Het razendpopulaire spelletje Lingo is intussen de vijfduizend afleveringen gepasseerd. Onzekerheid heerst er nog over waar Lingo vanaf volgend jaar kan worden uitgezonden.

Omdat vanaf januari 2014 De Wereld Draait Door van Nederland 3 naar Nederland 1 verhuisd moet Lingo wel van deze zender verdwijnen. Volgens directeur Gerard Timmer van de NPO bevinden gesprekken over een nieuwe plek zich in een afrondende fase, maar het spelletje behalve de wellicht meest logische keuze Nederland 3, ook nog op het meer verdiepende Nederland 2 terecht komen.


Lucille Werner blijft Lingo doen
De huidige presentatrice is al een tijdje Lucille Werner. Zij heeft al enkele honderden afleveringen voor haar rekening genomen en daar mogen er wat haar betreft nog heel wat bijkomen. Werner heeft er zoveel plezier in dat ze nog jaren door zou willen maar ff ze tot de tienduizend zou willen gaan liet ze daarbij wel in het midden. Lingo is in elk geval tot het einde van het jaar nog op het huidige uitzendtijdstip op Nederland 1 te bekijken en natuurlijk ook via Uitzending Gemist.

Geschreven door: Jan-Hein Visser