Results 1 to 9 of 9

Thread: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

  1. #1

    Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    Здравейте Колеги,
    Опитвам се да си направя домашен сървър,като ползвам компютърче fujitsu siemens q5000 ,инсталирам опенелека,твхенда,оскама и всичко работи ок. с изключение на HD на хеласа.Твхеанда ми дава следната грешка:

    Technisat SkyStar USB HD (DVB-S/S2)/Bulsatcom: 12,647,000 kHz Horizontal (HELASSAT)/Planeta HD: MPEG2AUDIO @ #524: Continuity counter error, 92 duplicate log lines suppressed
    Technisat SkyStar USB HD (DVB-S/S2)/Bulsatcom: 12,647,000 kHz Horizontal (HELASSAT)/Planeta HD: CA @ #3856: Continuity counter error, 9 duplicate log lines suppressed
    Technisat SkyStar USB HD (DVB-S/S2)/Bulsatcom: 12,647,000 kHz Horizontal (HELASSAT)/Planeta HD: H264 @ #523: Continuity counter error, 3055 duplicate log lines suppressed
    Technisat SkyStar USB HD (DVB-S/S2)/Bulsatcom: 12,647,000 kHz Horizontal (HELASSAT)/Planeta HD: MPEG2AUDIO @ #524: Continuity counter error, 101 duplicate log lines suppressed

    Преди това тунерчето го слагах на рутер tp-link 842 nd ,но и там с твхенда беше същата греда.Под win с оскам на рутера HD си работят но на голям и шумен компютър.Доста почетох докато подкарам всичко,но стигам до тук и край.На оскама е пуснато апито,твхенда го връзвам с camd.Пробвах и с N линия.Моля ,дайте някакъв съвет.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    Здравей прегледай тази тема ако картата ти е подобна обяснява проблема http://www.satsupreme.com/showthread...BB%D0%B8-23-5E

  3. #3

    Re: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    Колега,четох темата,мойто тунерче е http://www.linuxtv.org/wiki/index.ph...SkyStar_USB_HD и на рутера като го слагах копирах ръчно фирмуера,сега опенелека си го разпозна сам.Не съм споменал ,че от астрата на 19.2 фрии HD ми излизат без проблеми.Благодаря ,се пак.Мисля,че ако не ми е настроена антената ,и под уиндоус няма да ми излизат.Ако е пък връзката тивихенда - оскама ,то и другите няма да излизат не само HD.Да е слабо компютърчето?

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    Сега съм на работа и няма как да се заема с дълбочина в проблема ти. Довечера ще по мисля по обстойно.
    Изтрел в тъмното обнови tvheadenda до последният които имат и пусни стрийм към xbmc което работи на друг компютър, така ще изолираш хардуера. Друг въпрос каналите на другият им dvb-s2 транспондер как са?

    Трета подсказка. Трий всички настройки направо цялата папка на хеденда и добави 12524H после му даваш аutomux detection за да си намери само всичко.

    Преди да пробваш хдтата убеди се че сдтата работят през двб-апи

  5. #5

    Re: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    Проблемът не е нито в tvheadend-a нито в хардуера. Аз имам същата карта и на сателайт бг имах същия проблем с HD каналите. Към 39 градуса имам едно TeVii S660 и при него го има същия проблем с 12524H. Проблема е в драйвера за линукс. Този проблем се наблюдава само на транспондери с bitrate над 65MB/s. За този проблем има фикс за тунери с демодулатор Montage M88DS3000.
    Фикса е описан тук http://www.mail-archive.com/vdr@linu.../msg17386.html. Този фикс наскоро го намерих и не съм го тествал. Може и да не работи.
    За Technisat SkyStar USB HD не знам дали съществува такъв фикс. При openelec тунери с демодулатор M88DS3000 нямат проблем със транспондера на булсатком.

  6. #6

    Re: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    За тунерчето пише:
    Tuner: STV6110A
    Demod: STV0903B (включва LNB-контролер и DiSEqC 2.x интерфейс)
    Microcontroller / мост / USB интерфейс: Cypress CY7C68013A-56
    Tvheadend e HTS Tvheadend 3.4.27~gfbda802
    Oscama e OSCAM 1.20-unstable_svn build r8883
    С VLC с компютър с windows е същата работа ,дава си тези грешки в потока ,с телефон с андроид пак.Сега донесох един компютър HP dc5850 намерих си и една стара PCI карта ама е пак SkyStar HD 2 но е с други чипове и почвам наново,добре че елека не го чакам да зарежда по 1 час :),и драйверите са му вградени.

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    Колега ето ти решението, както обещах ще се включа:

    Solution for that is:
    go to tvheadend->Configuration->TV Adapter-> and disable “Idle scanning” in tvheadend. The problems will go away.
    След тази процесура рестартирай за по сигурно.

  8. #8

    Re: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    Опитах и това ,но не става.Сигурно колегата iivailo е прав,и ако е драйвера едва ли ще се справа.Така или иначе ще оставя малкото пс да работи без ХД.Платката на PCI не можах да подкарам,дава че няма сигнал,и незнам дали не е прецакана и не превключва дисека.

  9. #9
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Technisat SkyStar USB HD+Openelec+tvheadend+oscam

    Има нещо специфично според мен, защото колегата тук потвърждава че ги гледа http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post952355

    Ето тук има една версия на openelec един руснак им използва кода и си прави негов вариант. Този руснак използва предиммно usb карта като твоята. http://mcpc.alexelec.ru/test-tyunera...usb-hd-dvb-s2/ Пробвай и неговата версия за да се установи какво става http://www.alexelec.ru/faylyi/

    Той има и vdr които работи с оскама опитай и него, искам да те предупредя не предлага сорс кода на сборката си само компилирани от него имиджи нещо като умода. Малко по тегли версия lite понеже другите не са свободни. Тествал съм му сборките няма вируси или някакви изненади. Така че опитай с нея http://www.alexelec.ru/sborka-alexel...0130808-r0011/ Пробвай и VDR преди време когато имах tbs с headend имах проблеми но със vdr addons на openelec не.

Similar Threads

  1. Info tvheadend oscam dvbapi
    By turbopower in forum PC приемници и карти
    Replies: 15
    Last Post: 07-10-2014, 20:34:19
  2. Openelec + SkyStar 2 hd
    By adskiqt in forum PC приемници и карти
    Replies: 3
    Last Post: 06-12-2012, 11:11:26
  3. Question OSCAM Tvheadend and xbmc (Ubuntu 11.04)
    By alibabba in forum General Discussions: Conditional Access Systems, Encryption and Keys
    Replies: 0
    Last Post: 27-09-2011, 19:01:00
  4. Technisat SkyStar USB HD review
    By sofien72tu in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 05-12-2010, 15:32:24
  5. Replies: 3
    Last Post: 06-03-2010, 23:47:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •