TV Vlaanderen breidt het zenderaanbod voor abonnees met Basic Plus uit met twee Waalse zenders. Het gaat om het derde kanaal van de RTBF respectievelijk RTL.

Het gaat om de zenders RTBF La Trois, een zender die vooral documentaires brengt en overdag kinderprogramma's en om de zender Plug RTL die vooral series brengt. Deze zaten al op de Astra satelliet sinds TéléSAT, het Waalse zusterpakket van TV Vlaanderen begon, maar er is nu een overeenkomst om ze ook aan het pluspakket van TV Vlaanderen toe te voegen.


Franstalig zenderaanbod voor Vlaamse kijker
In het aanbod van TV Vlaanderen zitten nog meer Franstalige zenders waaronder alle bekende Waalse zenders, RTBF La Une en RTL TVi daarbij in HD. Ook worden er diverse zenders uit het Franse aanbod van CanalSat doorgegeven aan de abonnees die daarvoor het juist pakket afnemen. Opmerkelijk genoeg geldt dit ook voor de in België algemeen bekende Franse publieke omroep France 2, maar van de feitelijke beschikbaarheid ervan maakt TV Vlaanderen op haar website al tijden geen enkele melding, uitgezonderd de opname in de fastscanlijst.

Geschreven door: Jan-Hein Visser