Joop van der Ende begrijpt de uitspraak van John de Mol dat die als de mogelijkheid zich voordoet mediabedrijf SBS Broadcasting geheel in eigendom wil krijgen.

John de Mol deed deze uitspraak vorige week in RTL Late Night. Deze week gebruikte ex-compagnon Joop van der Ende hetzelfde tv-programma om zijn visie kenbaar te maken. Van der Ende en De Mol waren de oprichters van productiehuis Endemol dat later voor miljarden euro’s aan het Spaanse Telefónica werd verkocht. Beiden spreken elkaar nog regelmatig. "We praten met elkaar. Ik vind het altijd leuk om met John te praten”, aldus Van der Ende. De Nederlandse musicalgoeroe prijst de internationale waardering die er in het vak voor John de Mol is. "Als je in Amerika over John de Mol praat in het tv-vak, dan is het the king. Beter bestaat er niet. John geldt in de hele wereld als een van de grootste producers. Dat is ook juist, want hij heeft televisie veranderd.”

SBS Broadcasting belangrijk
Voor het productiehuis Talpa is het volgens Joop van der Ende een ideale situatie als John de Mol het mediabedrijf SBS Broadcasting geheel in bezit krijgt. Hij begrijpt dan ook de uitspraak hierover van John de Mol. Joop van de Ende hierover: "We hebben Endemol opgebouwd en het probleem dat we hadden is dat we in Nederland geen zender hadden. Als je een eigen zender hebt dan bepaal je zelf wat daar op komt. Nu moet hij rekening houden met aandeelhouders.”


Geschreven door: Jarco Kriek