TV-fabrikant Sony heeft zijn online winkel gereedgemaakt voor het downloaden van Ultra HD content in de 4K standaard. Hiermee hoopt Sony de verkoop van Ultra HD-televisies te bevorderen.

Het laat duidelijk zien dat de elektronicabranche vaart achter de uitrol van Ultra HD wil zetten. Geschikte televisies zijn op dit moment al in de winkel Ė prijzen variŽrend tussen de 3.000 en 40.000 euro Ė verkrijgbaar. Er is echter nog een groot gebrek aan Ultra HD-content om de consument daadwerkelijk via de nieuwe aangeschafte televisie vier keer betere beeldkwaliteit als Full HD te laten ervaren. Internetsite Emerce meldt de komt van de Sony online content-winkel voor 4K Ultra HD.

Nog beperkt aanbod
Het aanbod in de nieuwe Sony winkel is nog beperkt. Op dit moment zijn zeventig titels in Ultra HD verkrijgbaar. Sony denkt dat voor het einde van 2013 dit aantal tot meer dan honderd is gegroeid. Het huren van content kost 7,99 dollar voor 24 uur. Het kopen van content kost 29,99 euro. Het aanbod bestaat onder meer uit de Sony films Breaking Bad, Moneyball, Ghostbusters, The Amazing Spider-Man, This Is the End, After Earth en Elysium. De Ultra HD-bestanden zijn tussen de 45 en 60GB groot. Na de marktintroductie van de nieuwe compressietechniek HEVC kan dit gehalveerd worden. Onlangs werd bekend dat Sony van de wereldvoetbalorganisatie FIFA toestemming heeft gekregen om het WK voetbal 2014 in BraziliŽ in Ultra HD te mogen opnemen en uitzenden.


Geschreven door: Jarco Kriek