Met Scott naar de Zuidpool
13:00 - 14:45 op BBC2
Actie (1948) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (746 stemmen)
Met John Mills, Diana Churchill, Harold Warrender e.aToen de expeditie naar de Zuidpool van kapitein Robert Falcon Scott in 1912 na veel ontberingen op Antarctica aankwam, trof men daar de Noorse vlag al aan. Tijdens de terugtocht volgde nog meer rampspoed.


In Which We Serve
14:45 - 16:35 op BBC2
Drama (1942) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.3 (2774 stemmen)
Met Noel Coward, Derek Elphinstone, Michael Wilding e.aDe Britse destroyer Torrin wordt voor de kust van Kreta tot zinken gebracht. Kapitein Kinross en zijn bemanning lijken reddeloos verloren.


Sanctum
20:30 - 22:40 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (30321 stemmen)
Met Richard Roxburgh, Rhys Wakefield, Alice Parkinson e.aSanctum 3D, opgenomen met hetzelfde type camera dat gebruikt werd bij Avatar, is een actiethriller die zich afspeelt in een grottenstelsel. Een team van duikers gaat op expeditie naar grotten in de Zuidelijke Pacific, maar door een tropische storm worden ze dieper het grottenstelsel in gedwongen, waar ze met slinkende voorraden en gevaar voor hun leven een uitweg moeten vinden.


New in Town
20:30 - 22:30 op RTL8
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (11147 stemmen)
Met Renée Zellweger, Harry Connick Jr., Nathan Fillion e.aLucy Hill (Renée Zellweger), geniet in Miami van een luxe levensstijl en een goede baan. Hier komt verandering in, wanneer ze voor haar werk naar het vrieskoude Minnesota wordt gestuurd, om daar een opdracht uit te voeren. Na een stroef en koud welkom lijkt ze een beetje ingeburgerd te zijn, totdat haar opdracht een andere wending krijgt.


Timeline
20:30 - 22:45 op Veronica
Avontuur (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (14842 stemmen)
Met Paul Walker, Frances O'Connor, Gerard Butler e.aVier archeologie-studenten werken op een middeleeuwse lokatie in Frankrijk. Wanneer hun professor mysterieus verdwijnt, worden ze door een vreemd bedrijf terug naar de V.S. gehaald. De directeur van dit bedrijf vertelt over een uitvinding waarmee mensen naar andere dimensies en tijdsvakken kunnen reizen. Het blijkt dat de professor vast is komen te zitten op de archeologische plek, maar dan meer dan 600 jaar eerder.


Fried Green Tomatoes
21:00 - 23:05 op Eén
Drama (1991) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (37209 stemmen)
Met Kathy Bates, Mary Stuart Masterson, Mary-Louise Parker e.aEvelyn fleurt helemaal op door het verhaal dat Ninny haar vertelt over vroeger, de vriendschap tussen Idgie en Ruth in het zuiden van de Verenigde Staten in de eerste helft van deze eeuw. Een familiekroniek die meer dan vijftig jaar beslaat met als leidraad de vriendschap tussen de tegenpolen Idgie en Ruth die samen het Whistle Stop Cafe runnen waar ze gebakken groene tomaten serveren


The Godfather
22:00 - 01:50 op RTL7
Drama (1972) uit Amerika
IMDB-rating: 9.1 (323991 stemmen)
Met Marlon Brando, Al Pacino, James Caan e.aVito Corleone staat aan het hoofd van een machtige maffiafamilie, en houdt zich bezig met allerlei duistere zaken zonder dat hij zelf op de voorgrond treedt. De jongste zoon van Vito, Michael, bemoeit zich niet veel met de familiezaken, totdat er een aanslag wordt gepleegd op zijn vader. De clan dreigt ten onder te gaan in het geweld en Michael besluit de moordaanslag te wreken.


Welle, Die
22:35 - 00:15 op Canvas
Drama (2008) uit Duitsland
IMDB-rating: 7.5 (34774 stemmen)
Met Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt e.aGymnasiumleraar Rainer Wenger start, tijdens een studieweek met als onderwerp 'Staatsvormen', een project in zijn klas met de bedoeling een dictatuur voelbaar te maken. Wat vrij onschuldig begint met begrippen als groepsdruk en discipline ontwikkelt zich na enkele dagen in een serieuze beweging met als naam Die Welle. Al op de derde dag beginnen de scholieren andersdenkenden uit te sluiten en het ene na het andere conflict escaleert.


Bunraku
22:40 - 01:15 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (9514 stemmen)
Met Josh Hartnett, Demi Moore, Woody Harrelson e.aEen geheimzinnige zwerver (Josh Hartnett) en een vurige jonge Japanse strijder Yoshi (Gackt Camui) arriveren allebei in een stad die gedomineerd wordt door een misdaadsyndicaat. Ieder voor zich is geobsedeerd door zijn afzonderlijke missie. Wijzer geworden door het advies van een plaatselijke kroegbaas (Woody Harrelson), besluiten ze samen te werken bij de bestrijding van de misdaad in de stad. Makkelijk krijgen ze het daarbij niet: ze moeten het onder meer opnemen tegen de ontzagwekkend kwade \"woodcutter\" Nicola (Ron Perlman) en zijn levensgezellin Alexandra (Demi Moore), een femme fatale met een geheim verleden.


The Big Hit
22:45 - 00:30 op Veronica
Actie (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (11592 stemmen)
Met Mark Wahlberg, Lou Diamond Phillips, Christina Applegate e.aMelvin Smiley is een huurmoordenaar die al meer dan 100 doden op zijn naam heeft staan. Hij heeft een verloofde en daarnaast een vriendin. Door deze veeleisende vrouwen zit hij in financiële problemen. Daarom ontvoert hij samen met twee vrienden de dochter van een Japanse zakenman. Helaas is haar peetvader een machtige gangster.


Bandits
23:30 - 01:25 op Eén
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (24923 stemmen)
Met Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett e.aOvervallers Joe Blake en Terry Collins hebben een originele manier om banken te beroven. De avond voor de overval gijzelen ze de directeur en de volgende ochtend klaren ze eenvoudigweg de klus. Joe en Terry doorkruisen op deze manier het land, op de voet gevolgd door een televisieprogramma.


Oom Henk, een misdaadkomedie
23:35 - 01:15 op NED3
Komedie (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 6.8 (163 stemmen)
Met Hans Kesting, Tobias Nierop, Bert Luppes e.aEen komedie over zelfverrijking en opportunisme in het criminele circuit en de bejaardenzorg. Tobias Nierop, Hans Kesting en Sallie Harmsen spelen de hoofdrollen in de Telefilm van regisseur Elbert van Strien (Zwart water). Student Koen redt zich uit een bedreigende situatie door te beweren dat topcrimineel Henk de Koning zijn oom is. Hij raakt alleen maar dieper in de problemen als ‘oom Henk’ enkele dagen later bij hem voor de deur staat. Koen moet een dementerende crimineel de bergplaats van twaalf miljoen euro ontfutselen. Koen wordt gedwongen in de bejaardenzorg te gaan werken en maakt kennis met schrijnende situaties in de hedendaagse bejaardenzorg.


Juste un peu d'@mour
00:00 - 01:35 op TV5
Drama (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.3 (7 stemmen)
Met Clémentine Célarié, Annelise Hesme, Lannick Gautry e.aDe liefde, een universeel gevoel dat mannen en vrouwen, jong en minder jong, gedesillusioneerden en dromers verenigt. Liefde voor een nacht of een heel leven, jeugdliefde, ongelukkige, verloren of weer gevonden liefde, liefde op het eerste gezicht, onverwachte ontmoetingen, eeuwige beloftes...


The Firm
00:30 - 02:00 op NED2
Drama (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.5 (2193 stemmen)
Met Paul Anderson, Calum McNab, Daniel Mays e.aIn de jaren tachtig is Dom een tiener die zichzelf aangetrokken voelt tot de wereld van voetbalhooligans, vooral onder invloed van leider Bex. Dom wordt ingewijd in het wereldje vanwege zijn vlotte babbel en humor en is al snel een van de jongens. De harde kern van Bex komt steeds vaker in botsing met die van andere clubs door het hele land, en wanneer het geweld uit de hand dreigt te lopen, vraagt Dom zich af of hij er eigenlijk wel goed aan heeft gedaan.


Miami Rhapsody
00:35 - 02:25 op SBS6
Komedie (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (1679 stemmen)
Met Sarah Jessica Parker, Gil Bellows, Antonio Banderas e.aGwyn Marcus heeft altijd een huwelijk gewild zoals haar ouders dat hebben. Ze heeft het huwelijksaanzoek van haar vriend Matt geaccepteerd, maar is tegelijkertijd onzeker over hun gezamenlijke toekomst. Wanneer Gwyn erachter komt dat haar ouders overspel plegen, groeit haar bindingsangst alleen maar. Met haar zus die op het punt staat te trouwen en haar broer die al getrouwd is, maakt Gwyns moeder zich zorgen dat haar dochter overblijft. Hoe meer Gwyn nadenkt over het huwelijk des te meer ze op zoek gaat naar een balans tussen werk, trouwen en familie.


The 51st State
00:40 - 02:05 op BBC1
Actie (2001) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.1 (16325 stemmen)
Met Samuel L. Jackson, Nigel Whitmey, Robert Jezek e.aDrugschemicus Elmo McElroy ontwikkelt een speciale drug die 51 keer zo sterk is als de reguliere handelswaar. Elmo wil de kennis niet met zijn baas delen en gaat naar Engeland. Elmo probeert zijn baas nog op te blazen voor hij vertrekt maar deze overleeft de aanslag.


Scary Movie
00:45 - 02:10 op FOX
Komedie (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (52999 stemmen)
Met Carmen Electra, Dave Sheridan, Frank B. Moore e.aNa de moord op een klasgenote ontdekt een groepje tieners dat er een moordenaar in hun rangen rondwaart. Cindy Campbell en haar groepje geschifte vrienden (Buffy, Brenda, Bobby, Greg, Shorty en Ray) moeten zichzelf beschermen tegen het gevaar, maar moeten ook nog rekening houden met reporter Gail Hailstorm.


The Quatermass Xperiment
01:35 - 02:55 op BBC2
Horror (1955) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.7 (1012 stemmen)
Met Brian Donlevy, Jack Warner, Margia Dean e.aEen raket, gelanceerd door het team geleidt door Prof. Quatermass, land in het Engelse platte land. Van de drie leden van de bemanning, zijn er twee op mysterieuze wijze verdwenen. De derde, nog nauwelijks in leven, ondergaat een vreselijke metamorfose, veranderend in een monsterlijk 'ding'. Als hij onsnapt en achtervolgt door inspecteur Lomax, begint dieren en mensen te vermoorden om zijn transformatie te voeden. Quatermass beseft dat dit de manier is gekozen door 'aliens' om de aarde te overmeesteren.