Salvador Allende
14:00 - 15:45 op TV5
Documentaire (2004) uit België
IMDB-rating: 7.5 (241 stemmen)
Met Salvador Allende, Patricio Guzmán, Jacques Bidou e.aOp 11 september 1973, zette Amerika aan tot een staatsgreep om de vreedzame en democratische revolutie die in Chili de grond in te boren. Ze elimineerden de President van de Republiek, Salvador Allende.<br>De regisseur van de film Salvador Allende, Patricio Guzmán, zegt dat Salvador Allende belangrijk is geweest in zijn leven. Hij zou niet zijn wie hij nu is zonder zijn utopie van een meer rechtvaardige en vrije wereld die toen zijn land overspoelde. Nooit zal hij de brutaliteit vergeten van de dictatuur die dan gedurende meer dan 17 jaar volgde, jaren van leed, dood, ballingschap en vergetelheid. Het is hoog tijd dat Salvador Allende wordt herdacht, die atypische, revolutionaire man die streefde naar democratie tot zelfmoord toe, zeker omwille van historische redenen, maar ook omwille van de wrede actualiteit....


World Trade Center
20:30 - 23:00 op RTL7
Drama (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (26263 stemmen)
Met Nicolas Cage, Maria Bello, Connor Paolo e.a11 september 2001 was een uitzonderlijk warme dag in New York. Will Jimeno, agent bij de Havendienstpolitie, had bijna een vrije dag genomen maar besloot toch te gaan werken. Brigadier John McLoughlin, een gerespecteerd oudgediende van de havendienst-politie, was al uren op. Samen met hun collega's trokken ze het centrum van Manhattan in, zoals ze elke dag deden. <br>Een eerstehulp-verleningsteam van de Havendienstpolitie reed van het centrum van Manhattan naar het World Trade Center. Vijf mannen, waaronder McLoughlin en Jimeno, gingen de gebouwen binnen en kwamen vast te zitten toen de torens instortten. Op wonderbaarlijke wijze overleefden McLoughlin en Jimeno het, maar raakten zeven meter diep in het puin beklemd onder beton en metaal. Ze konden elkaar niet zien, maar ze konden wel horen dat de ander nog leefde. De daaropvolgende twaalf uur hielden McLoughlin en Jimeno elkaar in leven. Ze praatten over hun gezinnen, het leven bij de politie, over hoop en teleurstellingen....


The Bounty Hunter
20:30 - 22:40 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (48565 stemmen)
Met Jennifer Aniston, Gerard Butler, Gio Perez e.aMilo Boyd (Gerard Butler), een mislukte premiejager, krijgt zijn droombaan als hij wordt aangewezen om zijn ex-vrouw, verslaggeefster Nicole Hurly (Jennifer Aniston), op te sporen. Hij denkt dat het een gemakkelijke klus wordt, maar wanneer Nicole hem op een dwaalspoor brengt zodat zij achter een tip over een moord kan aangaan, beseft hij dat niets ooit eenvoudig gaat tussen Nicole en hem. De exen vliegen elkaar constant in de haren, totdat zij moeten rennen voor hun leven.


Joshua
20:30 - 22:40 op RTL8
Horror (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (3278 stemmen)
Met Sam Rockwell, Vera Farmiga, Celia Weston e.aBrad en Abby Cairn zijn de perfecte ouders die een perfect leventje leiden in hun perfecte appartementje in Manhattan. Dit leventje begint echter scheuren te vertonen als zij hun tweede kindje krijgen. Hun eerste zoon Joshua van 9 jaar blijkt namelijk niet alleen een wonderkind te zijn in de positieve zin van het woord, maar ook briljant te zijn in manipulatie, en momenteel zint de situatie hem niet.


Fathers' Day
21:30 - 23:10 op FOX
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (5362 stemmen)
Met Robin Williams, Billy Crystal, Julia Louis-Dreyfus e.aJack Lawrence is een advocaat die op een dag bezoek krijgt van een ex-vriendin die hem vertelt dat haar kind van hem is. Dale Putley, een depressieve schrijver, krijgt van dezelfde vrouw hetzelfde te horen. Wanneer Jack en Dale elkaar ontmoeten vragen ze zich af wie nou écht de vader is van het kind. Ze gaan op zoek naar hun zoon.


Role Models
22:50 - 00:50 op RTL5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (113940 stemmen)
Met Seann William Scott, Paul Rudd, Christopher Mintz-Plasse e.aDanny en Wheeler rijden hun bedrijfsvrachtwagen in puin. Ze worden opgepakt en in het daaropvolgende proces kunnen ze kiezen: óf de bak in, óf 150 uur vrijwilligerswerk bij een hulpprogramma voor jongeren. Al na één dag vrijwilligerswerk bij die jeugd lijkt een tijdje zitten opeens niet meer zo erg. Danny wordt omgeven door strontvervelende weldoeners en worstelt met zijn eigen zenuwtics tijdens zijn vrijwilligerswerk . Intussen probeert de charmante Wheeler zijn verslaving aan feesten en vrouwen om te wisselen voor een opvoedkundige aanpak van de vijfdeklasser Ronnie, die nogal grof in de mond is. Het zou Ronnie waarschijnlijk wel helpen als Wheeler niet zelf een half kind is. Als de directeur van het jeugdcentrum een ultimatum stelt, moeten Danny en Wheeler hun eigen onvolwassen wijsheid toch wel echt gaan gebruiken. Ze moeten hun proeftijd doorkomen. Dan kunnen ’s werelds slechtste rolmodellen misschien uit de gevangenis blijven.


United 93
23:00 - 01:30 op RTL7
Drama (2006) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.9 (38659 stemmen)
Met J.J. Johnson, Gary Commock, Polly Adams e.aDe film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C.... De film laat zien hoe de passagiers besloten hun leven op te offeren en het vliegtuig te laten neerstorten voor het zijn bestemming kon bereiken.


Sliding Doors
00:20 - 01:55 op BBC1
Drama (1998) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (20219 stemmen)
Met Gwyneth Paltrow, John Hannah, John Lynch e.aHelen heeft het leuk voor elkaar: ze woont samen met haar vriend in het hartje van Londen en heeft een leuke baan als PR-medewerkster. Maar als Helen onverwachts wordt ontslagen en vroeger dan gewoonlijk naar huis terugkeert, neemt haar leven een onverwachte wending. Sterker nog, het neemt twee onverwachte wendingen.