De VPRO, bekend als omroep van wetenschap en cultuur, schrapt haar boekenprogramma en nog een aantal radioprogramma's, maar begint wel een online tv-kanaal.

Onder de noemer 'altijd zondag' is het nieuwe online kanaal afgelopen zondag begonnen via vpro.nl/tv. Op het nieuwe kanaal is wekelijks een selectie van de beste VPRO programma's te zien. Dat de VPRO terugvalt op de zondag heeft alles te maken met de programma's van weleer die op deze dag werden uitgezonden. .


VPRO wil 350.000 leden
De VPRO moet het in de toekomst alleen zien te redden en gaat daarom het budget anders inzetten maar is ook hard bezig om meer leden te werven. Onder het campagnemotto ‘PRO VPRO’ is de omroep op zoek naar nieuwe leden. Dat zijn er nu zo’n 320.000 en dat aantal moet in een half jaar stijgen tot 350.000, De radioprogrammering verandert met ingang van januari 2014 ingrijpend. Op Radio 1 stoppen Villa VPRO, Brands met boeken, Studio Idzerda en Plots. Hier staat tegenover een verdubbeling van het aantal VPRO documentaires voor Holland Doc Radio en het nieuwe buitenlandprogramma Grenzeloos.

Geschreven door: Jan-Hein Visser