De kans dat er een aanval met kruisrakketen op SyriŽ komt, lijkt met het uur groter te worden. Internationale nieuwszenders bereiden daarom extra Breaking News-uitzendingen voor.

Bij CNN, Sky News, BBC World News en Al Jazeera zijn deze voorbereidingen achter de schermen al in volle gang. Deze internationale nieuwszenders zijn in Nederland ongecodeerd Ė dus zonder abonnement Ė via de satelliet te bekijken. Ook via de meeste Nederlandse tv-aanbieders zijn ťťn of meer internationale nieuwszenders in het zenderaanbod opgenomen. Nederlanders kunnen in de nieuwsuitzendingen van deze zenders het laatste nieuws rond de situatie in SyriŽ volgend.

Meer feeds via de satelliet
Wie via de satelliet naar aanvoerfeeds van internationale nieuwszenders kan kijken, ziet pas echt de voorbereidingen die nieuwszenders treffen. Op veel satellieten Ė onder andere op 10 graden oost, 7 graden oost en 3 graden oost Ė zijn signaaltesten en aanvoer van beelden uit Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de Syrische regio te ontvangen. Het gaat vooralsnog om tijdelijke verbindingen die niet constant in de lucht zijn. De ervaring leert echter dat bij grootschalige militaire conflicten waarbij Amerika en andere Westerse landen betrokken zijn deze feeds vrijwel constant in de lucht zijn.


Geschreven door: Jarco Kriek