De geluiden waren al langer te horen maar Tele2 heeft nu daadwerkelijk op het gebied van de mobiele 4G-techniek de aanval op KPN ingezet.

Het Zweedse telecombedrijf Tele2 wil uiterlijk eind 2015 een landelijk dekkend 4G-netwerk operationeel hebben. Tele2 heeft nu nog een marktaandeel van vijf procent op de Nederlandse mobiele telefoonmarkt. Door honderden miljoenen euro’s in het nieuwe 4G-netwerk te investeren wil men het marktaandeel naar twintig procent verhogen. Dat is volgens Tele2-topman Mats Granryd mogelijk omdat gebruik van mobiele telefoondienst in Nederland relatief duur is.

Tele2 houdt 3G in stand
Voor 4G gaat Tele2 hoofdzakelijk gebruikmaken van uitzendmasten van T-Mobile. Met dit telecombedrijf blijft Tele2 ook samenwerken met 2G- en 3G-diensten. Wanneer Tele2 in een bepaalde regio geen 4G-bereik hebben wordt op de 2G- en 3G-diensten teruggevallen. Voor de Nederlander gaat de aanval van Tele2 op de markleiderspositie van KPN voor competitieve markt zorgen. Dat maakt in vrijwel alle gevallen aangeboden abonnementen goedkoper.


Geschreven door: Jarco Kriek