TV-fabrikant LG toont op de Duitse vakbeurs IFA een televisietoestel dat drie nieuwe technieken combineert: een gebogen Ultra HD-televisie met een OLED-beeldscherm.

Voor tv-fabrikanten zijn OLED, gebogen OLED ook wel curved OLED genoemd en Ultra HD de drie belangrijkste nieuwe technieken die bij de marktintroductie van nieuwe televisiemodellen worden gebruikt. LG heeft bij de nieuwe televisie met een beelddiagonaal van 196 centimeter (77 inch) alle vernieuwingen gecombineerd. Voordelen van OLED zijn een laag energieverbruik, een extreem grotere kijkhoek en een veel betere contrast en kleurwaarde. Ultra HD zorgt ervoor dat hiervoor geschikt content met een vier maal betere beeldkwaliteit dan 1080P Full HD bekeken kan worden. Het gebogen beeldscherm verbetert daarnaast de beeldervaring waardoor men volgens LG het gevoel krijgt dan men in een IMAX-bioscoop zit.

Meer dan tienduizend euro
LG heeft in enkele landen al een soortgelijke televisie met een beelddiagonaal van 140 centimeter (55 inch) in het aanbod opgenomen. Deze televisie is in Nederland nog niet verkrijgbaar. In Duitsland is de televisie wel te koop en hangt daar een prijskaartje van 8999 euro aan. Het is onbekend wanneer en in welke landen de 77 inch-variant op de markt komt. Ook is de prijs niet bekend maar de verwachting is dat deze rond de 15.000 euro ligt.


Geschreven door: Jarco Kriek