Kabelbedrijf Ziggo werpt met een live-uitzending van DebatLabb over 3D-printen op kanaal 12 van de digitale zenderlijst een blik in de toekomst. De uitzending vindt op 19 september vanaf 20.00 plaats.

Het debat vindt in Club Ziggo in het Ziggo Dome in Amsterdam plaats. Gespreksleider Jan Douwe Kroeske gaat het gesprek over 3D-printers met Anne Wil Lucas (VVD), Mathijs Kossen (Leapfrog) en Micha Paalman (VUmc) aan. Naast mooie voorbeelden en inspirerende gesprekken is er ook muziek van Too Tangled. De kijker kan mee debatteren door via twitter met de hashtag #3dprintitis een vraag te stellen.

3D-printen in opkomst
De 3D printer is de laatste jaren enorm in opkomst en de ontwikkelingen gaan nog sneller dan verwacht. In het debat komen onder andere de volgende vragen aan de orde: Wat zijn de gevolgen van het 3D printen? En hoe moeten bedrijven, politiek en wetenschap hier op inspelen? We zien nu al dat de 3D printer voor steeds meer uiteenlopende zaken wordt toegepast. Wellicht maakt het in de toekomst de donordiscussie wel overbodig? Of printen we ons eigen eten? Of worden wij als consument opeens producent? En ding is duidelijk, er wordt een hoop verwacht van deze nieuwe eco-innovatie.


Geschreven door: Jarco Kriek