Het Engelse kabelbedrijf Virgin heeft Netflix aan haar tv-decoder toegevoegd. Virgin is sinds kort eigendom van Liberty Global, dat ook eigenaar van UPC Nederland is.

Liberty Global rolt in Europa haar nieuwe Horizon mediabox uit. Nederland was het eerste land waar de Horizon mediabox een jaar geleden op de markt werd gebracht. Onderdeel van de Horizon mediabox is de mogelijkheid om extra diensten in de vorm van apps te kunnen toevoegen. Een Netflix-app behoort dus technisch tot de mogelijkheden van de Horizon mediabox. Of dit in de toekomst daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog onbekend.

Oude afspraken
Neil Hunt Ė Chief Production Officier bij Netflix Ė laat Totaal TV weten dat de komst van Netflix op de Tivo-decoders van Virgin voortkomt uit afspraken die zijn gemaakt voor de definitieve overname van Virgin door Liberty Global. Hunt laat weten dat Netflix op zoveel mogelijk interactieve apparaten beschikbaar wilt zijn en dus ook de komst van Netflix op de nieuwe Horizon mediabox van Liberty Global nastreeft. Naar aanleiding het toevoegen van Netflix bij Virgin zijn voorzichtig verkennende gesprekken met Liberty Global begonnen. Hieruit moet duidelijk worden of er de mogelijkheid is om Netflix op meer tv-decoders van Liberty Global beschikbaar te maken. Naast UPC Nederland en Virgin is Liberty Global onder meer eigenaar van kabelbedrijven in BelgiŽ, Duitsland en Zwitserland. In deze landen is Netflix echter nog niet actief.


Geschreven door: Jarco Kriek