Met ingang van maandag 23 september is Radio 10 eindelijk weer in de ether te horen. Radio 10 Gold zal de uitzendingen stopzetten. Directeur Herbert Visser heeft dit tegenover Totaal TV bevestigd.

Het oudste nog bestaande commerciŽle radiostation van Nederland wordt overgenomen door Ad Venture Radio (100ProcentNL) en daarop vooruitlopend waren er al testuitzendingen via FM sinds 2 augustus. In ruil voor de overname krijgt Talpa een minderheidsbelang in het bedrijf achter 100%NL en Radio 10. Radio 10 zal het eerste gepresenteerde programma om 06.00 uur brengen.


Middengolfzender uit de lucht
Al zondagavond om 19.00 uur gaat de middengolfzender, die naast de Heinenoord tunnel staat (in de Hoeksche Waard vlak onder Rotterdam) uit de lucht. De zender op 828 Khz. mag niet meer gebruikt worden volgens de voorwaarden van de vergunning om op FM uit te zenden en het is maar de vraag of er snel een nieuw station op zal komen. Luisteraars met een gevoelige AM-antenne of die dicht bij de westkust wonen zullen mogelijk Radio Gold vanuit Engeland nu kunnen horen op die frequentie. Op alle andere platformen, zoals satelliet, kabel, internet, dab en de kabel en glasvezelnetten zal Radio 10 Gold worden vervangen door het nieuwe Radio 10.


Gloednieuwe radiostudio naast 100%NL
Er wordt uitgezonden vanuit een nieuwe studio in Naarden, die vlak naast die van het zusterstation 100%NL is gevestigd. Veel van de deejays van Radio 10 Gold maken een overstap, maar Eddy Keur keert niet meer terug omdat zijn programma niet meer in het format past. De FM frequenties van onder meer Rotterdam (103.8) en Arnhem (104.1) worden verder geoptimaliseerd door Broadcast Partners, dat volgens Herbert Visser tot nu toe zeer deskundig en uitstekend werk hebben verricht aan de opbouw van het zenderpark. Er wordt ook uitgezonden via het DAB+ netwerk en dat kent een nog groter bereik dan de FM-frequenties.

Geschreven door: Jan-Hein Visser