De nieuwe RTL 4-talkshow RTL Late Night heeft de rechtstreekse confrontatie van Knevel & Van den Brink gewonnen. En werd als bonus ook nog eens in volwaardige HD-kwaliteit uitgezonden.

Hiermee zet RTL Nederland een belangrijke volgende stap in het aanbieden van zelfgemaakte tv-programma’s in HD. Op de RTL-zenders waren overwegend alleen in buitenland aangekochte programma’s, series en films die in HD-kwaliteit beschikbaar zijn ook in deze betere beeldkwaliteit te zien. Hiermee liep RTL Nederland achter ten opzichte van de directe concurrentie publieke omroep en SBS Broadcasting.

Goed begin voor Humberto Tan
RTL Late Night is de nieuwe talkshow op RTL 4 die door Humberto Tan wordt gepresenteerd. De eerste kennismaking met het tv-programma werd door de Nederlander goed beoordeeld. Op sociale media als Twitter en Facebook zijn overwegend positieve geluiden over RTL Late Night te lezen. Opvallend is het hoge aantal kijkers waarmee RTL Late Night is begonnen. Stichting Kijkonderzoek heeft berekend dat er 734.000 mensen naar het tv-programma hebben gekeken. Dat zijn er 16.000 meer dan Knevel & Van den Brink dat gedeeltelijk gelijktijdig werd uitgezonden.


Geschreven door: Jarco Kriek