Nancy Drew
06:10 - 08:00 op SBS6
Mystery (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (283 stemmen)
Met Maggie Lawson, Jill Ritchie, Lauren Birkell e.aJesse, een goede vriend van Nancy, raakt in coma. Nancy denkt dat er meer aan de hand is en gaat op onderzoek uit. Al snel wordt ze gearresteerd en ondervraagd, maar dat houdt haar niet tegen om de waarheid te achterhalen.


The Adventures of Tintin
06:50 - 08:55 op RTL4
Animatie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (98746 stemmen)
Met Jamie Bell, Daniel Craig, Simon Pegg e.aKuifje ontdekt op een rommelmarkt een blijkbaar zeer gegeerd schaalmodel van de Eenhoorn, een Frans oorlogsschip uit de 17de eeuw, en gaat op zoek naar het geheim dat hier achter zit. Zo ontmoet hij voor het eerst kapitein Haddock. Ze gaan samen op zoek naar de schat van Haddocks voorvader, François ridder de Haddoque. Maar zij zijn niet de enigen die de schat willen vinden...


Mighty Joe Young
07:30 - 09:00 op BBC2
Actie (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (7006 stemmen)
Met Bill Paxton, Charlize Theron, Rade Serbedzija e.aDe moeder van Jill Young werkt in een apenkolonie, die door een aantal buitenstaanders belaagd wordt. Bij deze aanval wordt Jills moeder en de moeder van een babyaapje vermoord. Jill en het babyaapje groeien samen op en worden beste vriendjes.


Jump In!
09:00 - 10:35 op Veronica
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (1303 stemmen)
Met Corbin Bleu, Keke Palmer, David Reivers e.aIzzy Daniels is een bokser, net zoals zijn vader. Hij zal binnenkort meedoen aan de bokswedstrijd ''Golden Glove''. Als hij via een vriendin ontdekt dat zijn passie werkelijk ligt bij touwtje springen, zal hij moeten beslissen wat hij liever wil.


Open Season
12:50 - 14:30 op RTL4
Animatie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (9790 stemmen)
Met Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Gary Sinise e.aIn het kleine stadje Timerline woont de grote beer Boog in de garage van boswachter Beth. Z'n lekkere leventje staat op z'n kop als hij Elliot, een hert, tegenkomt en ze samen in het bos belanden net op het moment dat het jachtseizoen gaat beginnen! Samen met alle andere dieren in het bos zorgen ze ervoor dat er dit keer op de jagers gejaagd wordt in plaats van andersom.... (Engels gesproken)


Le grand restaurant
14:00 - 15:25 op Eén
Actie (1966) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.7 (2034 stemmen)
Met Louis de Funès, Bernard Blier, Maria-Rosa Rodriguez e.aMeneer Septime is eigenaar van het beroemde sterrenrestaurant "Grand Restaurant" in Parijs. Hij behandelt zijn klanten als koningen en blijft respectvol als deze uiterst lastig zijn. Dit in groot contrast met zijn personeel dat hij afblaft bij het minste foutje ze maken. Septime zijn leven verandert drastisch wanneer meneer Novalès, het staatshoofd van een Zuid-Amerikaans land, verdwijnt tijdens een diner in het restaurant. Septime wordt al snel hoofdverdachte in een ingewikkelde zaak.


Garfield's Pet Force
14:00 - 15:13 op RTL8
Animatie (2009) uit Zuid-Korea
IMDB-rating: 4.3 (309 stemmen)
Met Gregg Berger, Cathy Cavadini, Jennifer Darling e.aIn een andere dimensie steelt een kwaadaardige vrouw, genaamd Vetvix, een uitvinding genaamd de 'molecular scrambler', met het doel hiermee de bewoners van de planeet Dorkon tot haar slaven te maken. De Pet Force, geleid door Garzooka, probeert haar te stoppen, maar op Garzooka na worden ze allemaal gevangen. Garzooka gaat vervolgens naar de aarde en rekruteert Garfield, Odie, Nermal en Arlene om de nieuwe Pet Force worden. Dit omdat hun DNA vrijwel identiek is aan dat van de originele Pet Force-leden.


Spud
15:30 - 17:05 op NED3
Komedie (2010) uit Zuid-Afrika
IMDB-rating: 6.3 (644 stemmen)
Met John Cleese, Troye Sivan, Jamie Royal e.aZuid-Afrika, 1990. Er staan twee belangrijke zaken te gebeuren: Nelson Mandela wordt vrijgelaten en, belangrijker, het is het eerste jaar van Spud Milton in een elitaire jongensschool. John Milton komt uit een modaal gezin en wint een beurs om te gaan studeren aan een privéschool in Kwazulu-Natal, Zuid-Afrika. Omgeven door jongens die luisteren naar bijnamen als Gecko, Rambo, Rain Man en Mad Dog, heeft Spud de handen vol om zich aan te passen aan z'n nieuwe thuis. Ondertussen neemt Spud ook z'n eerste stappen op de weg naar de mannelijkheid, een weg die wel eens lang zou kunnen zijn.


Zwemparadijs
17:05 - 17:15 op NED3
Korte film (2009) uit Nederland
IMDB-rating: 5.8 (13 stemmen)
Met Sem de Vlieger, Marieke Lindhout, Loek Peters e.aEen dagje in het subtropisch zwemparadijs doet twee meisjes van tien beseffen dat de dagen van hun kindertijd geteld zijn. Een dagje zwemmen wordt een dagje overleven voor Anne en Lotte.


Marley & Me
20:00 - 22:15 op NET5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (66845 stemmen)
Met Almudena Alcazar, Jennifer Aniston, Alan Arkin e.aJohn Grogan werkt als columnist voor een krant, die samen met zijn vrouw Jennifer op een dag een hond genaamd Marley adopteert. Ze houden de labrador enkel om een idee te krijgen hoe het is om ouders te zijn. Marley blijkt echter hyperactief te zijn en moet zelfs naar een speciale gehoorzaamheidsschool gestuurd worden. John en Jennifer worden alleen nog maar banger voor het ouderschap. Het komt dan ook als een schok aan wanneer Jennifer zwanger blijkt te zijn.


The Triangle
20:00 - 01:05 op RTL7
Thriller (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 4.5 (707 stemmen)
Met Luke Perry, Dan Cortese, Olivia d'Abo e.aOmdat zijn schepen en vrachtladingen constant verdwijnen in de Bermuda-driehoek, stelt biljonair Eric Benirall (Neill) een groep specialisten samen om dit te onderzoeken. Het team bestaat uit de sceptische journalist Howard Thomas (Stoltz), oceanograaf Emily Patterson (Catherine Bell), wetenschapper en avonturier Bruce Geller (Michael Rodgers) en medium Stan Lathem (Davison). Ze beginnen vol hoop aan het mysterie, maar hoe dichter ze bij het antwoord komen, des te nachtmerrie-achtiger worden de vreemde gebeurtenissen.


Seven Psychopaths
20:00 - 21:55 op FOX
Komedie (2012) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.3 (66898 stemmen)
Met Michael Pitt, Michael Stuhlbarg, Sam Rockwell e.aSeven Psychopaths gaat over een scenarioschrijver (Colin Farrell) die geen inspiratie heeft om zijn nieuwste script 'Seven Psychopaths' te voltooien. Uiteindelijk raakt deze schrijver betrokken bij de dubieuze activiteiten van zijn vrienden (Sam Rockwell en Christopher Walken) die honden ontvoeren en daarvoor losgeld eisen van de eigenaars. Als ze de hond van een gangster (Woody Harrelson) stelen, loopt alles helemaal uit de hand.


All Stars 2: Old Stars
20:30 - 22:40 op NED3
Komedie (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 6.1 (723 stemmen)
Met Danny de Munk, Daniël Boissevain, Peter Paul Muller e.aIn All Stars 2: Old Stars zorgt het onverwachte huwelijk van één van de jongens ervoor dat ze zichzelf trakteren op een ‘ouderwets trainingskamp’ in de vorm van een lang weekend Barcelona. De voetbalwedstrijd Barcelona - Real Madrid vormt het hoogtepunt van dit tripje. Maar bij de Swift Boys gaat uiteraard niets volgens planning. Noodgedwongen moeten ze zich met het busje van Harry’s Tuincentrum haasten over de Duitse en Franse wegen om te zorgen dat ze op tijd in Barcelona aankomen. Gaandeweg vragen de jongens zich af of ze wel zijn geworden wie ze wilden zijn. Of ze het leven leiden dat ze ooit voor ogen hadden. En of de ‘tweede helft’ nu al begonnen is...


Entre les murs
20:45 - 22:50 op Canvas
Drama (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.6 (18241 stemmen)
Met François Bégaudeau e.aFrançois maakt zich klaar als leraar van de vierde klas voor een nieuw jaar op een middelbare school in een moeilijke wijk. Culturen en denkwijzen botsen vaak met elkaar in het klaslokaal, die een afspiegeling is van de hedendaagse Franse maatschappij. Hoe vermakelijk en inspirerend de leerlingen ook kunnen zijn, hun moeilijke gedrag kan elk enthousiasme van een onderbetaalde leraar dempen. François staat erop een omgeving te creëren waar respect en aandacht de boventoon voeren. Hij verbaast zijn leerlingen met zijn openheid en oprechtheid, maar ze kunnen het niet nalaten zijn democratische methodes en zijn ethiek stevig op de proef te stellen.Y'en aura pas de facile
21:00 - 22:40 op TV5
Komedie (2010) uit Canada
IMDB-rating: 5.8 (104 stemmen)
Met Rémy Girard, Denis Bouchard, Emmanuel Bilodeau e.aRéjean is biograaf, hij maakt het leven van zijn klanten mooier. Als hij zich inschrijft op een datingsite wordt hem een video over zijn leven gevraagd. Al snel nemen de professionele reflexen de overhand en hij verandert zijn verhaal in een avontuur dat een succesvol schrijver waardig is!


Scream 2
21:55 - 23:55 op FOX
Horror (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (39420 stemmen)
Met David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox e.aTwee jaar na de tragische gebeurtenissen uit het eerste deel proberen Sidney en Randy verder te gaan met hun leven. Journaliste Gale Weathers heeft een boek, dat verfilmd gaat worden, geschreven over de gebeurtenissen. Maar als de première dichterbij komt beginnen de moorden weer.


Serendipity
22:15 - 00:00 op NET5
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (24443 stemmen)
Met Lilli Lavine, Michael Guarino Jr., Abdul Alshawish e.aJon en Sara vallen op elkaar, maar zijn beiden bezet. Ze besluiten het lot te laten beslissen of ze elkaar later weer tegenkomen.


Millennium 2: De Vrouw Die Met Vuur Speelde
22:40 - 00:50 op NED3
Mystery (2009) uit Zweden
IMDB-rating: 7 (39847 stemmen)
Met Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre e.aTwee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala.


Dead Man
23:25 - 01:30 op NED2
Drama (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (24637 stemmen)
Met Johnny Depp, Gary Farmer, Crispin Glover e.aDead Man speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw in het uiterste westen van Amerika. Een western zou je dus zeggen. Dat is maar een beetje waar, want Dead Man gaat ook over moraal, de wereld en de dood. Johnny Depp speelt een zwerver die door een reeks gebeurtenissen een meedogenloze outlaw wordt. Jim Jarmusch, bekend van onder meer Down by Law en Stranger than Paradise, deed de regie, Neil Young verzorgt de soundtrack. De meest opvallende bijrol wordt gespeeld door Robert Mitchum, die inmiddels bijna 80 jaar oud is.


Girl with a Pearl Earring
23:30 - 01:05 op BBC2
Biografie (2003) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.1 (18399 stemmen)
Met Colin Firth, Scarlett Johansson, Tom Wilkinson e.aGriet, een 16-jarig meisje, wordt meid in het huis van schilder Johannes Vermeer. Haar kalme en afwachtende houding helpt haar niet alleen bij het werk wat ze doet, maar trekt ook de aandacht van de schilder. Ondanks hun verschillende achtergrond en opvoeding, kijken ze op dezelfde manier tegen dingen aan. Vermeer betrekt haar langzaam in de wereld van zijn schilderingen: de rustige afbeeldingen van vrouwen in een huiselijke omgeving.


Harlem Nights
23:55 - 02:10 op SBS6
Komedie (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (4995 stemmen)
Met Eddie Murphy, Richard Pryor, Redd Foxx e.aDe wees Quick wordt de zakenpartner van Sugar Ray, wiens rokerige nachtclub een succesvolle en trendy uitgaansgelegenheid is geworden. De maffiose clubeigenaar Bugsy Calhoune duldt echter geen competitie en stuurt eerst de corrupte politieman Phil Cantone op het tweetal af. Wanneer blijkt dat deze aanpak geen vruchten afwerpt gooit hij de verleidelijke spionne Dominique La Rue in de strijd.


L'?ve Ducobu
00:40 - 02:15 op TV5
Komedie (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 4.6 (254 stemmen)
Met Elie Semoun, Joséphine de Meaux, Vincent Claude e.aDe 11-jarige Ducobu is een onverbeterlijke domkop die wederom van school gestuurd is. Zijn vader schrijft hem in op de Saint-Potache school waarbij hij hem waarschuwt dat wanneer zijn cijfers niet verbeteren hij hem naar een kostschool stuurt. Met dit in zijn achterhoofd en ondanks een sterke tegenstander in de vorm van zijn leraar Latouche ontwikkelt hij een grenzeloze vindingrijkheid in het bedriegen en spieken bij zijn klasgenoot Leonie, die de beste van de klas is.