Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Oscam cacheex=2

  1. #1

    Oscam cacheex=2

    Значи имам сървър на лаптоп,на който обменям кеш,а гледам с приемник.Вчера направих следният тест.На лаптопа направих усер с cacheex=2,а на приемника реадер с cacheex=2.Пуснах линията + лоша линия с обмяна на карти/колкото да захапе/,направи ми впечатление ,че повечето време гледах на кеш.Проблем имаше само със 0100 на csat hd.Питам какви са оптималните настройки на реадер и усер.Какви настройки ма cashe се слагат,така че ако засече,максимално бързо да се възстанови картината.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=2

    Всичко е същото като при 3 обаче ролите са разменени там вече кеша се получава през reader а не през user както през 3. Тоест ако го няма в кеша го търси през линията. При 3 неможе да пита линии понеже е през user

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=2

    Как се държи при вас режим 2, наблюдавам че доста хора го предпочитат и се чудя дали да не започна да разменям и него.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Re: Oscam cacheex=2

    Здравейте, искам да попитам нещо което не ми е ясно дали съм го направил както трябва :
    Размених кеш2 с 1 приятел и се съмнявам дали съм поставил групите както трябва ето какво съм направил:
    [reader]
    label =
    protocol = cs378x
    device =
    user =
    password =
    services = !unknown_4aee,!unknown_5581,!magtitv
    inactivitytimeout = 30
    reconnecttimeout = 60
    keepalive = 1
    cacheex = 2
    cacheex_maxhop = 2
    group = 56
    audisabled = 1


    [account]
    user =
    pwd =
    uniq = 3
    keepalive = 1
    group = 57,59,60,61,62,63
    cacheex = 2
    cacheex_maxhop = 2
    cacheex_drop_csp = 1
    на юсер съм сложил само групите от кеш 3 така ли трябва да е или трябва да се добавят и групите на всички останали реадери.

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=2

    Здравей, ако не си с много стара версия на oscam, групите нямат значение. Препоръката е да се използва само 1, ако нямаш специфична нужда от отделни групи.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Re: Oscam cacheex=2

    Здрасти боби не не съм със стара версия на оскама а с последната, имам 6 размени по кеш 3 и 1 кеш2 и понеже ми е първата за това се чудя как е настроиката.

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=2

    Относно групите е ясно всички в една, кеш 2 е както 3, но първо пита от кеша ако няма отговор пита и нормалната линия. С други думи не трябва да орязваш хопове и карти, защото орежеш ли ги става като кеш 3 без никаква разлика.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Re: Oscam cacheex=2

    имаш предвид всички кесх размени в една група да бъдат така ли?

  9. #9
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=2

    Да, точно така и не само тях, всички останали размени трябва да са в тази група.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Re: Oscam cacheex=2

    Никой ли няма идеа какво става?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Oscam cacheex=3
    By fakirastanly in forum Oscam
    Replies: 155
    Last Post: 20-12-2015, 17:32:30
  2. Oscam cacheEX
    By the-cache in forum OSCam CACHE-EX Exchange
    Replies: 1
    Last Post: 13-02-2013, 20:29:08
  3. Oscam cacheex=1 or 2
    By fakirastanly in forum Oscam
    Replies: 2
    Last Post: 15-10-2012, 10:28:37
  4. Question oscam cacheex = 3
    By turbopower in forum OSCam Cache-EX Configuration
    Replies: 0
    Last Post: 15-07-2012, 01:24:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •