Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: dvb-t mux 45Е

  1. #1

    dvb-t mux 45Е

    Има ли някой тук с устройства за приемане на тези транспондери? Спорно е обаче има ли сигнал от този сателит за ефирната телевизия, май ще е само за извънредни случаи.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Виваком канали не се хващат

    Устройства има но не са евтини предимно dvb-s2 платки поддържащи тази модулация. След като си настроят всички предаватели щели да кодират сигнала и инвестицията не си заслужава. По принцип няма как да пуснат некодирани програмите защото повечето от тях излъчват предавания с платени права само за България.

  3. #3
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Виваком канали не се хващат

    Темата за 11591 ме гложди от няколко седмици. Става въпрос за нещо наречено ACM/VCM (а именно Variable Coding and Modulation и Adaptive Coding and Modulation), тази модулация позволява да се пускат по няколко стрийма едновеменно, сиреч всичките мултиплекси на една честота. Така по-лесно се пускали през DVB-T.
    До колкото съм чел, можело да се гледа с TBS6925. Домашни приемници нямало, все пак не е предвидено за крайни потребители.

    Иначе, на някои приемници съм виждал да покава сигнала на този транспондер, с много ниски нива и подскача - да речем 27% 31% 33% 27% 31% 33%.
    На други приемници съм виждал да показва добри нива, и намират каналите обаче, няма картина и звука сече (може и да се появи някое подобие на кадър).
    Така че, който има желание да пробва и да пише.

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Виваком канали не се хващат

    Чел съм че работели с Арива но насичали ама кой модел Арива нека каже njor. Иначе за крастата е ок но да купуваш карта само за тях може би ще се набуташ ако ги резнат както разправят. Макар че в Ирландия например е друго. Там са ги пуснали свободно тукашните канали, като са със spot само върху страната, така кой както му е кеф да гледа на dvb-t или на dvb-s2 но трябва по специфичен конвертор само :

    20185 L
    DVB-S2 24995-1/2
    QPSK

    Ka LNBF
    Circular dual polarity
    Ka - 19.7-20.2GHz (LO 21.20 GHz)

  5. #5

    Re: Виваком канали не се хващат

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Устройства има но не са евтини предимно dvb-s2 платки поддържащи тази модулация. След като си настроят всички предаватели щели да кодират сигнала и инвестицията не си заслужава. По принцип няма как да пуснат некодирани програмите защото повечето от тях излъчват предавания с платени права само за България.
    Попринцип няма как да кодират тези програми, защото ако се криптират например БНТ-телевизиите на сателит, ще трябва декодерите за dvb-t да заработят с карти за достъп, което не е много добра идея за бабите и дядовците, взели обикновени приемници от социалните.

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Виваком канали не се хващат

    Потоците от сателита не се предават директно а минават през станция, тоест има приемник от които приемат и най вероятно тои преобразува стриймовете с отделни ip streams най-вероятно така че ако има платени канали за в бъдеще е най-добре да се кодират всички като приемниците по ретланслаторите си разкодират само задължителните а останалите ако си плащат. Аз поне бих го направил така а как ще го направят те незнам. Ще пусна коментарите в нова тема защото тука стана много смесено.

  7. #7
    Member
    Join Date
    12-08-2006
    Location
    Ирландия
    Posts
    82
    Uploads
    1

    Re: Виваком канали не се хващат

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Чел съм че работели с Арива но насичали ама кой модел Арива нека каже njor. Иначе за крастата е ок но да купуваш карта само за тях може би ще се набуташ ако ги резнат както разправят. Макар че в Ирландия например е друго. Там са ги пуснали свободно тукашните канали, като са със spot само върху страната, така кой както му е кеф да гледа на dvb-t или на dvb-s2 но трябва по специфичен конвертор само :

    20185 L
    DVB-S2 24995-1/2
    QPSK

    Ka LNBF
    Circular dual polarity
    Ka - 19.7-20.2GHz (LO 21.20 GHz)
    Привет. За кои канали става въпрос да направим някой друг експеримент и да видим за какво става дума.
    Може да ми пуснеш и линк за конвертор какъв и откъде да се купи за целта и какво друго оборудване трябва. Ще имам малко свободно време около Коледа да си поръчкам малко.

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Виваком канали не се хващат

    Quote Originally Posted by bombibom View Post
    Привет. За кои канали става въпрос да направим някой друг експеримент и да видим за какво става дума.
    Може да ми пуснеш и линк за конвертор какъв и откъде да се купи за целта и какво друго оборудване трябва. Ще имам малко свободно време около Коледа да си поръчкам малко.
    Колега ти в Ireland ли живееш? Прочети ми целият пост, моля.

  9. #9
    Member
    Join Date
    12-08-2006
    Location
    Ирландия
    Posts
    82
    Uploads
    1

    Re: dvb-t mux 45Е

    Да колега в подписа ми го пише(само незнам дали е публична информацията) . Четох какво си писал затова се заинтересувах. Само не разбрах за Ирландските програми ли става дума или за тези на Виваком да се приемат в Ирландия по този начин? Питах за малко повече информация ако има такава разбира се.

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: dvb-t mux 45Е

    Ох извинявай моя грешка, не съм видял. Може да се срещнем някои път в Дъблин ако си там :)

    Ами аз дадох за пример Saorview ето конвертора за тях http://www.inverto.tv/products/product.php?id=241

    Относно нашенските само с dvb платка това с аривите няма да стане TBS5925 това е една от платките за която се сещаm.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Multifeed 13Е, 19E, 23.5E, 39E
    By iliyavet in forum Антени
    Replies: 20
    Last Post: 23-11-2012, 16:30:42
  2. ERA (Astra-4A 5Е
    By coatch121 in forum BISS
    Replies: 0
    Last Post: 18-10-2012, 23:20:32
  3. Tricolor 36*Е CCw
    By shahdad.m in forum CCW and DCW
    Replies: 7
    Last Post: 05-09-2011, 22:14:19
  4. Astra 19.2Е (11739- V-) 27500
    By markovich in forum CCW and DCW
    Replies: 8
    Last Post: 30-12-2008, 15:56:29
  5. РУССКИЕ НЕ СДАЮТСЯ !!!
    By ITERNITY in forum Russian / Русский
    Replies: 4
    Last Post: 25-03-2007, 18:11:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •