Caiway richt zich de komende tijd hoofdzakelijk op het aanbieden van diensten via glasvezel. Via de coaxkabel is er volgens de tv-aanbieder sprake van bandbreedte gebrek.

In deel van het verzorgingsgebied van kan men op dit moment al tv-diensten via glasvezel bekijken. In de komende jaren wordt het overgrote deel voorzien van glasvezelkabel. Caiway-eigenaar CIF exploiteert de glasvezelnetten waarop Caiway actief is. De overstap naar glasvezel is voor Caiway ook noodzakelijk omdat de tv-aanbieder steeds vaker tegen de grenzen van de beschikbare bandbreedte op het coax-kabelnetwerk aanloopt. Dat wordt aan Totaal TV door Jacqueline Bierhorst directeur marketing en content bevestigd.

FOX Sports International in SD
Dat is ook de reden waarom de tv-kanalen van betaalzender FOX Sports International op het kabelnetwerk van Caiway niet in HD-kwaliteit beschikbaar zijn. Via glasvezel biedt Caiway deze twee sportkanalen wel in volwaardige HD-kwaliteit aan. Het is opvallend dat Caiway te maken heeft met bandbreedte beperkingen op het kabelnetwerk. De tv-aanbieder was het eerste Nederlandse kabelbedrijf dat op 10 oktober 2010 de doorgifte van het analoge zenderaanbod staakte en alle tv-kanalen alleen digitaal ging aanbieden.


Basispakket met 26 HD-zenders
Caiway heeft na de uitschakeling wel het HD-aanbod groter gemaakt. Op dit moment biedt men 26 HD-kanalen in het basispakket en is hiermee nog steeds de meest vooruitstrevende tv-aanbieder van Nederland. In gebieden waar Caiway al diensten via glasvezel aanbiedt, is het voor de abonnee het beste om de overstap naar glasvezel te maken. Bandbreedte problemen zijn er via glasvezel vrijwel niet en via deze uitzendstructuur kan een aanbieder ook gewoon digitale tv via het de kabeluitzendnorm DVB-C aanbieden.


Geschreven door: Jarco Kriek