Kijkers van UPC op heel Goeree-Overflakkee maar ook ver daar buiten kunnen nu ook de lokale omroep digitaal ontvangen. Kabel TV G-O is op kanaal 34 en via fta tuners op kanaal 721 te zien.

Kabel TV G-O (Goeree-Overflakkee) is een lokale zender die al vele jaren via het analoge kabelnetwerk op grote delen van het eiland te zien was. Goeree-Overflakkee is een groot landelijk gebied tussen Rotterdam en Zeeland in gelegen, maar het UPC kabelnetwerk bereikt alle dorpskernen en is ook daar volledig gedigitaliseerd.


Veel lokale omroepen moeite met digitaal
Opvallend is dat deze zeer kleine en feitelijk amateuristische omroep het voor elkaar krijgt om digitale doorgifte bij UPC te realiseren en financieren, terwijl veel lokale omroepen uit dichtbevolkte gebieden in dezelfde regio (o.a. die van Ridderkerk, Zwijndrecht en Barendrecht) steen en been klagen dat UPC veel te hoge kosten berekend of technisch te hoge eisen stelt. RTV Dordrecht beschuldigt UPC zelfs intussen al jaren van de continu aanhoudende storingen op hun radiozender. Kabel TV G-O is op ieder geschikt DVB-C scherm en apparaat te ontvangen in heel het verzorgingsgebied van UPC in Zuid-Holland.

Geschreven door: Jan-Hein Visser