Nadat Weer en Verkeer vorig jaar al bij Caiway verdween, kondigen Ziggo en UPC nu ook het einde van het digitale weerkanaal van ChelloMedia en Meteo Consult aan per 1 oktober.

Ziggo heeft het einde van de doorgifte aangekondigd maar ook UPC heeft een mededeling gedaan dat de zender stopt en daarmee dus per oktober niet meer beschikbaar is voor doorgifte. Het kanaal zond al jaren uit via de digitale kabeltelevisie maar er zat weinig ontwikkeling in de programmering en ook technisch liep het nooit geheel vlekkeloos.


Weerkanaal ingehaald door actuele ontwikkelingen
Op de digitale kabelzender waren non stop weerberichten en andere achtergrondinformatie te zien, verzorgd door Meteo Consult uit Wageningen en dit in opdracht van Chellomediea dat het kanaal exploiteerde. De opkomst van allerlei interactieve applicaties om het weer mee te raadplegen hebben er voor gezorgd dat de kijkcijfers bleven tegenvallen. Nederland heeft nu geen weerkanaal meer, zoals andere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten, deze nog wel hebben.

Geschreven door: Jan-Hein Visser