Het in Nederland beschikbare content van online videodienst Netflix wordt elke dag groter. Netflix is begonnen met een relatief laag aantal titels maar elke dag wordt het content aangevuld.

Hoeveel titels Netflix in Nederland via haar all you can watch-abonnement aanbiedt, lijkt het grootste geheim van de komst van de videodienst te zijn. Alle vragen hierover die Totaal TV aan Ted Sarandos – Chief Content Officier – stelde worden via allerlei slinkse antwoorden ontwijkt. Hiermee probeert Sarandos te voorkomen dat het publiek bekend wordt dat Netflix met een – in vergelijk met Amerika – marginaal aantal titels in Nederland is begonnen. De Netflix content-directeur wil natuurlijk wel verklappen dat het aantal titels in de Nederlandse Netflix-database elke dag met nieuwe films, series en documentaires wordt aangevuld. Dat heeft allemaal te maken met overeenkomsten die Netflix voor de uitzendrechten voor subscription video on demand (SVOD) van vertoning in Nederland sluit.

Amerikaans aanbod veel groter
Het aanbod in Amerika is – natuurlijk logischerwijs – veel groter. Ruim twee derde van het totale aantal abonnees komt uit Amerika. Netflix is natuurlijk ook een Amerikaans bedrijf. Het verschil in het beschikbaar aantal titels wordt duidelijk als we via een met VPN verkregen Amerikaans IP-adres toegang tot de Amerikaanse Netflix-database krijgen.


Geschreven door: Jarco Kriek