Stand by Me
06:15 - 08:00 op SBS6
Avontuur (1986) uit Amerika
IMDB-rating: 8.2 (68993 stemmen)
Met Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman e.aVier vrienden met uiteenlopende karakters worden langzaam volwassen. Ze slijten hun dagen in een saai stadje. Als ze horen dat 30 kilometer verderop een lijk is ontdekt, zijn ze meteen nieuwsgierig en willen de intrigerende vondst met eigen ogen gaan bekijken. Een lokale tienerbende dreigt roet in het eten te gooien.


Bachelor Mother
07:10 - 08:30 op BBC2
Komedie (1939) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (1819 stemmen)
Met Ginger Rogers, David Niven, Charles Coburn e.aEen verkoopster wordt aangezien voor de moeder van een vondeling die ze op de trappen van een weeshuis vindt. Als men haar opspoort, denken haar collega's dat ze haar naam te grabbel heeft gegooid, evenals de zoon van de eigenaar, die een oogje op haar heeft.


Custody
07:10 - 08:55 op RTL4
Drama (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (222 stemmen)
Met Rob Morrow, Kay Panabaker, James Denton e.aNadat een man zijn vrouw verliest, richt hij zich volledig op het opvoeden van zijn geadopteerde tienerdochter. Hij krijgt echter te maken met haar biologische vader, die haar terug wil. Al snel wordt het een strijd om voogdij.


Mijn vader is een detective
09:00 - 10:20 op NED3
Familiefilm (2009) uit Nederland
IMDB-rating: 5.9 (55 stemmen)
Met Cees Geel, Tygo Gernandt, Beau van Erven Dorens e.aSam, Sterre en Ortwin zijn al jaren bevriend. Met z'n drieën schieten ze Sam's vader Max te hulp bij het zoeken naar een gestolen, zeldzame papegaai. Maar dan wordt Max tijdens hun speurtocht ontvoerd door een bende criminelen. De kids zetten een achtervolging in met een speedboot en belanden op een geheimzinnig forteiland.


Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit
12:50 - 14:30 op RTL4
Animatie (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.9 (30973 stemmen)
Met Peter Sallis, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter e.aDe jaarlijkse groentewedstrijd wordt bedreigd door konijnen. Konijnen zijn tenslotte gek op groentes, en ze komen natuurlijk gretig af op de schitterende courgettes, pompoenen, komkommers, bloemkolen en watermeloenen die meedingen in de competitie. Gelukkig hebben Wallace en Gromit daar iets op gevonden. Zij hebben een waarschuwingssysteem opgezet dat de volkstuinen en kassen van de deelnemers aan de wedstrijd prima beschermd. Totdat er plotseling een gigantisch, verbluffend vraatzuchtig konijn komt opdagen, waar zelfs Wallace en Gromit geen antwoord op hebben. Of misschien toch.


La folie des grandeurs
13:30 - 15:15 op Eén
Komedie (1971) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.1 (2892 stemmen)
Met Louis de Funès, Yves Montand, Alice Sapritch e.aEen gierige minister wordt op bevel van de koningin van Spanje ontslagen. Om zicht te wreken wil hij haar compromitteren met zijn naïeve knecht die in stilte verliefd op haar is.


Virginia's Run
15:35 - 17:10 op NED3
Drama (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (294 stemmen)
Met Gabriel Byrne, Joanne Whalley, Lindze Letherman e.aEen jaar geleden verongelukte de moeder van Virginia toen ze van haar paard viel. Haar vader heeft toen onmiddellijk het paard verkocht. Virginia is inmiddels stiekem weer begonnen met paardrijden en ze is er nog goed in ook. Toch wordt ze door een aantal figuren tegengewerkt.


Rags
15:45 - 17:10 op Nickelodeon
Komedie (2012) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (647 stemmen)
Met Keke Palmer, Max Schneider, Isaiah Mustafa e.aCharlie Spring (Max Schneider) is een wees die samen met zijn verwende stiefbroers bij zijn bittere, liefdeloze stiefvader woont. Wanneer hij in contact komt met de popster Kadee Worth (Keke Palmer) zou zijn grote droom om een zanger te worden wel eens uit kunnen komen.


You Don't Mess with the Zohan
20:00 - 22:10 op RTL5
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (93372 stemmen)
Met Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui e.aZohan (Adam Sandler) is een Israëlische commando die zijn eigen dood in scène zet om zijn droom te verwezenlijken: hairstylist worden in New York.


Something's Gotta Give
20:00 - 22:35 op NET5
Komedie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (27852 stemmen)
Met Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves e.aHarry Langer heeft een succesvolle baan in de muziekwereld en heeft over het algemeen relaties met wat jongere vrouwen. Wanneer hij het huis van de moeder van zijn nieuwste vriendinnetje bezoekt in de Hampton's krijgt hij een hartaanval. Aangezien zijn vriendin de stad in is, is hij aangewezen op de moeder (Erica) en zijn dokter. Al snel blijkt dat zowel hij als de dokter iets voelen voor Erica.


The Mask of Zorro
20:00 - 22:45 op RTL7
Actie (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (37758 stemmen)
Met José María de Tavira, Diego Sieres, Emiliano Guerra e.aHet is twintig jaar geleden sinds Don Diego De La Vega zijn laatste daad als Zorro heeft verricht. De onderdrukking duurt echter voort en hij vindt in de struikrover Alejandro Murietta zijn opvolger. Samen gaan strijden ze voor het Mexicaanse volk.


Jeux d'enfants
20:45 - 22:15 op Canvas
Komedie (2003) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.5 (9042 stemmen)
Met Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe e.aJulien en Sophie beginnen het spel van hun leven met een eenvoudige weddenschap. Een weddenschap om te vergeten dat mama zwaar ziek is en om te vergeten dat de hele klas je uitscheldt voor smerige Pool.
De regels zijn simpel; ze hoeven de uitdagingen die ze elkaar stellen alleen maar aan te nemen. Degene die het snoepjesblik in handen heeft mag de ander de meest uiteenlopende opdrachten geven. Durf jij brutale antwoorden te geven in de klas, te plassen op het tapijt van het hoofd van de school of een examen af te leggen met je bh en onderbroek over je kleren of? De uitdagingen worden naarmate ze ouder worden steeds meedogenlozer. Maar het verbindt hen tot het eind van hun leven, maakt hen onafscheidelijk in schade en schande. Het spel blijft altijd.
Wat onschuldig begon tussen twee kinderen, leidt tot de grootste uitdaging, elkaar toegeven dat ze niet zonder elkaar kunnen leven....


Merci pour le chocolat
21:00 - 22:40 op TV5
Misdaad (2000) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (2964 stemmen)
Met Isabelle Huppert, Jacques Dutronc, Anna Mouglalis e.aAndré, een beroemd concertpianist, trouwt met Mika, directrice van een chocoladefabriek. Hij heeft een zoon uit zijn eerste huwelijk, Guillaume. Gedrieën wonen ze in een prachtig huis op het platteland nabij Lausanne. Alles lijkt prachtig in orde, volkomen normaal. Tot de komst van Jeanne, een mooie achttienjarige die vermoedt dat zij vlak na haar geboorte in het ziekenhuis verwisseld is met een andere baby, te weten Guillaume. Jeanne, die toevallig over een talent voor het pianospel beschikt, zoekt André op, die haar vervolgens behandelt als zijn protégé. Hij neemt haar op in de familie en zorgt dat ze les krijgt van de beste docenten. Guillaume voelt zich genegeerd en Mika doet beleefd haar best de situatie te accepteren.


Millennium: Mannen Die Vrouwen Haten
22:10 - 00:40 op NED3
Thriller (2009) uit Zweden
IMDB-rating: 7.8 (99337 stemmen)
Met Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Sven-Bertil Taube e.aTwee tegenpolen, Mikæl Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team. Mikæl wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikæl zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikæl met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert...


Addicted to Love
22:35 - 00:35 op NET5
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (8995 stemmen)
Met Meg Ryan, Matthew Broderick, Kelly Preston e.aSam is een astronoom op het platteland die erg veel van zijn vrouw Linda houdt en het bovendien niet erg vindt als ze voor een paar maanden weggaat om les te geven. Als hij echter een afscheidsbrief van haar krijgt omdat ze in New York bij Anton is ingetrokken pakt hij snel zijn koffer om ze in de gaten te houden. Sam ontmoet daar ook de ex-vriendin van Anton, Maggie, die er niet op uit is om Anton terug te krijgen maar wel om hem te ruïneren.


The World's Fastest Indian
22:45 - 01:20 op RTL7
Biografie (2005) uit Nieuw-Zeeland
IMDB-rating: 8 (14117 stemmen)
Met Anthony Hopkins, Iain Rea, Tessa Mitchell e.aDe excentrieke Nieuw-Zeelander Burt Munro (Anthony Hopkins) droomt er sinds zijn jeugd al van ooit het snelheidsrecord te breken op zijn Indian motor en wijdt zijn leven aan het perfectioneren van zijn klassieke motor. Niets of niemand kan Burt Munro ervan weerhouden om zijn dromen te verwezenlijken. Hij vertrekt naar de Bonneville zoutvlaktes in Utah voor de ultieme test van zijn Indian tijdens de Speed Week. Tegen alle verwachtingen in vestigt hij daar een nieuw snelheidsrecord en verwerft wereldfaam. Het door hem neergezette wereldrecord staat tot op de dag van vandaag en zijn legende leeft voort....


Primary Colors
23:30 - 01:45 op NED2
Komedie (1998) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.7 (13181 stemmen)
Met John Travolta, Emma Thompson, Billy Bob Thornton e.aJack Stanton, gouverneur van een van de zuidelijke staten in de VS, houdt van mensen en vooral van vrouwen. Zijn al even ambitieuze echtgenote Susan steunt hem door dik en dun en probeert zijn zwakheden te negeren. Wanneer een van zijn seksschandalen de media haalt, dreigt Stanton zijn goede reputatie te verliezen en lijken de inspanningen van zijn campagneteam voor niets te zijn geweest.


Threesome
23:55 - 01:45 op SBS6
Komedie (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (5817 stemmen)
Met Lara Flynn Boyle, Stephen Baldwin, Josh Charles e.aDe collegestudente Alex wordt door een computerfout ingedeeld bij twee jongens op een kamer in een studentenhuis. De verlegen intellectueel Eddy en de door seks geobsedeerde Stuart weten aanvankelijk niet goed hoe zij op de aanwezigheid van Alex moeten reageren. Maar gaandeweg ontwikkelen ze een warme vriendschap met elkaar.


The Hoax
00:30 - 02:20 op BBC2
Komedie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (6911 stemmen)
Met David Aaron Baker, John Carter, Judi Barton e.aDe schrijver Clifford Irving (Richard Gere) is de wanhoop nabij als hij er al in geen jaren in is geslaagd om een succesvol boek te schrijven. Ten einde raad overtuigt hij zijn uitgever, en later ook zichzelf, ervan dat hij is vergekozen om de officiële biografie over de excentrieke miljardair, filmproducent en vooral vliegtuigpionier Howard Hughes te schrijven. <br>Wat begint als een uitweg voor een schrijver, die op het randje van de vergetelheid staat, eindigt in een schandaal dat uiteindelijk zelfs reikt tot aan het Witte Huis. Overmand door hebzucht en een vurig verlangen naar succes, weet Clifford de wereld te overtuigen, maar op de weg daarnaar toe verliest hij uiteindelijk meer dan hem lief is....


La fille de Monaco
00:40 - 02:10 op TV5
Komedie (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.9 (1168 stemmen)
Met Fabrice Luchini, Roschdy Zem, Stéphane Audran e.aBertrand is advocaat, hij is briljant, ontwikkeld en verstandig, maar niet erg moedig… Hij gaat speciaal naar Marokko om de verdediging op zich te nemen van een zeventigjarige vrouw die ervan wordt beschuldigd haar man te hebben vermoord… Hij gaat nergens naartoe zonder Christophe, een veiligheidsagent die verantwoordelijk is voor zijn veiligheid. Deze laatste is het tegenovergestelde van Bertrand; vrijmoedig, direct en sportief. Hij bewondert andere mensen om hun culturele kennis en taalgevoel. Audrey is een weermeisje en is ambitieus en sexy. Ze is niet van plan de rest van haar leven het weer te presenteren. Het was beter geweest als deze drie mensen elkaar niet ontmoet hadden…


A Walk to Remember
00:45 - 02:20 op BBC1
Drama (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (101897 stemmen)
Met Shane West, Mandy Moore, Peter Coyote e.aLandon Carter en Jamie Sullivan, de dochter van de dominee, ontmoeten elkaar als Landon voor straf in het schooltoneelstuk moet spelen. Landon komt erachter dat hij steeds meer verliefd op haar wordt, een meisje met een grote passie voor het leven en een groot geheim.