Kramer vs. Kramer
20:30 - 22:40 op RTL8
Drama (1979) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (17701 stemmen)
Met Dustin Hoffman, Meryl Streep, Jane Alexander e.aTed Kramer is een zakenman die zijn werk belangrijker vindt dan zijn gezin. Zijn vrouw Joanna kan er niet meer tegen en besluit hem te verlaten. Ted heeft nu de taak zelf het huishouden te doen en op zichzelf en zijn zoontje Billy te passen. Als Ted heeft geleerd te leven met deze verantwoordelijkheden, wil Joanna haar zoontje terug. Ted weigert om hem zomaar op te geven.


The Proposal
20:30 - 22:35 op SBS6
Komedie (2009) uit
IMDB-rating: 6.7 (106227 stemmen)
Met Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen e.aDe invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten. Het zelfbeheerste stadsmeisje komt dan in de ene komische situatie na de andere terecht, waarin ze zich als een vis op het droge voelt. Met een onvoorbereid huwelijk in het vooruitzicht en de vreemdelingenautoriteiten op de hielen, beloven Margaret en Andrew met enige aarzeling zich aan het plan te houden. Ongeacht de angstvallige gevolgen...


Merci pour le chocolat
00:00 - 01:35 op TV5
Misdaad (2000) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (2964 stemmen)
Met Isabelle Huppert, Jacques Dutronc, Anna Mouglalis e.aAndré, een beroemd concertpianist, trouwt met Mika, directrice van een chocoladefabriek. Hij heeft een zoon uit zijn eerste huwelijk, Guillaume. Gedrieën wonen ze in een prachtig huis op het platteland nabij Lausanne. Alles lijkt prachtig in orde, volkomen normaal. Tot de komst van Jeanne, een mooie achttienjarige die vermoedt dat zij vlak na haar geboorte in het ziekenhuis verwisseld is met een andere baby, te weten Guillaume. Jeanne, die toevallig over een talent voor het pianospel beschikt, zoekt André op, die haar vervolgens behandelt als zijn protégé. Hij neemt haar op in de familie en zorgt dat ze les krijgt van de beste docenten. Guillaume voelt zich genegeerd en Mika doet beleefd haar best de situatie te accepteren.


La Bamba
00:55 - 02:40 op BBC1
Biografie (1987) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (6003 stemmen)
Met Lou Diamond Phillips, Esai Morales, Rosanna DeSoto e.aRicardo Valenzuela, later bekend als Ritchie Valens, woont met zijn moeder in Paicoma, een arme migrantenbuurt in Noord-Californië. Hij heeft slechts één passie: muziek, schrijven van liedjes en zingen.