De Christelijke familiezender Family 7 is vanaf oktober bij UPC in het digitaal starterspakket te bekijken en komt ook bij Delta in Zeeland op termijn in het digitaal basispakket.

Family 7 is nu alleen in de duurdere pluspakketten te zien maar zal na de wijziging veel meer kijkers kunnen bereiken, volgens de zender komt het bereik op 4,5 miljoen kijkers uit. Family 7 heefteen uitgebreide familie programmering uit met o.a. de familieseries Road to Avonlea, Anne of Green Gables en vanaf oktober iedere werkdag "Wind at my back”. Elke vrijdag is filmavond bij Family7 en presentator Evert ten Ham is op werkdagen tussen 9.30 en 11.00 live te zien in "Café Tinto”


Niet ongecodeerd bij UPC
Ondanks dat de zender naar het digitaal starterspakket verhuist bij UPC, zal de zender wel gecodeerd blijven en dus niet gaan uitmaken van het basispakket UPC Digitale kabeltelevisie. UPC heeft dit intussen aan de redactie van Totaal TV bevestigd. Dat ongecodeerde pakket is alleen bedoeld als afspiegeling van het analoge aanbod zoals dat landelijk door UPC wordt aangeboden. De verhuizing van Family 7 vindt bij UPC in oktober plaats en bij Delta (ook bekend als Zeelandnet) begin 2014.

Geschreven door: Jan-Hein Visser