Tall in the Saddle
13:00 - 14:25 op BBC2
Mystery (1944) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (743 stemmen)
Met John Wayne, Ella Raines, Ward Bond e.aWanneer een vrouwenhater naar Arizona vertrekt om hier als ploegbaas op een boerderij te gaan werken, blijkt dat twee vrouwen hier de dienst uitmaken. De voormalige eigenaar is op mysterieuze wijze vermoord en de nieuweling ontdekt dat er een complot in de maak is om het bedrijf in handen te krijgen. De man bevindt zich in een netelige situatie, waar hij alleen door een daadkrachtige vrouw uit gered lijkt te kunnen worden.


Merci pour le chocolat
14:00 - 15:40 op TV5
Misdaad (2000) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (2964 stemmen)
Met Isabelle Huppert, Jacques Dutronc, Anna Mouglalis e.aAndré, een beroemd concertpianist, trouwt met Mika, directrice van een chocoladefabriek. Hij heeft een zoon uit zijn eerste huwelijk, Guillaume. Gedrieën wonen ze in een prachtig huis op het platteland nabij Lausanne. Alles lijkt prachtig in orde, volkomen normaal. Tot de komst van Jeanne, een mooie achttienjarige die vermoedt dat zij vlak na haar geboorte in het ziekenhuis verwisseld is met een andere baby, te weten Guillaume. Jeanne, die toevallig over een talent voor het pianospel beschikt, zoekt André op, die haar vervolgens behandelt als zijn protégé. Hij neemt haar op in de familie en zorgt dat ze les krijgt van de beste docenten. Guillaume voelt zich genegeerd en Mika doet beleefd haar best de situatie te accepteren.


Fort Apache
14:25 - 16:30 op BBC2
Western (1948) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (8821 stemmen)
Met John Wayne, Henry Fonda, Shirley Temple e.aEen officier, die verbolgen is over de wijze waarop hij tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog is behandeld door zijn meerderen, reageert dit af op zijn manschappen op Fort Apache in de woestijn van Arizona. Hij wil de discipline verhogen maar dit breekt hem op tijens een confrontatie met indianen.


M?cin-chef ?a Sant?
18:35 - 20:00 op TV5
Drama (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7 (8 stemmen)
Met Mathilde Seigner, Samuel Labarthe, Youssef Hajdi e.aSéverine Vincent vervangt een collega-arts in de gevangenis La Santé, in Parijs. Ze is niet opgeleid en voorbereid op het werk in een gevangenis en de eerste dagen zijn een schok. Maar langzaam aan wordt de angst vervangen door opstandigheid en Séverine maakt de strijd tegen het onrecht haar doel...


Date Night
20:30 - 22:15 op RTL5
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (74315 stemmen)
Met Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg e.aPhil (Steve Carell) en Claire Foster (Tina Fey) zijn een verstandig, liefdevol stel met twee kinderen en een huis in een buitenwijk van New Jersey. De Fosters doen tijdens hun wekelijkse ‘date’ in de lokale kroeg een poging om de vonk van vroeger te doen oplaaien. Hun gesprekken eindigen al snel in de standaard onderwerpen waar ze het thuis aan de keukentafel ook over hebben. Ze zijn uitgeput door hun werk en de kinderen en hun avondjes uit eindigen zelden in iets romantisch. Nadat twee van hun beste vrienden (een ander getrouwd stel met kinderen in New Jersey) een punt achter hun huwelijk zetten, beginnen Phil en Claire zich zorgen te maken over wat hen te wachten staat: onverschilligheid naar elkaar en uiteindelijk een scheiding. In een wanhopige poging hun avondjes tot een succes te maken en hun huwelijk weer wat leven in te blazen, besluit Phil dat ze het nu eens anders gaan doen. Phil neemt Claire mee uit naar Manhattan, naar het nieuwste trendy restaurant. De Fosters hebben echter geen tafel gereserveerd. In de hoop nog vóór middernacht een tafeltje te krijgen, nemen ze de plaats in van de Tripplehorns, een stel dat niet is komen opdagen. Het lijkt heel onschuldig, wat kan hen gebeuren?


Absolute Power
20:30 - 23:00 op NET5
Thriller (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (15583 stemmen)
Met Clint Eastwood, Gene Hackman, Ed Harris e.aMeesteroplichter en dief Luther Whitney denkt een inbraak bij een groot landgoed tot in de puntjes te hebben voorbereid. Hij wordt echter op een onaangename manier verrast als hij de president van Amerika betrapt op een buitenechtelijk spel.


Hellboy II: The Golden Army
20:30 - 22:45 op RTL7
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (120901 stemmen)
Met Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones e.aAls een oude wapenstilstand tussen de mensheid en het onzichtbare magische rijk wordt geschonden, dreigt de hel op aarde uit te breken. Een meedogenloze leider van zowel de wereld boven als beneden trotseert zijn afkomst en wekt een onstuitbaar leger wezens tot leven. De moedigste en hardste superheld van de wereld moet het opnemen tegen deze genadeloze dictator en zijn brute rovers. Ja, hij is gewelddadig. Ja, hij heeft ook horens. En ja, hij wordt soms verkeerd begrepen. Maar als er een klus geklaard moet worden, moet je wel bij Hellboy zijn. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie, z’n pyrokinetische vriendin Liz, de empatische vismens Abe en protoplasma-mysticus Johann reist het team van het BPRD heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. En Hellboy, met beide werelden bekend maar in geen van beide geaccepteerd, moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt.


Cold Mountain
20:30 - 23:50 op RTL8
Drama (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (40139 stemmen)
Met Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger e.aWanneer de Zuiderlijke soldaat Inman tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog gewond raakt, besluit hij te deserteren en aan een gevaarlijke reis te beginnen naar zijn geboortedorp. Hij hoopt hier herenigd te worden met zijn liefje Ada, die alles op alles moet zetten om te overleven in deze zware tijden. Ze krijgt hulp van Ruby, die Ada helpt bij het runnen van haar boerderij.


Office Space
22:15 - 00:00 op RTL5
Komedie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 7.9 (63434 stemmen)
Met Ron Livingston, Jennifer Aniston, David Herman e.aOvermand door werkstress besluit Peter Gibbons in therapie te gaan. Dit resulteert in een compleet nieuwe levensfilosofie die zijn leven geheel verandert. Zijn nieuwe motto luidt : werken is klote! Vastbesloten om een nieuw werkeloos leven te starten, besluit hij om meer tijd te besteden aan zijn sexy vriendin en minder tijd door te brengen op kantoor. Hij komt alleen nog maar kantoor om computerspelletjes te spelen, bedrijfseigendommen te vernielen en zijn baas de waarheid te vertellen. Maar in plaats van ontslag levert zijn nieuwe attitude hem juist een promotie op! Dit geeft hem de kans om een hightech verduisteringsplan uit te voeren dat zeker tot zijn ontslag moet leiden... en daarmee tot een lui en gemakkelijk leven. Kan hij dit plan uitvoeren voordat het hele bedrijf op z'n kop staat?


Doomsday
22:45 - 00:50 op RTL7
Actie (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6 (46637 stemmen)
Met Caryn Peterson, Adeola Ariyo, Emma Cleasby e.aAls een dodelijk virus in Schotland honderdduizenden mensen velt, plaatst Londen een enorme muur om het land volledig af te sluiten. Niemand komt er nog in of uit. Wie nog achter de muur zit is ten dode opgeschreven. Pas 30 jaar later, het virus is opgedoken in Londen, wordt er een team naar Schotland gestuurd om te zoeken naar overlevenden en daarmee een vaccin. Het ernstig gestoorde volk dat het team aantreft is alleen niet van plan mee te werken. Zij willen alleen maar wraak!


The Astronaut's Wife
23:00 - 01:10 op NET5
Horror (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (16030 stemmen)
Met Johnny Depp, Charlize Theron, Joe Morton e.aTijdens een routinemissie verliest astronaut Spencer Armacost gedurende twee minuten contact met de NASA-basis. Hij kan veilig terugkeren naar de Aarde, maar zijn vrouw Jillian vindt dat hij veranderd is.


Stella's oorlog
23:50 - 01:20 op NED3
Drama (2009) uit Nederland
IMDB-rating: 6.5 (178 stemmen)
Met Anna Drijver, Juda Goslinga, Javier Guzman e.aStella is gelukkig met haar gezinnetje. Ze is getrouwd met Jur, de beste vriend van haar broer Twan, en samen hebben ze net een baby. Maar als Jur en Twan voor een vredesmissie naar Afghanistan vertrekken, verandert Stella's leven langzaam in een hel. Twan sneuvelt door een bermbom en als Jur uit Afghanistan terugkeert, is hij agressief en afstandelijk. Stella krijgt geen contact meer met hem. Dan ontdekt ze dat hij een gruwelijk geheim verbergt.