Lucky Jim
14:25 - 16:00 op BBC2
Komedie (1957) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.2 (261 stemmen)
Met Ian Carmichael, Terry-Thomas, Hugh Griffith e.aAmusante Kingsly Amis-bewerking over een snaakse geschiedenisleraar die allerlei komische ongelukjes op een provinciale Britse universiteit beleeft.


Petite Chartreuse, La
18:35 - 20:05 op TV5
Drama (2005) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.6 (104 stemmen)
Met Olivier Gourmet, Marie-Josée Croze, Bertille Noël-Bruneau e.aEtienne Vollard is een boekhandelaar met een passie voor de bergen en met – naar men zegt – een buitengewoon geheugen. Hij leidt een eerder teruggetrokken leven tot op de dag dat hij Eva, een meisje van acht, per ongeluk omver rijdt. Tussen Eva, die hij gaat opzoeken aan haar ziekbed, Pascale, de jonge moeder die eronder door gaat, en Vollard - de “verhalenverteller”, maar tegelijk surrogaat papa en mama - groeit stilaan het mirakel van de prins op het witte paard...


Green Zone
20:30 - 22:40 op Veronica
Actie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.9 (69099 stemmen)
Met Yigal Naor, Said Faraj, Faycal Attougui e.aEnkele Amerikaanse CIA-agenten onder leiding van Roy Miller gaan in de Irakese woestijn op zoek naar massavernietigingswapens. Ze krijgen daarbij het gezelschap van een buitenlandse correspondente, Lawrie Dayne. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht. Miller bekijkt de situatie nu vanuit een andere ooghoek en beseft dat het doel van de missie op de helling staat.


Nothing Is Private
20:30 - 22:45 op RTL8
Drama (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (1470 stemmen)
Met Summer Bishil, Chris Messina, Maria Bello e.aWanneer de vriend van haar moeder een ongezonde interesse in haar begint te vertonen wordt Jasira, een dertienjarig Amerikaans-Arabisch meisje, door haar moeder naar Texas gestuurd om bij haar Libanese vader te gaan wonen. Haar strenge vader is echter niet in staat zijn puberdochter de aandacht en liefde te geven die ze nodig heeft, noch kan hij omgaan met Jasira’s tegenstrijdige gevoelens over haar snel veranderende lichaam. Amerika staat op het punt Koeweit binnen te vallen, en Jasira raakt op school steeds meer geïsoleerd als haar klasgenoten haar beginnen uit te schelden voor ‘Theedoek!’. Haar eenzaamheid en haar groeiende frustratie over de tegenstrijdige regels van haar ouders drijven haar tot rebels gedrag. Daarnaast worstelt ze met haar ontluikende seksualiteit.


I Don't Know How She Does It
20:30 - 22:15 op NET5
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 4.5 (9110 stemmen)
Met Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear e.aI Don't Know How She Does It is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse Allison Pearson. Na publicatie tien jaar geleden werd het een regelrechte bestseller. Zelfs Oprah Winfrey gaf haar zegen en riep het uit tot de bijbel voor alle werkende moeders Het boek moest het hebben van grappige introspectie en de absurde situaties die ontstaan voor vrouwen die werken en daarnaast een gezin hebben. Wat Bridget Jones was voor de ‘singletons’, werd Pearsons boek voor de ‘smug married’. Hoofdpersoon is Kate, een werkende moeder met een leuke man en twee prachtige kinderen. Ze lijkt het helemaal voor elkaar te hebben, maar een kans op het carrièrevlak zorgt voor spanningen binnen haar gezin.


Quand les poules auront des dents
21:00 - 22:30 op TV5
Komedie (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Lélio Bernard, David Brécourt, Julie Debazac e.aArman belooft het zijn zoon: hij zal kip meebrengen die hij met patat mag opeten! Maar er schijnt in de hele stad geen kip te vinden te zijn. Om woord te houden gaat hij op zoek naar het onvindbare gevogelte, samen met Clémentine, journaliste ...


The Arrival
21:30 - 23:45 op RTL7
Sci-Fi (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (8646 stemmen)
Met Charlie Sheen, Lindsay Crouse, Richard Schiff e.aZane Ziminski is een astroloog die nogal een ongeloofwaardige mededeling krijgt over externe levensvormen. Maar nadat hij ontslagen wordt ontdekt hij, met een collega, dat de buitenaardse wezens al op aarde aanwezig zijn. Hij gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt veel vreemde zaken.


28 Days Later...
23:45 - 02:01 op RTL7
Horror (2002) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.5 (77286 stemmen)
Met Alex Palmer, Bindu De Stoppani, Jukka Hiltunen e.aEen groep Londenaren weet te ontsnappen aan een kwaadaardig virus dat de aarde in zijn greep heeft. Het virus zorgt er voor dat alle besmette personen veranderen in gevaarlijke moordenaars, die een gevaar vormen voor de mensen die de plaag overleefd hebben.


Sekjoeritie
23:50 - 01:30 op NED3
Komedie (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 6.9 (59 stemmen)
Met Loek Peters, Elise Schaap, Wim Bouwens e.aTjitske, die werkt voor een actualiteitenrubriek, mag van haar baas een documentaire maken over een heet hangijzer, de toenemende populariteit in Nederland van het rechtse gedachtegoed. Bob, beveiliger en bewaker, lijkt daarvoor de ideale hoofdpersoon. Hij komt voor zijn werk in aanraking met hoogwaardigheidsbekleders, activisten, straatschoffies en andere mondige Nederlanders.Vlotgebekt, met charme en humor weet hij echter alle lastige situaties te controleren. Met beide benen in de klei van de multiculturele samenleving blijkt hij bovendien onverwacht genuanceerd. Tjitske daagt hem uit, maar wordt vooral geconfronteerd met haar eigen vooroordelen. En hoe beter ze Bob leert kennen, hoe leuker ze hem vindt.


The Phantom of the Opera
02:40 - 05:00 op NET5
Drama (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (34913 stemmen)
Met Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson e.a"Phantom of the Opera" vertelt het verhaal van een gemaskerde figuur die in de donkere kelders van het Parijse operagebouw woont, en angst inboezemt op iedereen die er komt. Hij wordt waanzinnig verliefd op een onschuldige, jonge zangeres, Christine, en wijdt al zijn tijd aan haar om een grote ster van haar te maken.