Het publieke digitale themakanaal Best 24 bedankt in een speciaal themaweekend in beeld en geluid prinses Beatrix voor haar tientallen jaren dat zij koningin van Nederland was.

Koningin Beatrix deed op 30 april afstand van de troon en gaat vanaf dat moment als prinses Beatrix door het leven. Het nationale bedankfeest voor de voormalig vorstin vindt op zaterdag 14 juli tijdens een groot evenement in Rotterdam plaats. In hetzelfde weekend besteedt Best 24 met enkele op de publieke omroep al eerder uitgezonden tv-programma’s aandacht aan de periode waarin Beatrix koningin van Nederland was. Zo wordt uitgebreid stilgestaan bij het zilveren huwelijk van koningin Beatrix met prins Claus. Ook is het interview dat presentator W.L Brugsma in het kader hiervan met de echtlieden had.

Grote tv-interviews Beatrix op een rij
Best 24 staat zaterdag 14 september hoofdzakelijk in het teken van herhaling van enkele grote tv-interviews die koningin Beatrix aan de publieke omroep gaf. Een speciale aflevering van Barend en Witteman waarin Sonja Barend praat met een aantal bekende Nederlanders die - om verschillende redenen - een brief hebben geschreven aan Koningin Beatrix. Op zondag 15 september uur eindigt het weekend om 21.40 uur met de amusementsshow Dit is een land om lief te hebben, een van de grootste producties die ooit op de Nederlandse televisie is uitgezonden. Met optredens van onder anderen Marco Borsato, Xander de Buisonjé, Do en André van Duin. Best 24 is bij veel aanbieders in aanvullende zenderpakketten opgenomen. Het kan ook via www.best24.nl bekeken worden.


Geschreven door: Jarco Kriek