SBS 6 gaat in oktober de Amerikaanse hitserie Under the Dome uitzenden. De miniserie is in Amerika de best scorende sinds 2000 en is daar deze zomer door CBS uitgezonden.

SBS 6 heeft hoge verwachtingen van de serie die is gebaseerd op een boek van Stephen King en in de Verenigde Staten per aflevering zo'n elf miljoen kijkers trekt. Under the Dome speelt zich af in het stadje Chesterís Mill. Daar worden de inwoners plotseling afgesloten van de buitenwereld, als een enorme mysterieuze koepel over de stad valt.


Science Fiction en maatschappelijke gevolgen
Chesterís Mill is door de mysterieuze Ďdomeí afgesloten van weersinvloeden en de koepel is ondoordringbaar zodat niemand er meer in en uit kan. De rivier droogt op, de lucht wordt slechter en door het broeikaseffect wordt het heel heet. Als de eerste brand in het stadje uitbreekt, blijkt dat roet en vuil zich hechten aan de koepel. De sfeer in de stad verslechtert en een groep inwoners besluit naar de oorzaak en het doel van de koepel te gaan zoeken. Under the Dome is vanaf 7 oktober om 20.30 uur met dubbele afleveringen te zien bij SBS 6.

Geschreven door: Jan-Hein Visser