Nu Johan Derksen zijn taken als hoofdredacteur van het voetbalblad Voetbal International heeft neergelegd, heeft hij tijd voor nieuwe uitdagingen. Zo krijgt hij een muziekprogramma op RTL 7.

Naast voetbal is muziek een andere echte passie van Johan Derksen. Hij presenteert al jaren een radioprogramma op Radio Rijnmond. Zijn liefde voor muziek bezorgt hem nu ook een eigen muziekprogramma op tv-zender RTL 7. Derksen vindt Nederland maar een smakeloos muzieklandje maar wil met het nieuwe tv-programma laten zien dat – als je maar goed zoekt – stikt van de goede muziek in Nederland.

Derksen heeft muziekverleden
Wat niet iedereen weet is dat Johan Derksen zijn sporen in de Nederlandse muziekwereld verdiend heeft. Zo was hij manager van de Nederlandse band Cuby & The Blizzards en verzorgt hij voor het RTL 7-voetbaldiscussieprogramma Voetbal International – waarin hij vaste tafelgast is – ook de muziekkeuze die door Danny Vera gezongen wordt. In zijn nieuw tv-programma gaat hij op zoek naar artiesten die een deel van de Nederlandse muziekgeschiedenis geschreven hebben. Hij spreekt onder andere met muzikanten over oude hits. Ook is er ruimte voor verhalen over muzieknummers die doorspekt met seks, drugs en rock and roll zijn.


Geschreven door: Jarco Kriek