Blinkers
07:20 - 09:10 op RTL4
Komedie (2007) uit Spanje
IMDB-rating: 4.5 (136 stemmen)
Met Guillermo Toledo, Javier Gutiérrez, Antonio de la Torre e.aEen voetbalscheidsrechter heeft de nodige problemen met zijn carrière en moet alle zeilen bijzetten om niet ontslagen te worden. Zijn controversiële beslissingen leveren steeds meer en fellere kritiek op. Ondertussen is hij ook nog eens verliefd op een vrouw, maar ook daar zal hij het nodige voor moeten doen om de boel te kunnen redden van een mislukking.


Bibi Blocksberg en het geheim van de uil
09:00 - 10:45 op NED3
Familiefilm (2004) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.3 (209 stemmen)
Met Sidonie von Krosigk, Marie Luise Stahl, Corinna Harfouch e.aDe kleine heks Bibi Blocksberg heeft een ernstig probleem. Haar vakantie valt in duigen omdat ze slechte schoolresultaten heeft. Het hoofd van de school Dr. Quirin heeft een geheim. Bibi is vastbesloten om samen met Elea, een meisje waar ze mee bevriend is geraakt, dit geheim te ontrafelen.


Look Who's Talking
09:10 - 11:00 op RTL4
Romantiek (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (21905 stemmen)
Met John Travolta, Kirstie Alley, Olympia Dukakis e.aDe jonge boekhoudster Mollie raakt in verwachting van haar getrouwde baas Albert. Mollie denkt dat Albert zijn vrouw in de steek zal laten voor haar en hun toekomstige kind. Ze is daarom niet ontvankelijk voor de avances van taxichauffeur James, die haar naar het ziekenhuis heeft gebracht.


Taartman
13:30 - 14:50 op Eén
Komedie (2009) uit Nederland
IMDB-rating: 6.8 (97 stemmen)
Met Arnoud Bos, Guus Dam, Neeltje de Vree e.aBen van Bommel is een gepassioneerd banketbakker en zet hiermee de traditie van zijn familie voort. Als hij door een belastingschuld zijn zaak dreigt te kwijt te raken doet een goede vriend een voorstel: het afleveren van tien kilo coke.


Ong-bak
20:00 - 22:05 op RTL7
Avontuur (2003) uit Thailand
IMDB-rating: 7.2 (17227 stemmen)
Met Petchtai Wongkamlao, Tony Jaa, Pumwaree Yodkamol e.aDe Muay Thai-vechtsport heeft de perfecte ambassadeur gevonden: Panom Yeerum (alias Tony Jaa) is overdonderend, overweldigend en adembenemend. Hij moet het gestolen boeddhabeeldje Ong Bak terugbrengen naar de rechtmatige eigenaars.


Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit
20:00 - 21:40 op RTL8
Animatie (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.9 (30973 stemmen)
Met Peter Sallis, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter e.aDe jaarlijkse groentewedstrijd wordt bedreigd door konijnen. Konijnen zijn tenslotte gek op groentes, en ze komen natuurlijk gretig af op de schitterende courgettes, pompoenen, komkommers, bloemkolen en watermeloenen die meedingen in de competitie. Gelukkig hebben Wallace en Gromit daar iets op gevonden. Zij hebben een waarschuwingssysteem opgezet dat de volkstuinen en kassen van de deelnemers aan de wedstrijd prima beschermd. Totdat er plotseling een gigantisch, verbluffend vraatzuchtig konijn komt opdagen, waar zelfs Wallace en Gromit geen antwoord op hebben. Of misschien toch.


X-Men: First Class
20:00 - 22:45 op RTL5
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (230039 stemmen)
Met James McAvoy, Laurence Belcher, Michael Fassbender e.aIn eerste instantie was het de bedoeling dat er, in lijn met de Wolverine film die twee jaar geleden uitkwam, een film uit zou komen die zich focuste op het personage Magneto. Hiertoe werd in april 2006 Zak Penn ingehuurd om de film te schrijven en te regisseren, maar uiteindelijk werd besloten de focus te verschuiven van de beginjaren van Magneto naar de beginjaren van de X-Men. Penn bleek dit ook een interessantere aanpak te vinden, en besloot te stoppen met werken aan Magneto. Zo komt het dus dat, vanaf 2 juni, de nieuwste film in de franchise in de bioscopen zal draaien. De film volgt, zoals al gezegd, de beginjaren van de X-Men en laat zien hoe Charles Xavier en Erik Lensherr hun mutaties verkennen en ontdekken dat ze zelfs nodig zijn om de wereld te redden.


The Kids Are All Right
20:00 - 21:45 op NED3
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (68531 stemmen)
Met Julianne Moore, Annette Bening, Mark Ruffalo e.aTwee tieners die zijn verwekt met behulp kunstmatige inseminatie zijn wel benieuwd naar hun biologische vader. Ze sporen hem op en introduceren hem in hun opvallende familie, met twee moeders (Julianne Moore en Annette Benning).


Bolt
20:00 - 21:55 op SBS6
Animatie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (75838 stemmen)
Met John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman e.aHet kleine hondje Bolt is een ware superheld. Nou ja, in zijn eigen tv-serie American Dog speelt hij een superhond. Bolt denkt echter dat hij in het dagelijks leven ook over krachten beschikt. Wanneer deze Hollywoodster plots in New York terechtkomt, heeft hij ineens zijn superkrachten niet meer. Gelukkig wordt hij geholpen door de sneue huiskat Mittens en een aan televisie verslaafde hamster genaamd Rhino om zijn weg terug te vinden naar Hollywood.


Griffin and Phoenix
21:10 - 22:55 op Eén
Drama (1976) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (220 stemmen)
Met Peter Falk, Jill Clayburgh, John Lehne e.aJeff Griffin (Peter Falk) heeft terminale kanker. Tijdens een lezing over de dood ontmoet hij Sarah Phoenix (Jill Clayburgh). Zij heeft een terminale leukemie. Genegeerd of verguisd door hun families zoeken Jeff en Sarah emotionele steun bij elkaar. Samen besluiten ze nog zoveel mogelijk uit zijn beperkte levens te halen zonder rekening te houden met wat mensen denken en wat de gevolgen kunnen zijn. Tegelijkertijd worden ze verliefd op elkaar. De enige beperking van hun relatie is dat Jeff Sarah niet mag bezoeken in haar laatste uren en andersom.


The Namesake
21:40 - 00:10 op RTL8
Drama (2006) uit India
IMDB-rating: 7.6 (7201 stemmen)
Met Kal Penn, Tabu, Irfan Khan e.aAshima en Ashoke Ganguli vertrekken vanuit India naar New York, waar zij vervolgens een zoon Gogol en een dochter krijgen. De Indiase tradities van de familie Ganguli in deze westerse cultuur zorgen voor de nodige conflicten binnen het gezin en hebben uiteindelijk een diepe impact op de vele aspecten van Gogol zijn leven....


The Silence of the Lambs
22:00 - 00:20 op NET5
Misdaad (1991) uit Amerika
IMDB-rating: 8.7 (189300 stemmen)
Met Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn e.aFBI-agente Clarice Starling krijgt de opdracht om de gevaarlijke psychopaat en kannibaal dr. Hannibal Lecter over te halen om haar te helpen bij de jacht op seriemoordenaar Buffalo Bill. Lecter wil alleen meewerken als hij zo nu en dan de geestestoestand van Clarice mag onderzoeken. Met behulp van zijn aanwijzingen wordt een bloedstollende klopjacht op de seriemoordenaar gestart.


Face/Off
22:00 - 00:45 op Veronica
Actie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (77444 stemmen)
Met John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen e.aFBI-agent Sean Archer, wil koste wat kost de psychotische terrorist Castor Troy oppakken omdat deze verantwoordelijk is voor de moord op zijn zoontje. Troy wordt opgepakt, maar raakt in coma en dat zorgt voor een levensgroot probleem. Hij blijkt namelijk een levensgevaarlijke bom ergens in Los Angeles te hebben verborgen. Archer krijgt de opdracht te achterhalen waar de bom zich bevindt en is bereid om tot het uiterste te gaan. Hij ondergaat zelfs een medische ingreep waarbij zijn gezicht en dat van Troy met elkaar worden verwisseld. Terwijl Archer het leven van Troy overneemt, ontwaakt Troy ondertussen uit zijn coma en ontsnapt uit het ziekenhuis. Als hij vervolgens de identiteit van Archer overneemt, ontstaat tussen hen een waar kat-en-muis-spel om hun eigen levens weer terug te krijgen.


Ong bak 2
22:05 - 00:05 op RTL7
Actie (2008) uit Thailand
IMDB-rating: 6.1 (15362 stemmen)
Met Tony Jaa, Sorapong Chatree, Sarunyu Wongkrachang e.aTeean is de zoon van één van de vier politieke leiders. Vanwege onrustigheid wordt hij door zijn vader en moeder achtergelaten bij een traditionele dansschool, om zo zijn veiligheid zeker te stellen. Op een dag wordt deze dansschool aangevallen en ziet Teean hoe zijn vader en moeder vermoord worden. Hij vlucht de bossen in en wordt uiteindelijk als slaaf gevangen genomen door een handelaar. Hiervandaan wordt hij bevrijd door de piratenclan genaamd Pha Peek Krut. De leider Cher Nung ontfermt zich over Teean en hier leert hij de kunst van het vechten.


Millennium: Mannen Die Vrouwen Haten
22:10 - 23:40 op Canvas
Thriller (2009) uit Zweden
IMDB-rating: 7.8 (99337 stemmen)
Met Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Sven-Bertil Taube e.aTwee tegenpolen, Mikæl Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team. Mikæl wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikæl zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikæl met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert...


Percy Jackson and the Lightning Thief
22:55 - 01:15 op RTL5
Avontuur (2010) uit Canada
IMDB-rating: 5.8 (62470 stemmen)
Met Logan Lerman, Uma Thurman, Pierce Brosnan e.aThe Lightning Thief is gebaseerd op de boeken van Rick Riordan. Het verhaal gaat over Percy Jackson, gespeeld door Logan Lerman, die erachter komt dat hij de zoon is van Poseidon, God van de Zee. Na onderzoek komt hij erachter dat de gehele Griekse mythologie nog bestaat. Hij komt terecht in een gevecht om de gestolen bliksemschicht van de god Zeus.


Blue Valentine
22:55 - 00:45 op NED3
Drama (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (65629 stemmen)
Met Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel e.aBlue Valentine verhaalt over een modern getrouwd koppel en brengt de evolutie van hun huwelijk in kaart door voortdurend in de tijd te bewegen.


Tambi?la Lluvia
23:40 - 01:20 op Canvas
Historisch (2010) uit Spanje
IMDB-rating: 7.2 (4375 stemmen)
Met Gael García Bernal, Luis Tosar, Karra Elejalde e.aEven the Rain, zoals Tambien La Illuvia in het Engels heet volgt de Spaanse regisseur Sebastien. Samen met zijn producer en crew bevindt hij zich in Bolivia, om een film over Christopher Columbus op te nemen, zijn eerste verkenningen in de Amerika’s en de manier waarop de Spanjaarden de Indianen behandelden. Hij koos Bolivia omdat het budget van de film niet zo groot is en daar goedkoop lokale acteurs in te huren zijn. Echter wat goed begint blijkt uiteindelijk niet zo eenvoudig te lopen: een van de acteurs is namelijk een activist die zich verzet tegen de privatisering van de waterbevoorrading in Bolivia, met grote problemen voor Sebastien en zijn crew als gevolg. Ook deze film werd goed beoordeeld: zo geeft Colin Covert van de Washington Post de film 3,5 van de vier sterren. Op RottenTomatoes scoort de film 89%: 31 van de 35 recensies waren positief.


Latcho Drom
00:05 - 01:45 op NED2
Documentaire (1993) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.7 (554 stemmen)
Met La Caita e.aLatcho Drom is een film zonder cast of dialoog. In muziek en dans vertelt Tony Gatlif het verhaal van zigeuners en hoe zij zich hebben verspreid vanuit India over het vasteland van Europa. Tegen de decors van adembenemende landschappen toont Latcho Drom ('goede reis') hun marginale en vaak zware bestaan: want waar zigeuners ook neerstrijken, ze worden met minachting en haat onthaald door de bevolking. Maar hoe treurig en uitzichtloos dat bestaan zich ook voordoet, wat hen over de breedtegraad van het continent bindt is hun muziek. In de lange traditie waarin zigeunermuziek van generatie op generatie is doorgegeven, is die muziek door de jaren heen evenzeer gevormd door de klank en het ritme van het land waar zij zich hebben gevestigd. Latcho Drom is een kleurrijke en treurige caleidoscopische muzikale optekening van de geschiedenis van een bijzondere cultuur. Het is de kracht en verdienste van Gatlif dat die historie van een weerbarstig en bovenal authentiek volk niet voorgoed in de voetnoten van de geschiedenis verdwijnt.


The Official Film of the 2006 FIFA World Cup
00:05 - 01:55 op RTL7
Documentaire (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.2 (174 stemmen)
Met Pierce Brosnan, Fabio Cannavaro, Shakira e.aBritse (GB) Documentairefilm uit 2006 van Michael Apted over de 2006 FIFA World Cup.


Contact
00:20 - 02:45 op NET5
Drama (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (60688 stemmen)
Met Jena Malone, David Morse, Jodie Foster e.aEllie is van kinds af aan al geïntrigeerd door de vraag of er alleen op aarde mensen leven. Haar hele leven wijdt zij aan de zoektocht naar zogenaamd intelligente radiosignalen vanuit de ruimte. Als ze een signaal opvangt van de ster Vega, breekt de hel los. Alle landen verenigen zich om de boodschap te ontcijferen.


My Year Without Sex
00:55 - 02:25 op BBC2
Komedie (2009) uit Australië
IMDB-rating: 5.7 (589 stemmen)
Met Sacha Horler, Matt Day, Jonathan Segat e.aNatalie heeft een druk leven; ze heeft twee jonge kinderen, werkt in een verpleegtehuis en heeft een man, Ross, die zielsveel van haar houdt. Op de ochtend van Ross' 39ste verjaardag besteden Ross en Natalie wat tijd aan elkaar. Maar dan valt de 7-jarige Ruby de kamer binnen met het cadeautje voor haar vader. Een paar dagen later wordt Natalie wakker in het ziekenhuis, het begin van een jaar vol problemen en herstel. Ze mag niet veel dingen doen, en helaas voor haar mag ze ook geen sex hebben.


Homicide
02:25 - 04:00 op BBC2
Misdaad (1991) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (2340 stemmen)
Met Joe Mantegna, William H. Macy, Vincent Guastaferro e.aPolitieman Bob Gold moet een moordenaar zoeken die zelfs de FBI niet kan vinden. Maar voor hij daar aan kan beginnen is hij op een moord gezet van een oude vrouw in een zwarte buurt. Het bewijs in die zaak leidt naar Joodse wapensmokkelaars en hij ontdekt een verband met zijn eerste zaak.