Bij de nieuwe Alles-in-1-pakketten die UPC vanaf 4 september aanbiedt, is de internet uploadsnelheid ten opzichte van eerdere Alles-in-1-pakketten verlaagd.

UPC-klanten met een abonnement op een ouder Alles-in-1-pakket blijven als zij niet overstappen naar de nieuwe pakketvormen de oude internetsnelheden behouden. In praktijk houdt dit in dat ze in vrijwel alle gevallen een lagere downloadsnelheid en een hogere uploadsnelheid behouden. Voordeel van de nieuwe Alles-in-1-pakketten is een in de meeste gevallen gunstiger prijsstelling.

Afspiegeling uploadgebruik
UPC stelt tegen Totaal TV dat de nieuwe lagere internet uploadsnelheden meer afgestemd zijn op hoeveel gebruik door klanten ervan wordt gemaakt. Bij de nieuwe Alles-in-1-pakketten ligt de uploadsnelheid afhankelijk van het abonnement tussen de 2,5 en 10 Mbps. Bij de oude abonnementstructuur ligt de maximale uploadsnelheid op 20 Mbps. UPC concurreert met de nieuwe Alles-in-1-pakketten met andere aanbieders. Het in het eigen verzorgingsgebied heeft op vrijwel alle punten een gelijk of beter aanbod. Alleen op het gebied van internet uploadsnelheid moet UPC op afstand het afleggen tegen glasvezelaanbieders.


Test met 500 Mbps
De afstand die UPC met internet downloadsnelheid in vergelijk met glasvezelaanbieders had is wel weggewerkt. UPC hanteert als standaard bij de nieuwe Alles-in-1-pakketten nu een downloadsnelheid van 120 Mbps. Het levert bij het duurste pakket een snelheid van 200 Mbps. Het kabelbedrijf is op dit moment met een test bezig waarbij men een downloadsnelheid van 500 Mbps via het bestaande kabelnetwerk kan aanbieden. UPC wil hierover echter geen aanvullende informatie geven. Eerder waren er al geruchten dat UPC op het hoofdkantoor in Amsterdam met deze internetsnelheid aan het experimenteren was.


Geschreven door: Jarco Kriek