Dienstenaanbieder Caiway onderhandelt met enkele contentleveranciers over de uitbreiding van het zenderaanbod. Caiway levert tv-diensten via kabel en glasvezel.

Waar Caiway tot een jaar geleden nog de meest innoverende tv-aanbieder genoemd kon worden, ligt dat nu anders. Nieuwe tv-zenders voorheen in vrijwel alle gevallen als eerste via Caiway te bekijken. De realiteit nu is anders. Zo kan de Caiway-abonnee nog geen abonnement op de premium-betaalzender HBO nemen. Caiway samen met Tele2 de enige middelgrote tv-aanbieder waarbij dit niet mogelijk is. Ook de Nederlandse variant van sportzender Eurosport 2 is nog in het zenderaanbod opgenomen. De Caiway-abonnee kan alleen naar de internationale versie zonder Nederlands commentaar en Duits Bundesliga voetbal kijken. Ook de doorgifte van het vorig jaar al aangekondigde kinderkanaal Disney Channel is nog niet gerealiseerd.

Wel distributiegesprekken
Jacqueline Bierhorst directeur marketing en content bij Caiway laat Totaal TV weten dat men met enkele contentleveranciers in onderhandeling is om het zenderaanbod op termijn te kunnen uitbreiden. Gedurende lopende onderhandelingen wil Bierhorst geen enkele informatie over de gesprekken geven. Zo blijft onder andere onduidelijk met welke contentleveranciers Caiway aan de onderhandelingstafel zit. Wel is bekend dat Caiway al enige tijd met betaalzender HBO om de tafel zit. Vorige week werd bekend dat Caiway op het coaxkabelnetwerk tegen de grenzen van de beschikbare bandbreedte aanloopt. Hierdoor worden de twee tv-kanalen van betaalzender FOX Sports International via glasvezel wel in HD-kwaliteit aangeboden en via het kabelnetwerk niet.


Geschreven door: Jarco Kriek