Apple heeft voor haar haar connected tv-apparaat Apple TV nieuwe verbeterde firmware uitgebracht. In heel Europa ontbreekt hierin de nieuwe radiodienst iTunes radio op alle Apple-apparaten zoals ook de iPad en iPhone.

De nieuwe 6.0 versie voor Apple TV is ook in Nederland direct via het apparaat te downloaden. In Nederland is er een grotere vraag naar Apple TV-kastjes waarneembaar nadat de online videodienst Netflix beschikbaar is gekomen. Via de Apple TV kan men via televisietoestellen die niet voor direct gebruik van Netflix geschikt zijn in de best mogelijke beeldkwaliteit van Netflix gebruikmaken. De vraag naar tweedehands Apple TV-kastjes op verkoopsites als Marktplaats groeide wat korte tijd tot een hogere vraagprijzen leidde. Eerder maakte Totaal TV bekend dat de beeldkwaliteit van Netflix op de veel verkochte Android HDMI-sticks veel minder is omdat de gebruikte apps voor mobiel gebruik op apparaten met kleinere beeldschermen bedoeld is.

Muziek kopen wel mogelijk
Met de nieuwe firmware is het voor Nederlandse gebruikers van de Apple TV wel mogelijk om via de iTunes-winkel muziek te kopen. Via de podcast-app kan men nu ook direct naar podcasts luisteren. Verder kan men van meer cloud-mogelijkheden gebruikmaken. Dat de nieuwe radiodienst iTunes Radio nog niet in Europa door Apple in Europa is gepresenteerd heeft met het ontbreken van het bezit van muziekrechten te maken. Wanneer Apple deze rechten voor Europa heeft afgedekt en dus iTunes Radio kan aanbieden is niet bekend.


Geschreven door: Jarco Kriek