The Voice is in zo'n 55 landen wereldwijd te zien maar daarmee is de grens van het aantal landen dat er technisch klaar voor is bereikt. De Amerikaanse The Voice won een Emmy Award.

Als n van de grootste exportproducten van Nederland trekt The Voice in steeds meer landen veel kijkers. Bedenker John de Mol wil het programma nu in veel landen nog vooral kwalitatief verbeteren. Nederland is daarbij nog altijd belangrijk als thuisland. De Mol is van mening dat de huidige editie in Nederland wel eens mooier dan ooit kan worden.


Vernieuwde jury en veel talenten
In Nederland werd de show van de blind auditions vrijdag nog door 2,7 miljoen kijkers gevolgd. Het mooie van de jongste serie ligt volgens De Mol in de combinatie van de jury waarvan Ilse de Lange en Ali B zijn toegevoegd en een groot aantal veelbelovende kandidaten waar meer talent dan ooit tussen zit. En van de grote favorieten lijkt nu al Coosje Smid, dochter van zanger en presentator Ernst Danil Smid, te zijn.


De Mol erg blij met Emmy Award The Voice
De makers van The Voice hoopten ook eindelijk eens een Emmy Award in de wacht te kunnen slepen en dat is zondagavond nog gelukt ook. De Amerikaanse versie van The Voice heeft de Creative Arts Emmy Award gewonnen. De talentenjacht won tijdens de uitreiking van de prestigieuze tv-prijzen in Los Angeles in de categorie lichtontwerp en -regie.

Geschreven door: Jan-Hein Visser