Het vierde seizoen van The Voice of Holland is niet in volwaardige HD-kwaliteit op RTL 4 HD te zien. Dat heeft RTL Nederland aan Totaal TV bevestigd.

Met een kijkerspubliek van gemiddeld meer dan 2,5 miljoen Nederlanders per aflevering bestaat er voor tv-zenders geen beter platform om HDTV te promoten. Ondanks dit feit heeft RTL Nederland er toch voor gekozen om ook het vierde seizoen van The Voice of Holland niet in volwaardige HD-kwaliteit uit te zenden. RTL 4-woorvoerder Jaap Paulsen heeft dit aan Totaal TV bevestigd. Met debuterende coaches Ilse DeLange en Ali B. begint RTL 4 op 30 augustus een nieuw seizoen van de populaire talentenjacht.

RTL investeert wel in meer HD
Het maken van tv-programma’s in volwaardige HD-kwaliteit kost elke tv-zender extra geld. Dat heeft in steeds mindere mate met investering in apparatuur en verbindingen te maken. Wel dient het decor van programma’s volledig aan de eisen van HD-uitzendingen te worden aangepast. RTL Nederland investeert in het nieuwe tv-seizoen wel in programma’s die in volwaardige HD-kwaliteit worden uitgezonden maar nog niet bij alle eigen producties in dit het geval.


Geschreven door: Jarco Kriek