Muriel's Wedding
05:20 - 07:10 op RTL4
Komedie (1994) uit Australië
IMDB-rating: 7 (20885 stemmen)
Met Sophie Lee, Roz Hammond, Toni Collette e.aMuriel brengt de meeste tijd alleen in haar kamer door. Ze heeft nog nooit van haar leven een afspraakje gehad en daar moet maar eens verandering in komen. Ze steelt geld om op een tropische vakantie te gaan en verandert haar naam.


Je vous ai compris
14:00 - 15:30 op TV5
Drama (2013) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (18 stemmen)
Met Karyll Elgrichi, François Deblock, Damien Zanoli e.a1961. Tijdens de Algerijnse oorlog, de zich kruisende levens van Malika, Jacquot, Thomas, Sarah en Ali. De film is geïnspireerd op feiten, legt het gezichtspunt van elk uit en volgt hun weg, zonder oordeel of partijdigheid. Een unieke visuele en grafische ervaring, tussen bioscoopfilm en stripverhaal.


Captain Mike Across America
15:30 - 17:12 op Canvas
Documentaire (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (1712 stemmen)
Met Michael Moore, Eddie Vedder, Robert Ellis Orrall e.aMIchael Moore trok door Amerika om de studenten van universiteiten in zestig steden zover te krijgen om te gaan stemmen tijdens de presidentsverkiezingen van 2004. Hij deelde warme mie en schoon ondergoed uit aan een ieder die beloofde te gaan stemmen. Verder is er een combinatie van speeches, muziek, filmfragmenten en straatinterviews te zien dat een beeld geeft van dat deel van Amerika dat (nog) nooit stemde.


Surrogates
20:30 - 22:30 op SBS6
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (91650 stemmen)
Met Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike e.aIn de futuristische plaatjesroman Surrogates wordt er alleen nog gecommuniceerd via robots. Het personage Agent Greer (Willis) is genoodzaakt om een onderzoek in te stellen naar enkele moorden op deze robots en besluit in levende lijve de wereld van de robots te ontdekken.


The First Wives Club
20:30 - 22:40 op RTL8
Komedie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (12047 stemmen)
Met Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton e.aDrie vrouwen van middelbare leeftijd van de klas van 1969 komen samen om de laatste eer te bewijzen aan een klasgenoot die zichzelf van het leven heeft beroofd. Hier komen ze erachter dat ze toch meer met elkaar gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten.


The Other Guys
20:30 - 22:45 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (94859 stemmen)
Met Derek Jeter, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson e.aDe NYPD rechercheurs Christopher Danson en P.K. Highsmith zijn de stoerste en meest geliefde agenten van New York City. Zij nemen geen tatoeages, men neemt tatoeages van hen. Een aantal bureaus verder zitten de rechercheurs Allen Gamble en Terry Hoitz. Je kent ze misschien van fotos waarop Danson en Highsmith staan, maar dan op de achtergrond, onscherp en met hun ogen dicht. Zij zijn geen helden, zij zijn 'The Other Guys'. Maar elke agent krijgt op een gegeven moment zijn of haar kans. Zo ook Gamble en Hoitz. Ze stuiten op een op het eerste gezicht onschuldige zaak die geen enkele andere rechercheur wil hebben, maar die weleens het grootste misdrijf van New York zou kunnen worden. Het is de kans van hun leven, maar beschikken zij wel over de juiste capaciteiten?


Alien³
22:00 - 00:15 op RTL7
Actie (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (55228 stemmen)
Met Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance e.aEllen Ripley strandt met haar ruimteschip op een gevangeniskolonie, en zonder dat ze het wist heeft ze een Alien meegenomen die zich aan boord had verstopt. Ze moet met hulp van de gevangenen het wezen proberen te vernietigen, maar dit is erg lastig aangezien ze niet over wapens beschikken.


The Pianist
22:30 - 00:55 op Canvas
Biografie (2002) uit Frankrijk
IMDB-rating: 8.5 (93974 stemmen)
Met Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay e.aOp 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédérique Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de lucht. De consequenties van de erop volgende Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, overleeft Szpilman in de ruïnes van zijn geliefde stad. Hij krijgt daarbij niet alleen de hulp van Poolse verzetsstrijders, maar ook van de Duitse officier Wilm Hosenfeld, die hem op 23 september het stuk van Chopin heeft horen spelen....


Tooth Fairy
22:45 - 00:45 op RTL5
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (15802 stemmen)
Met Dwayne Johnson, Ashley Judd, Stephen Merchant e.aEen keiharde ijshockey-speler krijgt een zeer ongebruikelijke straf: hij moet gedurende een week het werk van de tandenfee overnemen.


The Fisher King
23:15 - 01:25 op Eén
Komedie (1991) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (22299 stemmen)
Met Jeff Bridges, Robin Williams, Mercedes Ruehl e.aDe door de moord op zijn vrouw aan lager wal geraakte, zwervende universiteitsprof Parry komt in contact met de ingestorte Jack Lucas. Deze radiopresentator van een talkshow is indirect verantwoordelijk voor de moord. Door schuldgevoelens overmand, probeert Jack Parry weer een normaal leven te bezorgen.


Het leven uit een dag
23:15 - 00:50 op NED2
Drama (2009) uit Nederland
IMDB-rating: 6.3 (339 stemmen)
Met Egbert Jan Weeber, Tygo Gernandt, Matthijs van de Sande Bakhuyzen e.aIn een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad éénmalig is, worden Benny en Gini zo verliefd op elkaar dat één dag niet lang genoeg is. Er is een uitweg: als je naar de hel gaat, beland je in de wereld zoals wij die kennen. Een wereld waarin je ongelimiteerd dronken kan worden, verliefd kan worden, seks kan hebben, zelfs met verschillende mensen. Benny en Gini bedenken een plan. Ze plegen een moord, waardoor ze beiden ter dood worden veroordeeld en zodoende tegelijk in de hel zullen belanden. Maar bij uitvoer van het vonnis gaat er iets mis, waardoor de twee geliefden niet gelijktijdig naar de hel gaan. Wanhopig gaan ze op zoek naar elkaar in deze nieuwe wereld vol herhaling.


Les h?ti?s
00:00 - 01:40 op TV5
Drama (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.6 (17 stemmen)
Met Jacques Weber, Amira Casar, Jean Benguigui e.aIn Corsica voert een machtige, dictatoriale grondeigenaar aan het einde van de jaren 40 een opvolgingsoorlog met zijn drie dochters.


Sin City
00:30 - 02:45 op SBS6
Actie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 8.4 (191433 stemmen)
Met Jessica Alba, Devon Aoki, Alexis Bledel e.aBasin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, The Hard Goodbye, volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, The Big Fat Kill, draait om Dwight en de meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, That Yellow Bastard, volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.


She's Out of My League
00:40 - 02:20 op BBC1
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (59746 stemmen)
Met Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller e.aEen gewone man ontmoet de perfecte vrouw, maar door zijn gebrek aan zelfvertrouwen en de invloed van zijn familie en vrienden gaat het steeds minder goed met hun relatie…


Mr. Wood****
00:40 - 02:15 op FOX
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (9649 stemmen)
Met Billy Bob Thornton, Seann William Scott, Susan Sarandon e.aKomedie waarin John probeert te voorkomen dat zijn moeder (Susan Sarandon) trouwt met zijn gemene oud-gymleraar Mr. Wood**** (Billy Bob Thornton) .


The Merchant of Venice
01:10 - 03:10 op BBC2
Drama (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (10285 stemmen)
Met Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes e.aHet verhaal van William Shakespeare vertelt over Portia, een rijke erfgename, wiens aanbidder Bassanio, geldproblemen heeft. Dit staat hun prille liefde in de weg en brengt bovendien het leven van een vriend van Bassanio in gevaar.