Over een deel van de Nederlandse uitzendrechten van de voormalige sportzender ESPN is duidelijk gekomen. Het NFL American Football is de komende twee jaar op FOX Sports te zien.

FOX gaat NFL op betaalzender FOX Sports International uitzenden. De eerste wedstrijd wordt op donderdag 5 september om 02.30 uur live op FOX Sports International 2 uitgezonden. De Ravens en Broncos strijden in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegenelkaar. FOX gaat elke week vijf wedstrijden live uitzenden. Ook de Super Bowl wordt op 2 februari 2014 op FOX Sports International uitgezonden. FOX levert het orignele Engelstalige geluidsspoor bij de NFL-uitzendingen.

Sport1 onderhandelt door
Sport1 is ge´nteresseerd in een ander deel van de uitzendrechten van ESPN. Sport1-woordvoerder Martijn van Opstal liet Totaal TV eerder weten dat deze betaalzender in alle beschikbare rechten interesse heeft getoond. Eerder lekte al uit dat het Amerikaanse honkbalcompetitie MBL in de komende jaren op Sport1 te zien is. Sport1 kon de komst van MBL niet bevestigen omdat op dat moment de onderhandelingen nog in volle gang waren.


Geschreven door: Jarco Kriek