Cloud TV gaat voor meer concurrentie voor tv-aanbieders zorgen. Naast een onbetaald aanbod van honderden tv-zenders maakt de fabrikant van de Pluggy Android-stick de stap naar betaaltv.

Philips kondigde onlangs aan om via haar Smart TV internettelevisieplatform een Cloud TV zenderaanbod in de huiskamer te brengen. Ook bij andere tv-fabrikanten zoals Samsung wordt achter de schermen gewerkt aan het Over The Top (OTT) aanbieden van een zenderaanbod. Naast een onbetaald aanbod werken tv-fabrikanten ook aan abonnementen waarbij de bezitter van de televisie op zendergroep zelf kan bepalen op welke tv-zenders men een abonnement wil afnemen.

Android-sticks
Naast internettelevisieplatformen van televisietoestellen wordt het gebruik van Android-sticks populairder. Door de Android-stick op een HDMI-ingang aan te sluiten kan met van interactieve diensten gebruik maken. Het televisiescherm wordt als het ware een grote tabletcomputer waarop men via apps van onder andere tv- en videodiensten gebruik kan maken. De fabrikant van de Pluggy Android-stick biedt via een zelf ingerichte zenderwinkel naast honderden tv-zenders aan. Het gaat hierbij om een groot onbetaald aanbod. Sinds kort wordt via de Pluggy ook betaaltv aangeboden.


Concurrentie kabelbedrijven
Zo kan men een abonnement op het zogenaamde Mumbai-pakket nemen. Voor €14,50 per maand kan men naar dertien commerciële Hindoestaanse tv-zenders kijken. Het aanbod bestaat onder andere uit Star Plus, Star Gold, Star Cricket en Zee TV. Pluggy gaat hiermee de directe concurrentie van de kabelbedrijven UPC en Ziggo aan. Deze tv-aanbieders bieden wel een Hindoestaans tv-pakket voor soortgelijke maandprijzen aan maar bieden minder tv-kanalen. De vraag is echter of de beeldkwaliteit van het Hindoestaanse zenderaanbod – net als de prijs – kan concurreren met het kabelaanbod.


Geschreven door: Jarco Kriek