Space Buddies
06:20 - 08:00 op SBS6
Avontuur (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 4.1 (828 stemmen)
Met F.T. Anderson, Diedrich Bader, Field Cate e.aDisney's onweerstaanbare pratende puppies keren terug in een gloednieuwe film die ze meeneemt naar een plek waar geen enkele Buddy eerder is geweest: de maan! Met de hulp van een aantal nieuwe sterrenvrienden is dit buitenaardse avontuur een kleine stap voor de hond en een reusachtige sprong voor de hondenwereld. Ze vliegen op volle snelheid, ontwijken asteroÔden en veel meer. De Buddies en hun twee nieuwe vrienden Spudnick en Gravity moeten hun moed en vindingrijkheid verzamelen om een maanlanding en een raketvlucht naar huis te plannen. Hebben ze de juiste spullen hiervoor?


Nocturne
07:05 - 08:30 op BBC2
Misdaad (1946) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (497 stemmen)
Met George Raft, Lynn Bari, Virginia Huston e.aDetective Joe Warner (Raft) onderzoekt de zaak van de componist Keith Vincent die doodgeschoten is. Het officiŽle vonnis van de rechter luidt dat het een zelfmoord is, maar Joe gelooft dit niet en gaat verder er op uit, ondanks het bevel dat ie uit de zaak moet.


Sudden Terror: The Hijacking of School Bus #17
07:10 - 09:00 op RTL4
Drama (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 4.4 (282 stemmen)
Met Maria Conchita Alonso, Marcy Walker, Michael Paul Chan e.aMartha Caldwell is chauffeuse op een schoolbus voor kinderen in het buitengewone onderwijs. Zoals elke morgen start ze haar rit samen met begeleidster Glenda. Plots springt een dolle kerel op de bus en dreigt ermee alles op te blazen als Martha zijn bevelen niet opvolgt.


A King in New York
13:55 - 15:35 op Eén
Komedie (1957) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.1 (2155 stemmen)
Met Charles Chaplin, Maxine Audley, Jerry Desmonde e.aNadat er in zijn land een revolutie is uitgebroken, vlucht koning Shahdov, de monarch van een kleine Europees land, naar New York. Omdat zijn voormalige Eerste Minister er met zijn bezittingen vandoor is gegaan, werkt Shahdov om den brode mee aan tv-commercials. Wanneer hij een ongelukkige jongen leert kennen van wie de ouders worden verdacht van communistische sympathieŽn, duurt het niet lang of Shahdov moet zelf voor een onderzoekscommissie verschijnen.


Sprookjesboom de Film
14:00 - 15:13 op RTL8
Animatie (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 3.3 (41 stemmen)
Met Ali B., Frank Focketijn, Marike Folles e.aRoodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos belanden per ongeluk in het onbekende Winterland. De bewoners willen heel graag terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht probeert Heks daar een stokje voor te steken. In Winterland ontmoeten de sprookjesbosbewoners de winterlandbewoners; IJskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbosbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?


Hold Fast
15:30 - 17:00 op NED3
Drama (2013) uit Canada
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Molly Parker, Des Walsh, Aiden Flynn e.aDe ouders van de 14-jarige Ash zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Daarom verhuist hij naar de stad, om bij zijn oom en tante en zijn neefje Sullivan te gaan wonen. Dat is een hele verandering voor hem en het is dan ook niet makkelijk voor Ash om zijn draai te vinden. Zijn oom is heel anders dan zijn vader en steunt hem niet als hij ten onrechte beschuldigd wordt van mishandeling. Dat is voor Ash de druppel: hij wil terug naar zijn oma en opa op het platteland. Sullivan wil mee. En zo beginnen de jongens samen aan een spannende reis.


Inside Man
20:00 - 22:35 op RTL7
Misdaad (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (63144 stemmen)
Met Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster e.aVier mensen in schilderskleding gaan de drukke Manhattan Trust bank binnen. Enkele seconden later nemen de rovers het gebouw in bezit. Klanten en personeelsleden worden ongewild pionnen in een tot in details beraamde bankroof. De rechercheurs Keith Frazier (Denzel Washington) en Bill Mitchell krijgen opdracht te onderhandelen met de leider van de rovers Dalton Russell (Clive Owen). Ook inspecteur John Darius (Willem Dafoe) van de Emergency Services Unit heeft goede hoop dat er een geweldloze oplossing mogelijk is. Maar Russell ontpopt zich als een zeer sluwe en doodkalme tegenstander die alles volledig in de hand heeft. Als Frazier denkt dat er meer aan de hand is wordt hij daarin bevestigd door de komst van Madeline White (Jodie Foster). Haar invloed is groot, haar motieven bewust vaag. Ze gebruikt haar invloed bij de burgemeester om een gesprek aan te vragen met Russell. Ook de grote baas van de bank, Arthur Case heeft ongekend veel belangstelling voor wat zich in de bank afspeelt..


Ocean's Eleven
20:00 - 22:15 op NET5
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (108934 stemmen)
Met George Clooney, Cecelia Ann Birt, Paul L. Nolan e.aNog geen 24 uur na zijn voorwaardelijke vrijlating uit de gevangenis is Danny Ocean alweer bezig met het plannen van zijn volgende misdaad: de meest geavanceerde casinoberoving aller tijden.


Run Fatboy Run
20:25 - 22:00 op FOX
Komedie (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.9 (16721 stemmen)
Met Simon Pegg, Thandie Newton, Hank Azaria e.aDennis O'Dell liet ooit zijn zwangere verloofde Libby voor het altaar in de steek. Na zes jaar spijt durft hij haar eindelijk opnieuw te benaderen. Maar daarvoor moet hij eerst en vooral haar nieuwe vriend en marathonloper Whit buiten spel zetten. Om te bewijzen dat hij niet meer de loser van vroeger is, neemt Dennis zich voor dezelfde marathon als Whit te gaan lopen. Maar is dat makkelijker gezegd dan gedaan...


Loft
20:30 - 22:20 op NED3
Thriller (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 6.9 (1860 stemmen)
Met Barry Atsma, Anna Drijver, Fedja van HuÍt e.aDe film draait om vijf getrouwde mannen die in het geheim een loft delen voor hun buitenechtelijke avontuurtjes. Dat gaat goed, totdat ze op een ochtend het lijk van een jonge vrouw aantreffen. Geen van de mannen kent haar of weet waar ze vandaan komt. Terwijl ze uit proberen te zoeken wat er is gebeurd, blijkt dat de vijf elkaar echter minder goed kennen dan ze aanvankelijk dachten. Wantrouwen en verraad nemen hand over hand toe.


Cleaner
22:00 - 23:35 op FOX
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (20735 stemmen)
Met Samuel L. Jackson, Ed Harris, Eva Mendes e.aTom is een voormalige politie-agent met een lichte neurose richting angst voor onhygiene, die deze eigenschap ook in zijn werk meeneemt: namelijk het schoonmaken van plaats delicten. Hij raakt tijdens een zaak betrokken bij een uitvoerig web van intriges wanneer blijkt dat een moord in de doofpot is gestopt.


Ocean's Twelve
22:15 - 00:55 op NET5
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (66247 stemmen)
Met Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones, George Clooney e.aTerry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."


Shoot 'Em Up
22:35 - 00:20 op RTL7
Actie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (44572 stemmen)
Met Clive Owen, Paul Giamatti, Monica Bellucci e.aMr. Smith (Clive Owen) is de meest kwaadaardige en ongevoelige man ter wereld die zichzelf toevertrouwd om het meest onschuldige op aarde te beschermen, een pasgeboren baby. Als Smith temidden van een schietpartij een baby ter wereld brengt, ontdekt hij al snel dat de pasgeborene het doelwit is van een geheime macht. Een team van mysterieuze aanvallers dat geleid wordt door Herz moet alle sporen van de baby wissen. Temidden van een regen van kogels die hem achtervolgt, zoekt Smith de prostituee DQ (Monica Bellucci) op om samen met haar het mysterie rondom de dreiging op het leven van de baby op te lossen. Iedereen wil de baby dood. De grote vraag is alleen, waarom?


A Single Man
23:45 - 01:20 op BBC2
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (46918 stemmen)
Met Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult e.aLos Angeles 1962, het hoogtepunt in de Cuba crisis. De Britse homofiele professor George Falconer (Colin Firth) worstelt met de betekenis van het leven na de dood van zijn partner, Jim (Matthew Goode). George leeft compleet met zijn gedachten in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft. Gebaseerd op de gelijknamige roman door Christopher Isherwood.


Alive
23:55 - 02:20 op SBS6
Actie (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (11942 stemmen)
Met Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton e.aWanneer in 1972 een vliegtuig met aan boord een rugbyteam in het Andes-gebergte verongelukt, zien de 27 overlevenden zich genoodzaakt om de lichamen van de overledenen op te eten.


Un enfant de toi
00:40 - 03:00 op TV5
Drama (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.1 (16 stemmen)
Met Lou Doillon, Samuel Benchetrit, Malik Zidi e.aAya en Louis hebben elkaar liefgehad, een dochter gekregen en elkaar verlaten. Lina is nu 7 en elk van hen heeft een nieuw leven opgebouwd. Maar na drie jaar scheiding wil Aya opnieuw een kind... van haar ex!


Lone Star
00:50 - 03:00 op BBC1
Misdaad (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (12638 stemmen)
Met Stephen Mendillo, Stephen J. Lang, Chris Cooper e.aSam Deeds is sherrif in een klein grensplaatsje tussen Noord-Amerika en Mexico in de buurt van de Rio Dulce, waar in de woestijn een menselijk skelet wordt gevonden. Het blijken de overblijfselen te zijn van Buddy Deeds, Sam's vader, die al tijden werd vermist. Wat is er gebeurd? In het dorp doen allerlei verhalen de ronde en heel langzaam komt Sam achter de waarheid. In zijn leven begint de mooie Pilar Cruz, van Mexicaanse afkomst, een heel belangrijke rol te spelen. Ze krijgen een verhouding met elkaar.