Results 1 to 8 of 8

Thread: Cache от Multics към Oscam

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Cache от Multics към Oscam

    С колегата njor направихме този експеримент, оказа се че при едни от настройките е заработило добре, но след това не се е получило повече така.

    Може ли са споделеите как е правилно да се настрои.

    Ние добавихме това в multics TRACE: 1 127.0.0.1 44100

    Този порт в оскама но се оказа, че трябва да добавя и cache линия с този порт, за да заработи.
    Някой правил ли еподобен ескперимент?

  2. #2

    Re: Cache от Multics към Oscam

    имам оскам можели да ми кажете точните настройки как да рамена кеш линия с мултицс благодаря предварително аз имам оскам колегата ползва мултицс

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Cache от Multics към Oscam

    Прочети името на темата. Точни настройки няма трябва да еспериментираш.
    Вариантите са 2 той ти праща от кеша на multics, но ти можеш единствено да получаваш през оскама това е темата и на тази тема. Другият вариант е разменяте чрез cacheex-3 така и двете страни получават и приемат, но това е за друга дискусия.

    Ето ти обяснението което го има в първият пост.


    To send cache to your local other Multics or CSP or Oscam

    Code:

    TRACE: 1 127.0.0.1 44100

    Where ia 44100 is cache port of (other Multics or CSP or Oscam)

    IP address и порт са тези на oscam.

    Трябва да имаш активирана csp секция в oscam

    configuration => csp

    port = xxxxx => порт за размяна
    serverip = 127.0.0.1 => ип на сървъра с които ще разменяш
    wait_time = 100

    Извод този начин на размяна е ако искаш да прехвърлиш кеш само от един multics към oscam

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    12-10-2008
    Posts
    14
    Uploads
    0

    Re: Cache от Multics към Oscam

    Sorry but TRACE: 1 127.0.0.1 44100
    Where in 44100 is cache port of (other Multics or CSP or Oscam)<<<<<==== Complete wrong TRACE:1 is for logging cache
    So 44100 is log port !!!!

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Cache от Multics към Oscam

    Quote Originally Posted by oentie View Post
    Sorry but TRACE: 1 127.0.0.1 44100
    Where in 44100 is cache port of (other Multics or CSP or Oscam)<<<<<==== Complete wrong TRACE:1 is for logging cache
    So 44100 is log port !!!!
    Yes you are right.

    ## Output log to udp (default=disabled)
    #TRACE: 1 localhost 4444 # Output to localhost:4444
    #TRACE: 0 # disabled
    In this case what we should do?

    To set the same port in oscam csp section to be like multics CACHE PORT: and create regular cache line corresponding to oscam ip address or something else?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    12-10-2008
    Posts
    14
    Uploads
    0

    Re: Cache от Multics към Oscam

    I'm not sure what you want
    But if you want too share between oscam and multics
    Put { csp=yes } behind cache line at multics side
    CACHE PEER : dns port oscam { csp=yes }
    And in oscam csp section
    allow request
    allow refordward

    Greetz oentie

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Cache от Multics към Oscam

    What about serverip in oscam config?

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    12-10-2008
    Posts
    14
    Uploads
    0

    Re: Cache от Multics към Oscam

    is local ip but is not needed
    i dont have it filled in and all is running smooth over here

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 13-01-2016, 09:43:13
  2. Replies: 122
    Last Post: 11-06-2015, 09:53:46
  3. Търся Булсатком за бекъп
    By retroto in forum С реални карти
    Replies: 1
    Last Post: 15-06-2013, 13:22:29
  4. Question Как да свъжем моноблок към diseqc ключ
    By turbopower in forum Антени
    Replies: 12
    Last Post: 26-11-2012, 15:57:34
  5. Replies: 15
    Last Post: 05-11-2012, 23:42:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •