Het nieuwe seizoen van de RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden is letterlijk en figuurlijk vliegend met miljoenen publiek begonnen.
De eerste aflevering waaruit moest blijken wie het personage was die de parachutesprong niet heeft overleefd, werd door ruim 2,2 miljoen Nederlanders boven de zes jaar bekeken. Dit was volgens Stichting Kijkonderzoek (SKO) goed voor een marktaandeel van 34,3 procent. Die zagen uiteindelijk dat Mike Brandt gespeeld door de Vlaamse acteur Louis Talpe de dodelijke sprong maakte. Dit was overigens al enige tijd bekend omdat het nieuws tijdens GTST Event via sociale media naar buiten werd gebracht.

RTL 4 blij met soap
Erland Galjaard, Programmadirecteur RTL Nederland: "Een fantastische start voor Goede Tijden Slechte Tijden. Complimenten aan het hele team. De hele zomer heeft de soap de miljoenen kijkers bezig gehouden met de nieuwe app GTST: Spring Levend, het live event waar 6800 fans - een week voor de het begin - al de eerste aflevering kregen te zien en nog eens 2500 fans die via de livestream het live event konden volgen. Goede Tijden Slechte Tijden is het perfecte voorbeeld van een total experience." Ook bij producent Endemol is men blij met het miljoenen publiek. "We werken met 80 cast- en crewleden vol passie aan Goede Tijden Slechte Tijden en zijn erg blij om te zien dat de kijkers voor wie we dit doen dat weten te waarderen', aldus uitvoerend producent Rohan Gottschalk.


Geschreven door: Jarco Kriek