3
Drama (2008) uit Nederland
IMDB-rating: 6.4 (158 stemmen)
Met Floor Arink, Dragan Bakema, Romijn Conen e.aRosa van Dijk is een gevoelig, fantasierijk meisje van dertien. Ze is, zoals bijna alle meisjes van haar leeftijd, erg onzeker over zichzelf. Na de scheiding van haar ouders woont ze bij haar moeder in Den Bosch. Rosa's moeder heeft een baby van haar nieuwe vriend Alexander, die in Groningen woont. Ze besluit bij hem in te trekken en Rosa moet natuurlijk mee. Ze is dol op haar halfbroertje, maar minder op haar gloednieuwe stiefvader, die ze stiekmen Apenbil noemt vanwege zijn harige achterwerk. Rosa moet alles wat haar veilig en bekend is achterlaten. Hoe gaat ze dit, en vooral zichzelf overleven?


The Girl Next Door
20:00 - 22:10 op NET5
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (40577 stemmen)
Met Emile Hirsch, Elisha Cuthbert, Timothy Olyphant e.aDe dromen van Matthew worden opeens werkelijkheid, wanneer hij een pornoster als buurvrouw krijgt en ze verliefd worden op elkaar. Haar werk komt hun relatie echter in de weg te staan en Matthew moet er alles aan doen om zijn ware liefde te tonen en eindelijk eens keuzes in zijn leven te maken.


The Scorpion King
20:00 - 21:55 op RTL7
Actie (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (23649 stemmen)
Met Dwayne Johnson, Steven Brand, Michael Clarke Duncan e.aDe slechte heerser over de beruchte stad Gomorrah is vastberaden om alle nomaden uit te roeien. De overgebleven stammen, normaal tegenstanders, moeten nu zien samen te werken. Ze huren een ervaren moordenaar in om in het vijandige kamp te infiltreren.


Chéri
20:40 - 22:05 op Canvas
Romantiek (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.1 (5726 stemmen)
Met Michelle Pfeiffer, Kathy Bates, Rupert Friend e.aLéa de Lonval (Michelle Pfeiffer) is mooi, tegen de vijftig en een courtisane zonder geldproblemen. Als zij zich realiseert dat de vurigheid van haar jonge minnaar Chéri (Rupert Friend) afneemt, registreert zij met koele verwondering en met bittere scherpzinnigheid nog éénmaal alle kleine en grote vreugden van een passie die haar laatste zal zijn. Chéri realiseert zich pas als hij getrouwd is met de jonge, onervaren Edmée wat Léa voor hem heeft betekend.


Les demoiselles de Rochefort
21:00 - 23:00 op TV5
Komedie (1967) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.7 (1697 stemmen)
Met Catherine Deneuve, George Chakiris, Françoise Dorléac e.aDe tweelingzussen Delphine en Solange (gespeeld door de zussen Catherine Deneuve en Françoise Dorléac) dromen elk van hun ideale liefde en van een zang- en danscarrière in Parijs. Elders dromen twee mannen van hun ideale vrouw. Ze ontmoeten elkaar. De vonk slaat over. En dan duurt het nog een hele film eer het onvermijdelijke gebeurt: de geliefden worden herenigd. Het geluk woont vlak achter de hoek maar we missen het - ongeweten - telkens op een haar.


BloodRayne II: Deliverance
22:00 - 00:00 op RTL7
Actie (2007) uit Canada
IMDB-rating: 2.4 (5141 stemmen)
Met Natassia Malthe, Zack Ward, Michael Paré e.aHet stadje Deliverance is een saai stadje in het Wilde Westen van Amerika, tot de vampier Billy the Kid daar verandering in brengt. Naast het maken van een aantal nieuwe vampieren, waaronder de sheriff en z'n mannen ontvoert hij een aantal kinderen om de rest van het stadje onder de duim te houden. Hij is van plan om de nieuw aangelegde spoorwegen te gebruiken om vampieren over het hele land te verspreiden en zo Amerika over te nemen. Rayne, ondertussen veel ervaring opgedaan hebbende als vampier jager, neemt het samen met 3 andere jagers op tegen Billy en z'n mannen.


Catwoman
22:10 - 00:15 op NET5
Actie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 3.2 (26661 stemmen)
Met Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone e.aCatwoman vertelt het verhaal over de volgzame werknemer Patience Philips (Halle Berry) die zichzelf wegcijfert voor haar heethoofdige baas en ex-model Laurel Hedare. Patience werkt als grafisch ontwerpster voor Hedare Beauty, een mega cosmeticabedrijf dat op de rand staat van het uitbrengen van revolutionaire anti-verouderingsproducten. Als Patience er onverwachts achter komt dat de nieuwe producten van haar werkgever vreselijke bijwerkingen hebben, bevindt ze zich ongewild in het middelpunt van een bedrijfscomplot. Wat daarna gebeurt, zal Patience voor altijd veranderen. Ze wordt vermoord, maar wordt getransformeerd in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat. Met haar nieuwe eigenschappen en katachtige intuïtie, wordt ze Catwoman: een sluw en sluipend schepsel dat op de grens balanceert van goed en kwaad. Zoals elke wilde kat is ze gevaarlijk, ongrijpbaar en ontembaar.


Syostry
23:30 - 00:50 op NED2
Drama (2001) uit Rusland
IMDB-rating: 6.8 (577 stemmen)
Met Oksana Akinshina, Katya Gorina, Roman Ageyev e.aAlik, de vader van Dina wordt vrijgelaten uit de gevangenis en krijgt meteen te horen dat hij het gestolen geld moet afdragen. Hij zegt het niet te hebben en komt daardoor in grote problemen. Svetlana de dertienjarige dochter uit een vorige relatie van moeder Natascha is niet erg dol op haar halfzus Dina, maar moet toch op haar passen. Alik en Natascha gaan opzoek naar een schuilplaats voor de twee kinderen, omdat Dina wel eens gekidnapt zou kunnen worden. De twee meisjes zijn nog maar net in het onbewoonde vertrek wanneer de bende-leden erachter komen en hen opzoeken, maar ze weten te vluchten. Ze vertrekken naar het platteland waar tante Zoya en oom Valera wonen. Maar die willen het tweetal niet opnemen. De kinderen trekken verder en vinden onderdak bij een oudere man. Maar ook daar worden ze gevonden door hun belagers. Als ook vader Alik achter de nieuwe verblijfplaats van de twee gekomen en lokt zijn voormalige maten in de val....


More Than Just a Game
00:00 - 01:35 op RTL7
Drama (2007) uit Zuid-Afrika
IMDB-rating: 5.1 (87 stemmen)
Met Presley Chweneyagae, Wright Ngubane, Az Abrahams e.aDeze gedramatiseerde documentaire vertelt het levensverhaal van vijf voormalige gevangen van de beruchte Robbeneiland gevangenis vlakbij Kaapstad. De anti-apartheid-activisten wisten hun gevangenschap te overstijgen door een voetbalcompetitie op te zetten en zo een uitlaatklep te vinden voor hun passie en energie.


The Next Best Thing
00:05 - 02:10 op SBS6
Komedie (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 4.4 (5194 stemmen)
Met Madonna, Rupert Everett, Benjamin Bratt e.aAbbie en Robert zijn beste vrienden met veel overeenkomsten: ze zijn vrolijk, hebben dezelfde kijk op de wereld en geen geluk in de liefde. Ze zouden een perfect koppel zijn, ware het niet dat Robert homoseksueel is. Na een avond vol alcohol gebeurt er toch iets tussen hen en Abbie raakt zwanger van Robert. Ze vormen een gelukkig gezin, maar niet permanent.


The Visitor
00:30 - 02:10 op BBC2
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.9 (5617 stemmen)
Met Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Jekesai Gurira e.aWalter Vale, een eenzame weduwnaar en economie professor reist naar New York voor een conferentie. Als hij in zijn appartement aankomt treft hij twee illegale immigranten aan. Hij krijgt weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met hen sluit. Het noodlot slaat echter toe en een van hen wordt opgepakt.


Win a Date with Tad Hamilton!
00:45 - 02:15 op BBC1
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (8019 stemmen)
Met Kate Bosworth, Topher Grace, Josh Duhamel e.aRosalee Futch (Kate Bosworth) woont in een klein dorpje, en gaat geld inzamelen voor een goed doel, ze kan daarmee een date winnen met de wereldberoemde ster Tad Hamilton (Josh Duhamel). Ze gaat uit met Tad... maar het afspraakje gaat veel beter dan verwacht...


Le nez dans le ruisseau
00:45 - 02:15 op TV5
Biografie (2012) uit Zwitserland
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Sami Frey, Liam Kim, Anne Richard e.aTer gelegenheid van een reportage over Jean-Jacques Rousseau ontmoet Marie Tom, een jongen die de filosoof onbewust schijnt te kennen. Ze is geïntrigeerd, laat de beelden zien aan Auguste, een specialist en organiseert een ontmoeting tussen hen. De jonge Tom zet de zekerheden van de eenkennige professor op losse schroeven.